Poljubi me u ponoć!

03

Oct

Poljubi me u ponoć!

Velika životna misterija svake žene, jeste kako da spakuje samo najpotrebniju zimsku garderobu za 4 dana putovanja u mali kofer?

U suprotnom, nastaje osuđivanje i kritikovanje zašto sam ponela veliki kofer za tako kratko putovanje? A isto tako, muškarci ne shvataju, da za putovanje od 4 dana mi je potrebno podjednaka količina garderobe kao kada bi se pakovala za putovanje od 24 dana! I kako uopšte da izaberem šta mi je najpotrebnije, kada pritom idem na tako dugo očekivano Go2 Travelling putovanje na doček nove godine! Potrebno mi je sve! Doček nove godine u Budimpešti! Grad pun istorije, ali i onoga što mene zanima, grad mode, dobre prodavnice, puno barova, kafića, izlasci, šetnje, uživanje! Tako sam srećna! Moje najbolje drugarice mi non-stop na WhatsApp-u šalju šta su spakovale za put, samo ja još ležim na krevetu u oblačićima misli i uzbuđenja! Okej, hajde da se uozbijim. Lupkam trezvene šamare po obrazima i razmišljam naglas.

Znam zasigurno da nas očekuju žurke svake večeri, dakle moram poneti garderobu za izlaske. Suknja, štikle, šljokice, štikle, bela košulja za cool outfit uvek ide savršeno uz moje Legend farmerice model 201 (kao sa piste izgledam u njima, ili bar tako mislim). Recimo da je to to za veče! Što se tiče šetnji tokom dana, od kad sam kupila Legend tamno-ljubičasti kaput, rešila sam dve stvari – toplo mi je, a pritom izgledam ultra moderno. Drugarice i ja smo bile oduševeljene što smo na Go2 Travelling promociji na fakultetu dobile Legend vaučer sa popustom na kapute. Sve smo kupile po jedan! Mislim da mi je lakše da se spakujem za dnevni outfit…

Kada putujem sa Go2 Travelling-om koji uvek vodi putovanja za mlade, znam da tokom dana nas čeka puno šetnje i obilazaka. Možda i krstarenje Dunavom, definitivno obilazak centra grada i bazilike. Prihvatljivo je da budem casual, spakovaću Legend duks, možda debele unihopke i neku suknju za dnevnu šetnju. Ili jednostavno donji deo trenerke, da mi bude udobno pre svega! Grrrrr, ljutim se na samu sebe… ne smem se više toliko zamarati garderobom. Vreme je da zatvorim ormane i predahnem… Malo sam odlutala pogledom ka ekranu svog mobilnog. Lagala bih kada ne bih priznala da postoji poseban razlog zašto mi je važno da izgledam dobro na ovom putovanju. Iskreno se nadam da ćemo se opet videti, on i ja.

O da, postoji taj neko, kao i uvek u skromnom ženskom životu. Upoznali smo se letos na Go2 Lefkadi i nismo imali dovoljno vremena da više pričamo, više družimo, vuklo me je društvo non- stop, a on je bio u terminu pre mene i… Jedino što sam našla je njegov Instagram ali tako mi je neprijatno da mu bilo šta kažem, da ga zapratim. Drugarica mi je rekla da misli da ga je videla u Go2 Travelling agenciji i da se raspitivao o Novoj godini u Budimpešti… Sada mi preostaje samo da se nadam i maštam i zamišljam. On i ja, i poljubac u ponoć pod vatrometom Budimpešte…

To je to, ustajem, sedam na kofer (koji se jedva zatvara). Srećan mi put!

Autor teksta: Mina Aleksić