Virtualne ture u doba korona virusa – #ostanikući

03

Oct

Virtualne ture u doba korona virusa – #ostanikući

Širenje korona virusa ostavilo je teške posledice na sektor putovanja i turizam, posebno na avio-kompanije, hotele i turističke agencije. Međutim, ovo je teško palo i mnogim ljudima koji su u ovom periodu planirali putovanja.

Kako bismo vam olakšali period izolazije i pružili priliku da posetite, pa makar i virtualno, neke od najznačajnijih atrakcija sveta, pripremili smo ovaj tekst gde možete pronaći neke od virtualnih tura.

Ermitaž – Sankt Petersburg

Ermitaž može pohvaliti jednom od najvažnijih umetničkih kolekcija na svetu, sa preko 2,7 miliona eksponata (prema nekim procenama tri miliona) i izložbama sa najrazličitijim temama, od drevnog Egipta, do Evrope ranog 20. veka. Ermitaž poseduje dela Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafalea i Ticijana, jedinstvenu kolekciju Rembranta i Rubensa, mnoga dela francuskih impresionista kao što su Renoar, Sezan, Mane, Mone i Pisaro, zatim dela Van Goga, Matisa i Gogena, Pikasa, Kandinskog, kao i nekoliko Rodinovih skulptura. Kolekcija Ermitaža je toliko velika i raznovrsna, da ukoliko potrošite minut na gledanje svakog eksponata, trebaće vam 11 godina da ih vidite sve.

Luvr – Pariz

Ovaj muzej sadrži jednu od najbogatijih umetničkih zbirki na svetu. Vrlo bogate muzejske kolekcije podeljene su na 6 odeljaka: egipatski, orijentalni, grčki i rimski antikviteti, slike, skulpture, umetnički predmeti. Sam Luvr ima 3 krila: Rišelje, Viši i Denon

Venecija

Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKOa.