Prag

sa posetom Minhenu/Oktobarfestu

od x€ / 6 dana

Prag sa posetom Minhenu/Oktobarfestu 

Cena od x€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Prag je  jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privlačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite…

Prag  – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

Karlove Vari  – Grad nalazi u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je Karlo IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu. Grad je poznat po filmskom festivalu koji se održava u julu i u poslednjih par godina je stekao veliku popularnost pa važi za jedan od najvažnijih u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj festival je jedan od najstarijih na svetu. 1946. godine prvi put se održava ovaj festival na kome su učešće uzeli filmovi iz sedam zemalja.

Drezden  Glavni grad Nemačke provincije Saksonije. Smešten u živopisnoj dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom „Firenca na Elbi“). Vladarska porodica Vetinje dala mnogo kneževa-izbornika i kraljeva koji su vladali kraljevinom Saksonijom, a sedište im je bilo upravo u Drezdenu od 13. do 20. Veka. Njima možemo da zahvalimo za veličanstvenu Državnu umetničku zbirku, koja je toliko velika da je danas raspoređena u nekoliko muzeja u gradu. Reč je o neprocenjivom blagu, slikama renesansnih majstora, orijentalnom porcelanu, klasičnim skulpturama, ceremonijalnom oružju i mnogim drugim stvarima.

Minhen je glavni grad nemačke pokrajine Bavarske. Nalazi se severno od bavarskih Alpa, na reci Isar. Treći je po veličini grad Nemačke, posle Berlina i Hamburga. Grad Oktobarfesta, BMW-a i prekrasnih graževinskih zdanja i parkova.. Minhen je zeleni grad koji poseduje mnogobrojne parkove. Nedaleko od gradskog centra, na površini od čak 3,7km2 nalazi se veliki gradski park Englischer Garten (Engleska bašta) koji je jedan od najvećih ureženih gradskih parkova na svetu. Ostale značajne zelene površine koje treba obići u Minhenu su Olimpik park, West park, kao i park Nymphenburg Palate.

 

1.

02. okt. 2019. (sreda) / BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

03.okt. 2019 (četvrtak) / PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Klementinijum, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Prašna kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, Nacionalni muzej…). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.

04. okt. 2019 (petak) / PRAG :

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje grada – najstariji deo grada Višehrad, crkva Sv.Petra i Pavla, Dancing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrt sa više sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog obilaska jedanog od najpoznatijih pivskih gradova na svetu! Naravno upoznajemo se sa njegovim najboljim pivnicama ge cemo probati neke od najboljih domaćih Praških piva. Posle toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka. Noćenje.

4.

05.okt. 2019. (subota) / PRAG- DREZDEN – PRAG:

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad poznat po kulturno – istorijskim spomenicima iz srednjeg
veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,
Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Žurka. Noćenje.

5.

06.okt. 2019. (nedelja) / PRAG – MINHEN – AUSTRIJA:

Doručak. Napustanje hotela i polazak za Minhen. Dolazak u Minhen u popodnevnim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Nakon obilaska sledi slobodno vreme namenjeno odlasku na najveći i najznačajniji festival Nemačke – OKTOBARFEST. Prvi Oktobarfest održan je 1810.
godine u čast kralja princa Ludviga (kasnije Ludvig I od Bavarske). Tradicija nije održana u razdoblju od 1854. do 1873.
zbog velike epidemije kolere, kao ni tokom dva svetska rata. Od tada, ovom festivalu svake godine prisustvuje više od 6
miliona ljudi koji ga posećuju da bi upoznali nemačku (pre svega bavarsku) kulturu kao i da bi probali tradicionalna
nemačka piva, kobasice… koji su poznati širom sveta. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Večernji polazak i noćna vožnja preko Nemačke, Austrije, i Slovenije.

6.

07.okt. 2019. (ponedeljak) /BEOGRAD SLOVENIJA – HRVATSKA – SRBIJA:

Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

 

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/4 ili 1/3 sobama u hotelima 2*/3* u Pragu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja
 • Doplatu za 1/2 sobu, 20€ po osobi.
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 300 dinara po osobi (plaćanje u agenciji)
 • Doplatu za prevoz iz Kragujevca i Niša: 10€ po osobi – plaćanje u agenciji,
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (razgledanje, krstarenje brodom, Karlove Vari i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum  koji je naveden u programu.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2000 RSD prilikom rezervacije akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 4000 RSD u do 15. jula 2019.
  • Ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 02.09.2019).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

Hotel Uno Prague 3*

Hotel Uno Prague se nalazi u Pragu, na 800 metara od najbliže stanice metroa. Trg Sv. Vaclava i Narodni muzej su udaljeni 5 stanica vožnje metroom. U ponudi su besplatan WiFi u zajedničkim prostorijama i recepcija koja radi non-stop.
Sve prostrane sobe poseduju TV sa satelitskim kanalima i sef. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa tušem. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit