SUMMER FUN – Stavros

09

May

SUMMER FUN – Stavros

 

 

Već 12.godina Go2 Travelling te iznenađuje sa novim summer fun destinacijama. Ove godine te vodimo na STAVROS, tzv dragulj Severne Grčke.

Etiketa Summer fun se dodeljuje svake godine jednoj letnjoj destinaciji. Summer fun označava party destinaciju na koju se odlazi sa samo jednim cilje-žurke! Zanimljivost koju možda niste znali je da je odabir summer fun destinacije na vama! Mi osluškujemo vaše želje i na osnovu njih pravimo planove. Oni koji su bili deo summer fun-a znaju da mi svi zajedno stvaramo party destinaciju!

Hiljade mladih ljudi koji su krenuli sa istim ciljem! Dnevne i noćne žurke, žurke na brodu i najlepši zalasci Sunca uz ispijanje koktela u ritmovima muzike koju VI izaberete. Kada vas pitaju gde idete na letovanje, odgovor je SUMMER FUN jer na ovom putovanju vas niko ne osuđuje, ovde je sve dozvoljeno! Događaji se prepričavaju među putnicima još dugo, ali sve što se desi na summer fun-u ostaje na summer fun-u!

 

Stavros– summer fun destinacija 2018. je poznato letovalište u Grčkoj. Nalazi se u zalivu Stimonikos, 80 km istočno od Soluna, na 6 kilometra od novog autoputa (Solun – Kavala). Tradicionalno grčko primorsko mesto sa blagom klimom, kristalno čistim morem i dugim peščanim plažama zadovoljiće i najzahtevnije posetioce. Idealno je mesto za letovanje svih onih koji žele da provedu opušten i ležeran odmor.

Ovde ćete lako zaboraviti na obaveze, gradsku gužvu i sve što vas čeka kod kuće. Ambijent je prirodan i izuzetno prijatan. Vreme možete provesti posećujući brojne restorane, taverne, prodavnice. Topla dobrodošlica, dobro uređene i održavane plaže, veoma raznovrsna gastronomska ponuda, obilje zelenila pružiće vam zadovoljstvo odmora koji nećete zaboraviti.

 

Ono što izdvaja ovo malo mesto jeste veliki broj plaža koje su oivičene plavom zastavom Evropske zajednice – koja je znak za svakog da je u pitanju oblast sa izrazito čistom vodom.

Mesto je dobilo naziv po reči “krst” i sa tim u vezi ćete videti simbol mesta u vidu belog krsta koji se nalazi na divnom vidikovcu Stavrosa. Na istom mestu ćete pronaći izuzetan restoran koji zrači neverovatnom energijom koju crpi iz divnog pogleda. Nakon dobrog obroka možete posetiti dve pravoslavne crkve prelepog izgleda (u Stavrosu je većinski deo stanovništva pravoslavne vere).

Kada je reč o plažama – dugačke su i mahom peskovite sa ulazom u more koji je odličan za sve one koji vole sport u vodi, idealan je za igranje raznih igara ili sportova kao što su odbojka ili tenis u vodi.

 

Karakteristične za Stavros jesu živopisne uvale i divlje plaže koje zahtevaju da se određeni deo pređe peške. Međutim glavna plaža je interesantna i dovoljno prostrana tako da možete uživati u senci platana bez iznajmljivanja suncobrana.

U Stavrosu nije potrebno iznajmljivati automobil, jer je reč o malom mestu, ali možete iznajmiti skuter ili bicikl kako biste uživali vožnjom kroz Stavros. Za one koji zaiste žele da iznajme auto mogu to uraditi kako bi otišli do Soluna koji je na kratkoj udaljenosti. Međutim veliki broj kafića, restorana, prodavnica suvenira i dobro opremljen luna park dovode do toga  da nećete želeti da napustite ovo malo magično mesto.

 

Pogledajte delić atmosfere prošlogodišnjeg SUMMER FUN-a!