TURSKA TURA

ISTANBUL - KAPADOKIJA - IZMIR

Cena od 179€ / 10 dana

ONLINE PRIJAVA

LAST MINUTE CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI 179€.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 5€. Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10€, iz KRAGUJEVCA za 5€.
 • Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 25€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 500 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),
 • 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama u Hotelu sa 3* u Istanbulu,
 • 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama u Hotelu sa 3*/4* u Kapadokiji,
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/3 sobama u Hotelu sa 3*/4* u Izmiru,
 • Boravišne takse.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu(važi samo za putnike koji putuju iz Beograda).  Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19:
  2,00€ dnevno (do 65 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaj.
 • Doplatu za 1/2 (dvokrevetnu) sobu – 25€ (ova doplata je garancija smeštanja u 1/2 sobu. Agencija nema obavezu povraćaja ove doplate ukoliko partner smesti veći broj putnika u 1/2 sobe u odnosu na one koje su doplaćene).
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije.
 • Doplatu za prevoz iz Novog Sada (5€) – plaćanje u agenciji.
 • Rezervacija sedišta 10€ – plaćanje u agenciji.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 500 RSD po promeni.
 • Individualne troškove putnika.

 

 • NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom prijave,
  • narednih 5000 RSD po putniku u roku od 15 dana od prijave,
  • narednih 5000 RSD po putniku 60 dana pre početka putovanja,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije.
 • Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 35% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 85% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

1. U slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi dokaz o tome najranije 30 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska – vraća mu se 100% uplaćenog novca.
2. U slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz otome najranije 30 dana, a najkasnije 48 sati – vraća mu se 100% uplaćenog novca.
3. U slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica – organizator putnicima može ponuditi zamenski termin ili zamensko putovanje ili povraćaj 100% uplaćenog novca.
4. U slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – putnicima iz tih delova prebivališta organizator putnicima može ponuditi zamenski termin ili zamensko putovanje ili povraćaj 100% uplaćenog novca.
5. U slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 30 dana pre otpočinjanja putovanja, uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa) – organizator putnicima može ponuditi zamenski termin ili zamensko putovanje ili povraćaj 100% uplaćenog novca.

Turska tura – Proleće 2022.

Cena od 179€ / po osobi

 • 10 dana
 • +16 Godina

28. APRIL – 07. MAJ 2022.

10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Istanbul, grad na dva kontinenta, u istoriji poznat kao prestonica Vizantijskog i Osmanskog carstva, obavezna je destinacija ukoliko posećujete Tursku. Danas ekonomsko, kulturno i intelektualno srce moderne Turske, ovde se istok zaista sreće sa zapadom.

Kada ste u Istanbulu, morate provesti vreme u Sultanahmetu, centru starog grada u kome se nalaze najznačajnije turističke atrakcije – Aja Sofija, sada muzej, a nekadašnja pravoslavna bazilika, potom i muslimanska džamija, palata Topkapi, srce Osmanskog carstva, i velelepna Plava džamija, odnosno Sultan Ahmedova džamija. Tu se nalaze i drevni hipodrom, Muzej turske i islamske umetnosti, fascinantna vizantijska podzemna cisterna i Kapali čaršija poznata kao Grand Bazar, najveća pokrivena pijaca na svetu. Monumentalna arhitektura, uređeni parkovi i brojni kafići sa prelepim baštama dodatno će ulepšati vaš boravak u Istanbulu. 

Skoro hiljadu godina Aja Sofija je ukazivala na snagu i bogatstvo vizantijskih careva i impresionirala kako podanike carstva, tako i strane dostojanstvenike. Izgradnja Aja Sofije počela je u 6. veku kada je car Justinijan angažovao Antimija Tralskog i Isidora Miletskog da izgrade veličanstvenu baziliku kakvu svet do tada nije video. Do 16. veka, Aja Sofija je zaista i bila najveća bazilika na svetu, sve do izgradnje Gospine katedrale u Sevilji. Aja Sofija je skoro hiljadu godina bila hrišćanska crkva, dok 1453. godine Osmansko carstvo nije osvojilo tadašnji Konstantinopolj i pretvorilo je u džamiju, uništivši sve hrišćanske relikvije i dodavši mihrab – nišu za molitvu usmerenu u pravcu Meke, minber – propovedaonicu i četiri minareta. Po zahtevu Kemala Ataturka, Aja Sofija je pretvorena u muzej 1935. godine. Smeštena između Topkapi palate i Plave džamije na drevnom istanbulskom akropolju, ova veličanstvena građevina očarava turiste iz svih krajeva sveta.

Monumentalna Plava džamija, poznata i kao Sultan Ahmedova džamija, jedan je od najpoznatijih i najposećenijih spomenika u Istanbulu. Ova impresivna džamija predstavlja spoj vizantijskih i tradicionalnih islamskih elemenata, a specifična je po tome što ima čak šest minareta. Dobila je naziv Plava džamija zbog više od dvadeset hiljada plavih pločica koje ukrašavaju unutrašnjost kupole. Ulaz u salu za molitvu kroz glavna vrata dozvoljen je samo muslimanima. Ukoliko niste musliman i želite da uđete unutra, moraćete da izađete iz dvorišta džamije da biste došli do bočnih vrata, gde često u redu čeka popriličan broj posetilaca. U džamiju ne može da se uđe ukoliko niste bosi, pa ćete pre ulaska morati da stavite obuću u plastičnu kesu.  

Prilikom posete Istanbula, pored Aja Sofije i Plave džamije, nemoguće je ne zapaziti palatu Topkapi sa čijih se balkona pruža očaravajuć pogled na Bosfor.

Palata Topkapi ili Topkapi saraj bila je političko središte Osmanskog carstva i glavna rezidencija svih sultana skoro četiri veka. U njoj su se održavale mnoge svečanosti, a danas je muzej sa vrednom kolekcijom umetnina. Palata predstavlja kompleks sastavljen od četiri dvorišta sa mnoštvom prostorija. Pravi grad u malom u kome su postojale bolnica, pekare, džamije, carska riznica, fontane i prekrasni vrtovi sa čempresima i grmovima mirisnih ruža. U sklopu palate nalazio se i harem.

Doživite jedinstveno iskustvo i upoznajte Istanbul na sasvim drugačiji način! Tokom letnje sezone turiste najviše privlači krstarenje Bosforom, a brodovi plove svakoga dana. Postoje i ture obilaska noću, ali su obično dostupne samo vikendom. 

Najveća pokrivena pijaca na svetu, Kapali čaršija u Istanbulu, pravi je raj za sve koji uživaju u kupovini. Sa preko tri hiljade prodavnica koje su raspoređene u šezdesetak ulica, i sa oko trista hiljada posetilaca dnevno, vrlo je moguće da ćete se izgubiti. Ali ne brinite, samo se prepustite čarima orijentalnog duha i šarenilu koje vas okružuje i zaboravite na vreme. Moći ćete i da se odmorite uz pravu tursku kafu i baklavu u nekom od prijatnih kafića na pijaci. Na bazaru će svako pronaći nešto za sebe. Bilo da tražite nakit, obuću, zlato, kožnu odeću, torbe, začine, keramičke predmete, tepihe, kolače ili fine, kvalitetne materijale, sve vam je na dohvat ruke. Nikako nemojte zaboraviti da se cenkate sa prodavcima, to je osnova kupovine u Turskoj. Najbolje vreme za posetu je radnim danima, jer su vikendom veće gužve zbog lokalnog stanovništva. 

Pre ili nakon kupovine, obiđite Sulejmaniju, čuvenu džamiju Sulejmana Veličanstvenog ili se opustite u Čemberlitas turskom kupatilu, jednom od najboljih hamama u celoj zemlji.

Kapadokija – je antička regija u centralnoj Anadolijiu kojoj susmešteni  gradovi  Nevšehir, Urgup, Avanos i Goreme, a najveću atrakciju predstavljaju tri podzemna grada: Derinkuju, Ozkonak i Kajmakli. Kapadokija je jedna od najpoznatijih turističkih regija u Turskoj koju godišnje poseti oko 2 miliona turista iz celoga sveta. Očaravajući prizori jedinstvene arhitekture koja je integrisana u  geomorfološke fenomene ovog kraja je ono što privlači ovako veliki broj turista svake godine. Stene nastale taloženjem vulkanskog pepela dale su mogućnost drevnim stanovnicima Kapadokije da svojim primitivnim oruđem u njima uklešuprostorije koje su koristili kao svoje domove, crkve i skloništa. Ove prostorije očuvane do današnjih dana, svakodnevno primaju turiste, koji sada imaju mogućnost da boraveći u njima provedu nezaboravne trenutke ispijanja kafei uživanja u predivnom pogledu koji se pruža na kapadokijski stenoviti plato.

Izmir je grad na zapadu Turske, središte istoimenog vilajeta i najveći turski grad u njenom egejskom području. Smešten je na istočnoj obali Egejskog mora, u zalivu Izmir, okružen visokim planinskim vencima. Prema podacima iz 2012. godine u Izmiru živi više od 3,5 miliona ljudi i on je treći grad po broju stanovnika u Turskoj, a takođe i druga najveća luka u zemlji, posle Istanbula. Oni koji su skoro videli Izmir opisuju ga kao grad jedinstvene lepote sa širokim bulevarima, brojnim palmama, otmenim radnjama, modernim hotelima i tradicionalnim restoranima.

1.

1. dan: BEOGRAD – Srbija – Bugarska – Turska:

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: Turska – Istanbul:

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Sledi info tura i upoznavanje sa gradom. Odlazak do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Nakon info ture predviđeno je smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti – preporuka šetnja na raskršću Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Pored vrlo važnih i poznatih zdanja, ovaj deo grada sadrži prelepe ulice koje ukrašavaju drvene kuće i kafei sa malim baštama. Individalni povratak u hotel. Noćenje.

3.

3. dan: Turska – Istanbul:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Istanbul Evropa. Najpre se obilazi Miniaturk, koji predstavlja najveći svetski park maketa u kojem se nalaze verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske.Odmah potom sledi obilazak Aja Sofije – nekada najveće crkve sveta, Topkapi palate – sedišta osmanskih vladara, Plave džamije – jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodroma– nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijevog obeliska, egipatskog obeliska i stuba Troglave zmije. Po završetku slobodno vreme i mogućnost šopinga u Kapali čarsiji, jednom od najvećih svetskih bazara, koji vraća stotinama godina u prošlost. Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

4.

4. dan: Turska – Istanbul:

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Azijskog dela Istanbula. Prelazi se najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta odakle se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Zatim se penje do vidikovca Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotografisanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljak obilaska do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu, uz zalazak sunca i talase Bosfora, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nakon toga mogućnost odlaska na fakultativno večernje krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). U večernjim satima nastavak putovanja ka Urgupu. Sledi noćna vožnja preko Turske do Kapadokije.

5.

5. dan: Turska – Kapadokija (Urgup):

Očekivani dolazak u Urgup u jutarnjim časovima. Nakon dolaska info tura u pratnji vodiča i upoznavanje sa u ovim interesantnim, modernim turističkim centrom koji se nalazi u srcu Kapadokije. Nakon šetnje sledi smeštanje u hotel. Slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

6.

6. dan: Turska – Kapadokija (Urgup):

Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet pure Kapadokija. Poseta selu Uchisar i istoimenom utvrđenju sa ogromnim kamenim formacijama, odakle se pruža nestvaran pogled na Kapadokiju i planinu Erciyes u daljini. Zatim sledi odlazak do muzeja na otvorenom Goreme koji predstavlja kompleks preko deset srednjovekovnih oslikanih pećinskih crkava, „doline ljubavi“ poznate po spektakularnim vilinskim dimnjacima, grada Avanos, prestonice zemljane keramike. Prolazi se i kroz mesta Pasbag „dolina majmuna“ i Devrent „ružičasta dolina“ koju karakteriše mnoštvo stena raznih životinjskog oblika. Povratak u Urgup. Slobodno vreme. Noćenje.

7.

7. dan: Urgup – Kapadokija – Turska:

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do večernjih satili ili mogućnost fakultativnog obilaska podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. U večernjim časovima polazak za Izmir. Noćna vožnja.

8.

8. dan: Turska – Izmir:

Dolazak u Izmir u prepodnevnim satima. Mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanje grada autobusom – Konak (najstariji deo grada), Sahat kula, obala Kordon, poseta Kizlaragasi bazaru U popodnevnim satima smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovane posete nekom od popularnih barova i diskoteka. Noćenje.

9.

9. dan: Turska – Izmir:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen povratak za Srbiju. Noćna vožnja.

10.

10. dan: Turska – Bugarska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Istanbul Evropa

Turu počinjemo odlaskom u najveći svetski park maketa Miniaturk koji se nalazi na samoj obali Zlatnog roga. U Miniaturku možete videti verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske pa i šire. Nakon razgledanja i fotkanja u ovom krajnje zanimljivom parku vraćamo se u buseve i odlazimo na drugi kraj Istanbula. Vratićemo se hiljadama godina u prošlost, u srce starog Istanbula koji živi još od vremena vizantijskih careva i osmanskih sultana. Videćemo Bajazitovu džamiju, Čemberlitaš, Carigradski hipodrom. Posetićemo Plavu Džamiju, remek delo islamske arhitekture uz koju se nalazi vekovima stara, nekada najveća crkva sveta pretvorenu u džamiju, Aja Sofija. Videćemo Topkapi palatu, nekadašnju rezidenciju sultana i najstariji, najveći natkriveni bazar na svetu – Kapali čaršiju, gde ćemo imati slobodno vreme za nezaobilazni šoping! U cenu je uključen prevoz, ulaznica za Miniaturk, usluge agencijskog i lokalnog vodiča.

Istanbul Azija

Krenućemo u osvajanje Azije. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na evropski, tako i na azijski deo grada. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Krstarenje Bosforom

Savršen način da doživite Istanbul jeste ploveći između dva kontinenta! Neponovljiv je osećaj gledati Otomanske palate i arhitekturu krstareći moreuzom. Uživaćemo u pogledu na Dolmabahče palatu i džamiju, pored koje ćemo i proći po završetku ture. Zatim plovimo ispod mosta 15. jul koji je po završetku izgradnje bio 4. najduži most na svetu, u dužini od 1,5km. Nedugo zatim ugledaćemo čuveno utvrđenje Rumeli Hisari, izgrađeno u XV veku. Nastavljamo plovidbu do mosta Mehmeta Osvajača gde se okrećemo i plovimo uz šarmantnu Azijsku obalu. U povratku ćemo proći pored srednjovekovnih vila Turske buržoazije. Tura traje 1:15h. U cenu je uračunat prevoz do luke, karta za brod i usluga lokalnog vodiča.

Istanbul by night

Go2 Vas vodi u jedan od najboljih klubova za mlade. Osetićemo originalnu atmosferu klubova Evroazije. U noćima koje predstoje očekuju nas odlična muzika i sjajan provod. Party all night long!!! Klub se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini trga Taksim koji se noću pretvara u centar noćnog života Istanbula!

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit