ZAKINTOS – LAGANAS

Jul - Avgust

od 299€ / 12 dana

Zakintos Laganas – Leto 2024.

Cena od 299€ / po osobi

 • 12 Dana
 • +16 Godina

12 DANA – 9 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Polasci: 13.07. / 22.07. / 31.07. / 09.08. / 18.08.

Sve ono što su Grci i razni osvajači izgradili po Zakintosu tokom proteklih vekova, ne može se ni za trenutak porediti sa onim čime je priroda obdarila ovo ostrvo. Zakintos je pravi dijamant jonskih ostrva, pa odatle i nadimci „Cvet Levanta“ i „Grčka Firenca“. Zakintos danas odiše životom, pun je klubova, restorana i egzotičnih atrakcija, pa je vremenom izrastao u pravu party destinaciju za mlade. Ukoliko planirate nezaboravno leto, Zakintos 2024. savršena je opcija za vas!

Zakintos je jedno od najegzotičnijih grčkih ostrva, pa ne čudi da su ga u antička vremena velikani poput Homera nazivali „odmaralište bogova“. Nalazi se južno od Kefalonije, u srcu Jonskog mora. Očaravajuće tirkizne nijanse vode, predivne peščane plaže i mešavina maslinjaka, vinograda, suncokreta i kestena čine jedinstveni pejzaž. Planinski predeli na severu i zapadu ostrva prelaze u plodnu ravnicu u centralnom delu, dok su južna i istočna obala savršene za uživanje na plaži.

Razvoj Zakintosa ide ruku pod ruku sa turističkom industrijom, te nimalo ne iznenađuje da Zakintos prosto puca od uzbudljivih dešavanja i avantura za proživeti. Od mnogih centara za ronjenje, do žurki do zore na nekim od najlepših plaža na svetu, pa sve do bogate istorije Zakitnosa, lep provod je gotovo zagarantovan. Zakintos čak ima i sopstveni aerodrom, što vam govori koliko je popularna ova destinacija.

 

Zakintos Atrakcije

Letnje avanture su razlog zašto većina nas ide na putovanja. Žurke na plaži, ture brodovima, ronjenje i još mnogo morskih avantura očekuju vas tokom nezaboravnog Zakintos leta 2024. Shodno tome, odabraili smo vam samo neke od najvećih atrakcija magičnog Zakintosa:

Život na plaži – Na Zakintosu nalazi se ogroman broj spektakularnih plaža. Neke od onih koje se ne smeju propustiti su Laganas, Kalamaki i Cilvi, dok Navagio i njena olupina od broda bez sumnje već obitavaju kao neizbrisiva slika u vašoj glavi. Krijumčari cigareta nasukali su se tu 1983. godine, od kad ova olupina gradi svoju „reputaciju“. Jedini način da se dođe do ove plaže je brodom, ali je vredna svakog truda. Plave Pećine Zakintosa takođe su čudo prirode. Njihova lepota ostaviće vas bez daha, dok je kupanje pred njihovim peščanim plažama prava poslastica. 123 kilometra duga je obala Zakintosa, pa nimalo ne čudi količina fenomenalnih plaža.

Raj za vodene i druge sportove – Dok unutrašnjost oko Zakintosa nudi idealne staze za planinarenje ili vožnju bicikla, gde možete posetiti stare zamkove i manasitre, kraj mora se nude svakakve akcije. Paraglajding, jedrenje, ronjenje, odbojka na pesku samo su neke od najpopularnijih.

Najveće letovalište na ostrvu je Laganas, mesto za zabavu koja traje dvadeset četiri sata i to od Uskrsa do kraja oktobra. Za one koji žele mirniji odmor, mesto Vasilikos na jugoistoku nudi neke od najlepših krajolika i peščanih plaža.

U pauzama između sunčanja na plaži, Zakintos nudi izlete idealne za bicikliste koji će uživati u pejzažima oko sebe. Istražujući Zakintos, otkrićete živopisna sela na vrhovima brda, kao i brojne crkve i manastire.

Laganas, party centrala Zakintosa – Najpopularnije odmaralište na ostrvu je bez sumnje Laganas, gde se organizuju najjače žurke. Ovo je pravo mesto za mlade koji oće da luduju po ceo dan i noć. Klubovi i kafići gruvaju muziku bez prestanka, neki od najboljih klubova u Grčkoj nalaze se u Laganasu, a doček sunca na plažama ostaće vam urezan u sećanju zauvek. Kada se uzmu u obzir cene ulaska u klubove (uglavnom besplatan ulaz, maksimalna cena €10 po osobi) i kvalitet žurki, gde u klubovima poput „Zeros“ nastupaju najbolji svetski DJ-evi, teško je naći bolji provod.

Lepote Grada Zakintosa – Nisu samo plaže oko Zakintosa fenomenalne, već je i sam grad umetničko delo. Mešavina kultura veoma je osetna, pa kontrast vizantijskog muzeja sa venecijanskim zamkom ostavlja upečatljiv utisak. Trgovi Svetog Marka i Solomosa glavna su mesta za okupljanje mladih, gde provod traje do ranih jutarnjih sati u nekim od najboljih klubova u Grčkoj.

Nacionalni morski park Zakintos – Veoma zanimljivo mesto za obilazak je čuveni Nacionalni morski park Zakintos. Nastao je usled potrebe da se zaštiti ugrožena mediteranska vrsta kornjača, poznata kao glavata kornjača.  Ova vrsta kornjače se razmnožava upravo na Zakintosu, ali je zbog razvoja turizma njihov opstanak ugrožen. Svake godine jaja glavatih kornjača sakrivena u pesku brojnih plaža na ovom ostrvu podležu povredama zbog prisustva turista, ležaljki i suncobrana. Odrasle jedinke svakodnevno su uplašene bukom i svetlima iz diskoteka. One, takođe, stradaju od sve većeg broja brodova u vodama oko Zakintosa, pa je u zalivu Laganas ograničena brzina kretanja glisera. Kako bi se ova ugrožena vrsta sačuvala, savetuje se da treba izbegavati plaže noću, jer kornjače upravo između zalaska i izlaska sunca polažu jaja. Ne treba ostavljati smeće po plažama, niti se voziti po pesku, a i iskopavanje gnezda kornjača je strogo zabranjeno. Uz te dužne mere predostrožnosti, možete uživati u netaknutom prirodnom staništu ovih božanstvenih bića.

Zakintos Zanimljivosti

Lepote ovog ostrva zaista treba doživeti. Prekrasni pejzaži, egzotične peščane plaže, tirkizno more i nezaboravan noćni provod su glavni razlozi zašto je ovo ostrvo toliko popularno. Zakintos 2024. prava je lokacija za odmor, oporavak i opuštanje. Kako bi vam dodatno olakšali odmaranje i opuštanje, evo nekih od zanimljivosti koje na Zakintosu ne treba propustiti:

Najtoplije more u celoj Grčkoj – Nema ništa gore od prelepe plaže na kojoj je more ledeno. Takve brige na Zakintosu ne postoje, pošto je ovde more najtoplije u celoj celcijatoj Grčkoj!

Stotine prelepih crkvica i manastira – Zakintos i okolina prekriveni su veoma šarmantnim i lepim crkvicama i manastira. Biciklistička tura organizuje se kako bi se ljubiteljima arhitekture dočarala puna lepota ovih zdanja.

Netaknuta priroda – Dok su „Shipwreck“ i druge pomenute plaže komercijalne destinacije preplavljene turistima, oko Zakintosa nalaze se na stotine malih, nenaseljenih ostvraca. Svako, poput Pelouca i Maratonisija, ima svoj distinktan izgled, i svoje različite ekosisteme. Skok sa svakom ostrva na sledeće učiniće da se osećate kao da putujete kroz svetove.

Najbolji kokteli u Evropi – Ukoliko ste fan koktela, ne možete bolje mesto odabrati od Zakintosa, pošto se na ovom ostrvu krije „Coctails and Dreams“, možda i najbolji koktel bar u Evropi.

Bogata muzička i festivalska tradicija – Okolina Zakintosa važi za najmuzikalniji deo Grčke, pa je velika poslastica čuti i videti njihove tradicionalne pesme i plesove. Čak i koreni Grčke himne potiču sa Zakintosa. Od 2009. Čak se održava i Džez festival u gradu, dok je „Giostra di Zante“ neizostavni deo tradicije regiona u kom se u raznim veštinama učesnici takmiče za prestiž i nagrade.

Kulinarski specijaliteti o kakvima se sanja – Žitelji Zakintosa veoma su ponosni na svoju kuhinju i plodove njihovog teškog rada. Na Zakintosu ne postoji industrija, već se gaje citrusna voća, masline i duga tradicija pecanja. Mešavina ovih svežih i sa ljubavlju gajenih plodova zemlje i mora odvešće vas na potpuno specifičnu kulinarsku avanturu. Ukoliko ste ljubitelj ribe, morate probati Zakintoški Kalamari (Lignju), Barbunju (Cipale servirane sa limunom i maslinovim uljem) ili Kakaviju (riblju čorbu). Za one koji preferiraju meso, „Psistarije“, vrste dimnica, u brdima oko Zantea pružiće vam kulinarsko iskustvo kakvo do sada niste doživeli. Čak i vegetarijanci mogu da se raduju „Horti“, specifičnog jelu od divlje boranije takođe serviranom uz maslinovo ulje i svež limun.

1.

1. dan: Beograd – Severna Makedonija – Grčka:

Polazak autobusa sa glavne autobuske stanice u jutarnjim časovima i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2-10.

2 – 10. dan: Zakintos (Laganas):

U prepodnevnim časovima dolazak u luku Kilini na Peloponezu. Ukrcavanje na trajekt i vožnja do ostrva Zakintos. Dolazak na ostrvo u mesto Laganas, smeštanje u odabrani hotel/vilu/apartman i boravak na Zakintosu 9 punih noći. Laganas je poznat po mnogobrojnim noćnim klubovima, restoranima, tavernama i barovima gde noćni provod traje do ranih jutarnjih časova. Nesumnjivo je da ćete ovde pronaći odličnu kombinaciju odmora i dobrog provoda. Dan možete iskoristiti za uživanje u čarima mora, sunca i peska na prelepim plažama i punjenje baterija za provod u večernjim satima. Boravak na Zakintosu pruža obilje mogućnosti. Iskoristite priliku da u potpunosti istražite ovo divno ostrvo. Mnoštvo kamenih uvala s predivnim peščanim plažama i tamnih pećina u koje duboko uranja more, bogata vegetacija, prelepa arhitektura, brojne radnje, butici i još mnogo toga što zaista treba videti i doživeti. Doživljaj možete upotpuniti celodnevnim izletima na čuvene plaže Navajo, Banana, Sv. Nikola i razgledanjem fantastičnog glavnog grada Zante.

11.

11. dan: Zakintos (Laganas) – Grčka – Severna  Makedonija:

Pakovanje i napuštanje smeštaja. U podnevnim satima sledi vožnja trajektom od Zakintosa do Kilinija i dalje kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih i granicnih formalnosti i radi odmora i osvezenja.

12.

12. dan: Srbija:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ + BUS + TRAJEKT

Smeštaj polazak: 13.07. 22.07. 31.07. 09.08. 18.08.
povratak: 24.07. 02.08. 11.08. 20.08. 29.08.
Hotel Apple 3*
bazen, vrt, bar
1/5 soba 329
299
359
329
359
329
329
299
329
299
1/4 soba 339
309
369
339
369
339
359
329
339
309
Vila Holidays 2*
odlična lokacija
1/4 app 359
329
419
389
419
389
369
339
329
299
1/3 studio 369
339
429
399
429
399
379
349
349
319
1/2 studio 379
349
439
409
439
409
399
369
359
329
Vila Marinos 2*
odlična lokacija
1/3 studio 369
339
429
399
429
399
379
349
349
319
1/2 studio 379
349
439
409
439
409
389
359
359
329

NA – noćenje u apartmanu/studiju/sobi. APP – apartman.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Kragujevca i Niša (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€. Umanjenje za prevoz iz Kragujevca je -5€ iz Niša -10€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Odaberite svoje omiljeno sedište unapred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 15€ po sedištu. Sedišta iznad vozača “izlog” doplata 20€.
 • Za sopstveni prevoz (umanjenje 20€).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo
GRAD Mesto ulaska u autobus Planirano vreme
doplata za prevoz 10€
NOVI SAD Autobuska st. Vojvodina 09:00
nema doplate i umanjenja za prevoz
BEOGRAD BAS stanica 10:30
KOLARI motel Jerina 11:30
POŽAREVAC kod naplatne rampe 11:45
VELIKA PLANA McDonald’s 12:00
MARKOVAC Stari Hrast 12:10
umanjenje za prevoz 5€
KRAGUJEVAC / BATOČINA OMV pumpa Lapovo 12:30
JAGODINA pumpa Coral 13:00
ĆUPRIJA motel Ravanica 13:15
PARAĆIN motel Tito 13:20
POJATE restoran Evropa 13:30
ALEKSINAC restoran Bosfor 13:40
umanjenje za prevoz 10€
NIŠ Hotel Nais 14:00
LESKOVAC hotel Bavka 15:00
VLADIČIN HAN Lukoil pumpa 16:00
VRANJE kod naplatne rampe 16:30
BUJANOVAC pumpa Valoni 16:45

 

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji Beograd – Laganas – Beograd,
 • prevoz trajektom na relaciji Kilini – Zakintos – Kilini,
 • 9 noćenja u izabranom smeštaju na bazi najma sobe/studija/apartmana,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.) – do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplatu za prevoz iz Novog Sada (10€), Kragujevca (-5€), i Niša (-10€) – plaćanje u agenciji.
 • Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj (dnevno po sobi: cena u momentu objavljivanja cenovnika nije poznata) – plaćanje na destinaciji,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Individualne troškove putnika.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje preko računa:
  • 3000 RSD po putniku prilikom rezervacije,
  • narednih 5000 RSD po putniku u roku od 30 dana od dana prijavljivanja,
  • 50% cene aranžmana 60 dana pre početka putovanja,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polzak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%)

NAPOMENA:
Postoji mogućnost promene cene u slučaju promene cene goriva, promena na monetarnom ili tržištu roba i usluga.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 35% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 85% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Zakintos smeštaj 2024.

Hotel Apple 3*

Hotel Apple se nalazi na početku Laganas puta, nedaleko od Laganas i Kalamaki plaže. Na 20 minuta peške je centar Laganasa koji je poznat po brojnim klubovima, barovima, restoranima. Hotel Apple u svom sastavu ima recepciju, restoran, sezonski bazen na otvorenom, bar i vrt. DETALJNIJE

Vila Marinos 2*

Marinos studios je smešten na oko 300 m od plaže i na oko 500 m od centra Laganasa. Raspolaže sa 1/2 i 1/3 studijima. Svi smeštajni kapaciteti sa kojima raspolaže ova kuća su opremljeni čajnom kuhinjom, frižderom, kupatilom, balkoncem. Poseduju klima uređaj koji se može koristiti uz doplatu na licu mesta (5 10€ po danu, cena podložna promeni). Smeštaj poseduje sef (1€ po danu). Smeštaj poseduje besplatan WI-FI. DETALJNIJE

Vila Holidays 2*

Holidays Studios se nalazi na 300 m od mora i na 950 m od glavne ulice u Laganasu. Smeštaj raspolaže sa 1/2 i 1/3 studijima. Svi smeštajni kapaciteti sa kojima raspolaže ova kuća su opremljeni čajnom kuhinjom, frižderom, kupatilom, balkoncem. WiFi je besplatan. Korišćenje klima uređaja se dodatno doplaćuje u smeštaju (5- 10€ po danu, cena podložna promeni). Korišćenje sefa se doplaćuje 1€ u smeštaju. DETALJNIJE

Zakintos izleti

Zante plaže

Najveće dragocenosti ostrva Zakintos su zasigurno njegove plaže. Mi vas svakako vodimo u centar dešavanja, sunčani Laganas. Ukoliko krenete sa nama u istraživanje ostrva, upoznaćete plaže Sv. Nikola i Bannana beach, u popularnoj oblasti Vasilikos. Uz doplatu imaćete prilike da obiđete Zante plaže i budete deo dobre zabave, učestvujte u igrama bez granica, sportovima na vodi ili turniru u odbojci. Ne zaboravite u nekom od barova da se osvežite i probate Fredo Capuccino (kafa koju nikako ne smete da preskočite kada dođete na ostrvo).

Zante by night

Jedno veče smo ostavili za razgledanje fantastičnog glavnog grada ostrva! Zante će vas potpuno oduševiti, imaćete vremena i za shopping, ali i vremena da probate neke od lokalnih specijaliteta – najbolji giros i suvlaki na ostrvu.

Boat party

Žurka na otvorenom moru uz prepoznatljive zvuke Go2 DJ-eva, uz ledene koktele, na jednom od najlepših brodova na Zakintosu. Ujedno dok traje žurka, krstarimo duž jugoistočne strane ostrva, od grada Zantea pa sve do zaliva u Laganasu. Držite se, isplovljavamo.

Krstarenje – Navagio plaža i Plave pećina

Nakon svih žurki, vrelih dana i još vrelijih noći, vreme je da napunite baterije na celodnevnom krstarenju duž obala ostrva! Sigurni smo da ste svi videli na slikama neverovatnu Navagio plažu sa nasukanim brodom u uvali. Beli pesak i tirkizno plavo more sada su nešto što možete vidite i uživo! Nikako ne smete da propustiti priliku da se okupate u ovoj nesvakidašnje čistoj vodi i uslikate neke od najboljih fotki s letovanja…

Potraga za kornjačama

Kako bismo upoznali sve lepote i prirodu jonskog ostrva, krećemo na još jedno krstarenje! Plovimo u tročasovnu potragu za Caretta Caretta kornjačama. Caretta Caretta kornjače polažu jaja u fini, mekani, zlatni pesak na ostrvu, koje i samo ima oblik džinovske kornjače. Na putu do ostrva Maratonisi, daleko od gužve, opuštamo se uz zvuke talasa, uzimamo kamere u ruke i potraga može da počne! Imaćemo vremena i za kupanje na plaži Maratonisi i sat vremena za kupanje u prelepim Keri pećinama.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit