Prag

sa posetom Beču

od 119€ / 6 dana

Prag sa posetom Beču 

Cena od 119€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Prag je  jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privlačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite…

Prag  – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

Karlove Vari  – Grad nalazi u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je Karlo IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu. Grad je poznat po filmskom festivalu koji se održava u julu i u poslednjih par godina je stekao veliku popularnost pa važi za jedan od najvažnijih u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj festival je jedan od najstarijih na svetu. 1946. godine prvi put se održava ovaj festival na kome su učešće uzeli filmovi iz sedam zemalja.

Drezden  Glavni grad Nemačke provincije Saksonije. Smešten u živopisnoj dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom „Firenca na Elbi“). Vladarska porodica Vetinje dala mnogo kneževa-izbornika i kraljeva koji su vladali kraljevinom Saksonijom, a sedište im je bilo upravo u Drezdenu od 13. do 20. Veka. Njima možemo da zahvalimo za veličanstvenu Državnu umetničku zbirku, koja je toliko velika da je danas raspoređena u nekoliko muzeja u gradu. Reč je o neprocenjivom blagu, slikama renesansnih majstora, orijentalnom porcelanu, klasičnim skulpturama, ceremonijalnom oružju i mnogim drugim stvarima.

Beč jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši, može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

 

1.

10. / 17. okt. 2019. (četvrtak) / BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

11. / 18.okt. 2019 (petak) / PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Klementinijum, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Prašna kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, Nacionalni muzej…). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.

12. / 19.okt. 2019 (subota) / PRAG :

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje grada – najstariji deo grada Višehrad, crkva Sv.Petra i Pavla, Dancing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrt sa više sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog obilaska jedanog od najpoznatijih pivskih gradova na svetu! Naravno upoznajemo se sa njegovim najboljim pivnicama ge cemo probati neke od najboljih domaćih Praških piva. Posle toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka. Noćenje.

4.

13. / 20.okt. 2019. (nedelja) / PRAG- DREZDEN – PRAG:

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad poznat po kulturno – istorijskim spomenicima iz srednjeg
veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,
Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Žurka. Noćenje.

5.

14. / 21.okt. 2019. (ponedeljak) / BEČ Češka – Austrija – Slovačka –Mađarska:

Doručak. Napustanje hotela i polazak za Beč. Dnevna vožnja preko Česke i Austrije do Beča. Dolazak u popodnevnim časovima. Info tura: panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča, uži centar grada: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Svetog Stefana, novi deo grada sa Praterom i zgradom Ujedinjenih nacija.Slobodno vreme nakon info ture. Večernji polazak i noćna vožnja preko Austrije, Slovačke i Mađarske.

6.

15. / 22.okt. 2019. (utorak) /BEOGRAD Mađarska -Srbija:

Vožnja kroz Mađarsku usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u oko podneva.

*** CENA PAKET ARANŽMANA U PROMO PERIODU IZNOSI 119€ ***

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

* U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika), za polaske iz Niša i Kragujevca cena aranžmana se uvećava za 10€.

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/4 ili 1/3 sobama u hotelima 2*/3* u Pragu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja
 • Doplatu za 1/2 sobu, 20€ po osobi.
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 300 dinara po osobi (plaćanje u agenciji)
 • Doplatu za prevoz iz Kragujevca i Niša: 10€ po osobi – plaćanje u agenciji,
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (razgledanje, krstarenje brodom, Karlove Vari i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum  koji je naveden u programu.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2000 RSD prilikom rezervacije akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 4000 RSD u do 15. jula 2019.
  • Ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

Hotel Uno Prague 3*

Hotel Uno Prague se nalazi u Pragu, na 800 metara od najbliže stanice metroa. Trg Sv. Vaclava i Narodni muzej su udaljeni 5 stanica vožnje metroom. U ponudi su besplatan WiFi u zajedničkim prostorijama i recepcija koja radi non-stop.
Sve prostrane sobe poseduju TV sa satelitskim kanalima i sef. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa tušem. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit