RAFTING TAROM

3 dana / 2 noći

od 85€ / 3 dana

Rafting Tarom – Leto u Srbiji 2020

Cena od 85€ / po osobi

 •  3 Dana
 • +16 Godina

3 DANA – 2 NOĆENJA

Jul: 31. jul – 02. avgust,
Avgust: 07. avgust – 09. avgust / 14. avgust – 16. avgust / 21. avgust – 23. avgust / 28. avgust – 30. avgust

 

Reka Tara na putu dugom 145km stvorila je kanjon dug gotovo 100km i dubok 1300m. Kanjon reke Tare je po dubini drugi u svetu, odmah iza kanjona reke Kolorado. Ova nedovoljno istražena prirodna lepota bogata je biljnim i životinjskim svetom, a njenu kristalno čistu vodu možete slobodno piti. Tara je pod zaštitom UNESCO-a, ispunjavajući 3 bitna uslova prilikom selekcije (geološki, hidrološki i biološki fenomen), iako je samo jedan bio dovoljan da bi bila proglašena kao deo svetske prirodne baštine.

Još jedna od stvari po kojim je reka Tara poznata je RAFTING. Ona važi za jedne od najboljih reka na svetu za ovu adrenalinsku aktivnost. Tara je za raft čamce plovna u dužini od skoro 100km. Takozvani stepen težine na radting skali za Taru se kreće 3-5 stepena i varira od godišnjeg doba, vodostaja, padavina i sl.

Ako se pitate kada je Tara najbolja za rafting, odgovor je UVEK. Najviše adrenalina ima u aprilu, maju i prvoj polovini juna, ali sa opadanjem vodostaja u julu, avgustu i septembru nestaju neki, ali se pojavljuju novi bukovi i atraktivni brzaci koji se ne primećuju dok je voda visoka, tako da Tara nudi uvek nešto novo pa često kažemo da nikada dva puta ne možemo proći istom rekom.

RAFTING CENTAR ‘’RT’’

Rafting centar RT je najveći dom adrenalinskih aktivnosti, avanture, vrhunske hrane i odličnog provoda na Balkanu. Nalazi se u Republici Srpskoj (BIH) nedaleko od Šćepan polja (graničnog prelaza između BiH i Crne Gore) na mestu gde se sastaju NP Durmitor, NP Sutjeska i Park prirode Piva. Baš na tom mestu fascinantna reka Tara završava svoj tok i zajedno sa rekom Pivom čini neobično zelenu, bistru i snažnu reku Drinu. Od Beograda je udaljen oko 360km. Kapacitet rafting centra RT je preko 220 ležajeva, raspoređenih u bungalovima i sobama, od kojih su gotovo svi sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Bungalovi i sobe su po strukturi dvokrevetni, trokrevetni, četverokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni. Svi naši bungalovi i sobe su novi, kreveti su sa antialergijskim dušecima a čistoća rafting centra RT je na zavidnom nivou. Besplatan odličan Wifi u celom kompleksu. U sastavu rafting centra RT gosti mogu koristiti i terene za mali fudbal, paintball, odbojku na pesku, bilijar, stoni fudbal i pikado.

1.

PETAK / NOVI SAD – BEOGRAD – RAFTING CENTAR RT:

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive u 14:00h. Lagana vožnja do Beograda, odakle je planiran polazak putnika u 15:30h sa parkinga kod ARENE. Vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u rafting centar RT u kasnim večernjim satima (okvirno vreme 22h). Smještaj u bungalove ili sobe. Večera (uz doplatu). Druženje uz muziku i logorsku vatru. Noćenje. Gostima preporučujemo da se dobro odmore jer nas sutra čeka uzbudljiv dan.

2.

SUBOTA / RAFTING CENTAR RT:

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote okoline i samog rafting centra koji je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje iznad reke Drine, koja mirno prolazi pored i poziva na druženje svojom kristalno čistom bojom. Doručak. Očekuju nas domaći specijaliteti datog podneblja – domaća pršuta, uštipci, domaći med, jaja, pite sa sirom, sve ono što će vam dati neophodnu energiju jer avantura ubrzo počinje. Nakon doručka, podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare, cipele tj. čizme, takođe napravljene od neoprena, prsluke za spasavanje, kao i kacige. Zatim sledi odlazak našim vozilima do Brštanovice, početne tačke ove uzbudljive avanture. Sledi kratak brifing koji će održati naši licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina. Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće slobodno se nagnite nad čamcem i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“. Nakon nekih 3-4 sata, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje našeg rafting centra. Nakon povratka sa ratinga i razduživanja opreme, sumiramo utiske i odmaramo kako bi povratili snagu od uzbudljive avanture, a zatim odlazimo na Večeru i ponovno druženje uz logorsku vatru i muziku. Savetujemo da obavezno ponesete topliju garederobu jer iako su dani veoma topli noći pored reke umeju da nas iznenade svojom hladnoćom. Noćenje.

3.

NEDELJA / RAFTING CENTAR RT – BEOGRAD – NOVI SAD:

Doručak (domaći specijaliteti). Nakon doručka nas očekuje mnoštvo fakultativnih aktvnosti ili slobodno vreme za odmor i uživanje u netaknutoj prirodi. Ručak. Ponovo su na meniju specijaliteti našeg podneblja: domaći hleb i lepinje pripremljene u peći na drva, domaća teleća čorba, supa sa domaćim rezancima i griz knedlama, bela čorba, teletina ispod sača spremljena na licu mesta u našem ognjištu, aromatizovani pekarski krompir, sveža domaća salata (kupus, mešana, paradajz, krastavac…), nekoliko vrsta domaćih kolača (lenja pita, čupavci, baklava, pite sa jabukama i višnjama…). Nakon ručka sledi polazak za Beograd/ Novi Sad (okvirno vreme polaska je 15h). Prvu pauzu ćemo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Upoznaćemo se sa mostom, saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča. Obići ćemo i novoizgrađeni Andrićgrad ili Kamengrad, grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice a u spomen na Ivu Andrića, kako mu i samo ime govori. Planirano zadržavanje u Višegradu je 2 sata uz mogućnost organizovanja fakultativne vožnje turističkim brodićem po Drini za zainteresovane.
Lagana vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predviđen dolazak u kasnim večernjim satima (oko 22h).

 

**CENOVNIK SMEŠTAJA**

CENOVNIK SMEŠTAJA
smeštaj usluga 1/1 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6
Standard HB 85€ 85€ 85€ 85€ / /
Comfort HB / 115€ 105€ 105€ 100€ 100€
Superior HB / 135€ 130€ / / /

HB – Polupansion

 

**CENOVNIK PREVOZA**

AUTOBUSKI PREVOZ IZ  (CENA ZA OBA SMERA)
Beograd 40€
Novi Sad 40€

 

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 2 noćenja u navedenim smeštajnim kapacitetima – najam
 • 4 obroka u restoranu domaće kuhinje (subota – doručak i večera, nedelja – doručak i ručak)
 • Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke raftinga, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga
 • Sve pripadajuće takse
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do/od rafting centra RT iz Novog Sada i Beograda – 40€
 • Doplata za večeru (peti obrok) – organizovana večera po dolasku u kamp prvog dana – 10€
 • Fakultativne izlete
 • Konzumaciju pića u rafting centru RT
 • Individualne troškove putnika
 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaj

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2000 RSD prilikom rezervacije (akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna),
  • 3000 RSD 15 dana nakon rezervacije
  • Ostatak 20 dana pre početka aranžmana
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 

Standard bungalovi

Po želji naših gostiju koji su tražili autentičan smeštaj kao u nekadašnja vremena. Bungalovi nemaju sopstveno kupatilo. Gosti smešteni u ovim bungalovima koriste zajednička kupatila smeštena na samo par metara od bungalova. Objekat sa toaleteima i tuševima se održava 24/7 a topla voda je uvek dostupna. Gosti smešteni u ovim bungalovima koriste sve pogodnosti našeg Rafting centra RT kao i svi ostali gosti.

 

Comfort bungalovi/sobe

Smeštaj u sobama i bungalovima sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Drveni bungalovi ušuškani u zelenilo i prirodu,miris hrastovog drveta ,zauvek će Vam ostati urezani u sećanje.Većina naših smeštajnih kapaciteta je u comfort bungalovima.

 

Superior bungalovi / sobe

Smeštaj u sobama i bungalovim sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Takođe ove sobe poseduju televizore sa kablovskim kanalima,sef, kao i mini bar.

 • Obilazak kanjona reke Pive i Pivskog jezera (25€)
 • Obilazak kanjona reke Pive, Pivskog jezera i zip line (40€)
 • Obilazak NP Sutjeska, prašume Perućica,foto safari, vodopad Skakavac, vidikovac Prijevor (35€)
 • Celodnevni izlet u kanjonu Tare i poseta ergeli konja (45€)
 • Jeep safar i Durmitorski prsten (60€)
 • Vožnja quad-a (od 20€)
 • Paintball (15€)
 • Kanjon Nevidio (99€)
 • Kanjon Hrčavke (115€)
 • NP Sutjeska i Trnovačko jezero (45€)

Rafting Tara smeštaj

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit