SARAGOSA I BILBAO (AVIO)

Cena 699 € / 5 Dana

BASKIJA, NAVARA I ARAGON

VITORIA – BILBAO – SAN SEBASTIAN – PAMPLONA – SARAGOSA

Cena 699€ / po osobi

DIREKTAN ČARTER LET!!!

polazak: 08.april

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

 • Avio prevoz
 • 5 Dana
 • +16 Godina

[maxbutton id=“1″ ]

 

polazak: 08.april

5 DANA – 4 NOĆI 

 

Baskija (španski Pais Vasco ili Euskadi) je autonomna pokrajna Španije, na krajnjem severoistoku Pirinejskog poluostrva. Pripada Atlantskoj Španiji, izlazeći na Kantabrijsko more, tj. Biskajski zaliv. Važi za jedan od najpitoresknijih delova Španije, u kom se prepliću pejzaži primorja i mondenskih gradova, zelenih planinskih padina i zatalasanih ravnica pod vinogradima. Iako je u poslednjih nekoliko decenija doživela snažan industrijski i saobraćajni razvoj, u Baskiji se još uvek mogu naći mesta potpuno očuvane prirode, a Baski kao narod ponosno i posvećeno čuvaju svoj vrlo specifičan etnokulturni identitet. Navara je jedna od najmanjih španskih pokrajina, smeštena između Francuske na severu, Aragona na istoku, Riohe na jugu i Baskije na zapadu. Iako je kroz istoriju bila mala agrarna i slabo razvijena oblast, danas važi za jednu od bogatijih španskih autonomnih zajednica, sa Pamplonom kao glavnim gradom. Aragon, španska pokrajina na severoistoku zemlje, uz granicu sa Francuskom, svojom teritorijom odgovara nekadašnjem istoimenom kraljevstvu, koje je dobilo ime po reci Aragon. Glavni grad je Saragosa, peti po veličini u Španiji, poznat po monumentalnoj arhitekturi, u kom su vidljivi uticaji Rimljana, Mavara i drugih koji su vladali ovim prostorima.

 

1

08. april 2020.- Beograd – Saragosa – Vitoria – Bilbao:

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan čarter let za Saragosu, kompanijom Air Serbia na liniji JU9030. Planirano vreme poletanja 07.00h. Sletanje u Saragosu u 10.05h. Nakon pasoških formalnosti, sledi putovanje autobusom (oko dva i po sata) do

glavnog grada Baskije – Vitoria (Gasteiz na baskijiskom jeziku). Jedan je od najzelenijih gradova Španije, zbog čega je 2012. godine poneo titulu „Zelena prestonica Evrope”. Osim toga, poznat je i kao grad sa najbolje očuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Osnovao ga je Sančo VI, kralj Navare, krajem XII veka. Upravo iz tog perioda i potiču neki od najznačajnijih građevina, poput stare gotske katedrale. Pešačko razgledanje grada počinje iz parka Florida (La Florida), u starom delu grada, gde se nalazi i zgrada baskijskog parlamenta. Šetnja dalje vodi ka Trgu Bele Device (Plaza de la Virgen Blanca), gotskoj katedrali Sv.Marija iz XIII veka, kao i palati Bendanja (Bendaña) u kojoj se nalazi i muzej sa najvećom kolekcijom karata za igru u Evropi. Nakon šetnje, slobodno vreme za odmor i šetnju. Nastavak putovanja ka Bilbau, u kasnim popodnevnim časovima. Vožnja traje oko 1 sat. Dolazak u Bilbao u ranim večernjim večernjim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

2

09. april 2020. – Bilbao – San Sebastian – Bilbao:

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča. Bilbao je grad sa skoro 700 godina dugom istorijom, najveći je grad pokrajine Baskije i peti po veličini grad u Španiji. Važan je industrijski centar, jedna od najvećih španskih luka i važno kulturno središte na Pirinejskom poluostrvu. Smešten je na obalama reke Narvion, tj. na njenom ušću u Kantabrijsko more. Nastao je početkom XIV veka, od kada je razvijao važnu ulogu u trgovini, koju i danas ima. Panoramski obilazak novog dela grada (Abandoibarra) gde se nalazi i najlepši gradski trg (Plaza de Federico Moyua), stadion Atletiko Bilbaa-San Mames, kao i muzej Gugenhajm, moderno arhitektonsko delo koje je postalo simbol grada. Nastavak ka vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najlepši pogled na grad. Sledi odlazak ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo) i šetnja kroz pešačku zonu, pored Santiago katedrale (Catedral de Santiago), Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), vrlo zanimljivo zdanje sa početka XIX veka, na obali reke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Ovo je ujedno i dobra prilika da se probaju proizvodi tipični za lokalnu gastronomiju. Nakon pauze za odmor i individualne aktivnosti, sledi izlet u San Sebastian (Donostia). Još jedan mondenski biser kantabrijske obale, ujedno je i glavni grad baskijske provincije Gipuskoa. Smešten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. San Sebastian je poznat i po prestižnom međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna školjka”. Razgledanje grada počinje sa brda Igueldo, do kog se stiže žičarom i sa kog se pruža najlepši pogled na zaliv La Konča. Sledi odlazak do starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najlepšeg gradskog parka Alderdi. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vreme za individualne aktivnosti do povratka u Bilbao. Noćenje.

 

3

10. april 2020.  – Bilbao – Pamplona – Saragosa:

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja u trajanju od dva sata slikovitim predelima Baskije ka pokrajini Navara i njenom glavnom gradu Pamploni. Grad se nalazi u centralnom delu istoimene kotline, na obalama reke Arga. Prema predanju, grad je dobio ime po svom osnivaču, rimskom vojskovođi Pompeju koji je ovde podigao prvo rimsko vojno naselje 75. godine pre nove ere. Danas grad ima 180.000 stanovnika i po mnogo čemu predstavlja jedan od naprednijih u ovom delu Španije. Pamplona je poznata po parkovima koji zauzimaju prostor od pet miliona kvadratnih metara, a svakako i po čuvenoj trci sa bikovima (Encierro), tokom festivala San Fermin u julu mesecu. Njegov duh je u romanu „Sunce se ponovo rađa” opisao i Ernest Hemingvej. Po dolasku sledi razgledanje starog gradskog jezgra, gde se nalazi katadrala, ostaci gradskih zidina iz XVI veka, Trg tvrđave, Trg gradske većnice, arena za borbu sa bikovima…Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Nastavak putovanja ka Saragosi (u trajanju od oko 2 sata), u kasnim popodnevnim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

4

11. april 2020.  – Saragosa :

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada, prestonice španske severoistočne pokrajine Aragon, koja je smeštena na obalama reke Ebro.

Saragosa je smeštena u dolini raznovrsnih krajolika – od pustinsjkih do predela pod gustim šumama. Grad su osnovali Rimljani, o kojima svedoče i ostaci Rimskog teatra. Razgledanje grada obuhvata i palatu Aljaferija (Aljaferija), utvrđenu srednjovekovnu mavarsku palatu, stari kameni most (Puente de Piedra) iz XIV veka. Nakon obilaska grada, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5

12. april 2020.  – Saragosa – Beograd :

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor, do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Direktan čarter let za Beograd, na liniji JU9031. Planirano vreme poletanja je u 19.00h.Sletanje u Beograd 21.55h. Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI:

Hotel/kategorija Tip sobe usluga 08.04. – 12.04.2020.5 dana / 4 noćenja
HOTEL 4*Bilbao/Saragosa 1/2 BB 739
699
treća osoba 719
1/1 989

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

 

[maxbutton id=“1″ ]

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Saragosa – Beograd, čarter letom kompanije Air Serbia
 • Aerodromske takse 32,71€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti)
 • Transfere i obilaske prema programu (bez ulaska u pomenute objekte)
 • 4 noćenja u nekom od navedenih na bazi usluge noćenje sa doručkom (2 noćenja u Bilbau, 2 noćenja u Saragosi)
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Organizaciju putovanja

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ dnevno (od 18 do 65 god.) /
  • 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta.
 • NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Individualne troškove putnika.
 • NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša) Putnici obavezno moraju proveriti datume isteka svojih pasoša

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD po putniku prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • narednih 3000 RSD po putniku u roku od 15 dana od dana prve uplate – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • narednih 5000 RSD po putniku najkasnije 60 dana pre početka aranžmana,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

SILKEN INAUTXU 4*

Hotel Silken Inautxu se nalazi nedaleko od centra grada i od  čuvenog Gugenhajm muzeja u Bilbau, na udaljenosti od oko 650 m. Metro stanica se nalazi 200 m od hotela, a autobuska oko 500 m. U ponudi hotela su standardne sobe koje imaju kupatilo, fen, TV, klima uređaj, mini bar, sef. Hotel ima restoran, bar, parking, lift. Wi fi internet je besplatan i dostupan u zajedničkim prostorijama. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

ERCILLA 4*

Hotel Ercilla je moderan hotel koji se nalazi u centru grada Bilbao. Smešten je nedaleko od Gugenhajm muzeja, a metro stanica se nalazi preko puta hotela. U ponudi hotela su standardne sobe koje imaju kupatilo, fen, TV, klima uređaj, wi fi internet. Hotel ima restoran, bar, parking i fintes centar. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

EUROSTAR ZARAGOZA 4*

Hotel Eurostar Zaragoza se nalazi kod železničke stanice u Saragosi – Delicias, u neposrednoj blizini područja Ekpo, Pabellon Puente i Torre del Agua. Od centra grada je udaljen oko 4 km. Hotel ima 256 soba. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, mini bar, wi fi internet i sef. Hotel ima restoran, bar, parking. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

HIBERUS 4*

Hotel Hiberus se nalazi na izuzetnoj lokaciji pored konferencijskog centra Aragon, Torre Del Agua i parka Luis Bunuel. Hotel je okružen prirodom i udaljen oko 4 km od centra grada. Ističe se i po svojoj arhitekturi i unutrašnjem uređenju. Hotel ima 176 soba. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon,  klima uređaj, wi fi internet i sef. Hotel ima restoran, bar, spoljašnji bazen i parking. Doručak se služi po principu švedskog stola – samoposluživanja u hotelskom restoranu.

 

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit