KRSTARENJE MEDITERANOM

10 dana

Cena 239€ / 10 Dana

ONLINE PRIJAVA

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 239€.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša, Novog Sada i Kragujevca (minimum 40 putnika).
 • Doplata za prevoz iz Niša i Kragujevca je 10€, iz Novog Sada 5€ (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih putnika).
 • Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 500 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo
 • NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija ima pravo korekture cene aranžmana.

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu.
 • 4 puna pansiona u Ljoret de Maru u hotelu sa 3* u 1/3 sobama (doručak, ručak, večera – švedski sto / izbor više jela  – samoposluživanje),
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) u 1/4 kabinama,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Doplatu za 1/2 sobu: 25€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) –  u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, za boravak u hotelima sa 4* i apartmanima – 1 € po noćenju/po osobi – plaća se na recepciji hotela.
 • Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije,
  • 5000 RSD 15 dana nakon otvaranja ugovora,
  • 5000 RSD 60 dana pre početka aranžmana,
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (18. mart / 28. mart 2022).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Go2 Event-a.
 • Kredit: Go2 Event izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući
  račun.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 5 % ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja,
• 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

KRSTARENJE MEDITERANOM – Proleće 2022.

VENECIJA – FIRENCA – RIM – KRSTARENJE MEDITERANOM – LJORET DE MAR – BARSELONA – NICA – MONAKO – MONTE KARLO

Cena 239€ / po osobi

 • 10 Dana
 • +18 Godina

18. APRIL 2022 – 27. APRIL 2022. / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

28. APRIL 2022 – 07. MAJ 2022. / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

18. MAJ 2022 – 27. MAJ 2022. / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

1.

1. dan / Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe ispred glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno vreme 19h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2.

2. dan / Venecija – Firenca:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Celodnevni boravak u Veneciji do večernjih sati. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativno). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Nastavak putovanja ka Rimu uz dvočasovni, kasni noćni obilazak Firence – proveravamo zašto je još od ranog 19. veka slavljena kao najlepši grad u Italiji. Na svakom koraku zatičemo neki vredni spomenik: Duomo, Uffizi galerija,čuveni most Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore…Noćna vožnja ka Rimu.

3.

3. dan / Rim – krstarenje do Barselone:

Dolazak u italijansku prestonicu u jutarnjim satima.Celodnevni boravak u Rimu do večernjih sati. Obilazak grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Nakon obilaska sledi ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

4-7.

4 – 7. dan / Barselona – Ljoret de Mar:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristaje se u Barselonu odakle se dalje autobusom nastavlja put ka Ljoret de Maru. Dolazak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim satima i smeštanje u hotel. Boravak u Ljoret de Maru na bazi punog pansiona. Ako pod savršenim odmorom podrazumevate prelepe plaže, čisto more, zabavu, onda će vas 4 noći u Ljoret-u uveriti da ste na pravom mestu. Barselona takođe čeka na Vas. Ova „katalonska kraljica“, izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom – Las Ramblas, razgledali statuu Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera – kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, zabavni park Port Aventura, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, čuveni Nou Camp kao i uživanje u tradicionalnom španskom plesu – Flamenco. Poseta Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti.

8.

8. dan / Ljoret de Mar – Španija – Francuska:

Napuštanje soba i slobodno vreme u Ljoret de Maru. Polazak ka Azurnoj obali u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Španije i Francuske uz usputni (kasni noćni) razgled Kana iz autobusa.

9.

9. dan / Nica – Monako – Monte Karlo – Francuska – Italija – Slovenija – Hrvatska:

U ranim jutarnjim časovima stižemo do Nice. Celodnevni boravak u Nici. sledi gradska tura i obilazak grada: „Promenades des Anglais“, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja uz usputni obilazak Monaka – Monte Karla. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja.Nakon obilaska Monaka sledi noćna vožnja do Srbije preko Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

10.

10. dan / Beograd:

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

LIORET DE MAR

Hotel Golden Sand 3* – Vicens Bou, 7, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Nalazi se na samo 400 metara od plaže Ljore de Mar. U ponudi su jednostavno uređene sobe sa balkonom i TV-om. Objekat poseduje otvoreni bazen i restoran sa uslugom na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i uključuju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Besplatan bežični internet možete koristiti u zajedničkim prostorijama. Hotel ima veliki kafe-bar sa delom za igre, uključujući bilijarski sto. Na raspolaganju je i TV sala. Gosti mogu koristiti sef na recepciji koja radi non-stop. Hotel Golden Sand nalazi se u centru Ljorea na Kosta Bravi. Autobuska stanica je udaljena 50 metara, a Aerodrom Đirona nalazi se na 30 km.

Blue Sea Montevista Hawai 3* – Avenida Roca Grossa, 5-15, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Smešten u Ljoret de Maru, na samo 6 minuta hoda od šetališta pored obale, hotel Blue Sea Montevista Hawai nudi otvoreni bazen i moderne klimatizovane sobe sa sopstvenom terasom. Sobe su uređene u svetlim bojama i sadrže flat-screen TV i sef. Takođe imaju sopstveno kupatilo. U hotelskom restoranu sa uslugom na bazi švedskog stola možete da uživate u kuvanju pred publikom. Igraonica i vrt sa dečjim igralištem takođe su na raspolaganju. U hotelu se organizuju zabavni programi za odrasle i decu. Hotel Blue Sea Montevista Hawai se nalazi u mirnom delu Ljoreta, na samo 5 minuta hoda od glavne oblasti sa prodavnicama i restoranima. Do naselja Tosa de Mar ima 12 minuta vožnje automobilom. Centar Barselone je udaljen oko sat vremena vožnje.

Hotel Samba 3* – Francesc Cambó, 10, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Hotel Samba nudi sezonski otvoreni bazen i pogled na Ljoret, a nalazi se na 500 metara od plaže Fenals. Sve sobe su funkcionalne i imaju sopstveni balkon. Hotel Samba se nalazi u mirnom delu, na svega 10 minuta hoda od živahnog centra Ljoret de Mara. Autobuska stanica u Ljoretu je udaljena 600 metara i nudi direktne veze sa aerodromom Đirona i Barselonom. Svetle sobe hotela Samba imaju TV sa satelitskim kanalima i pogled na bazen, ulicu ili brda. Svaka soba obuhvata nameštaj od drveta, a moguće je iznajmiti i sef. Bežični internet je dostupan u sobama, uz doplatu. Lokalna i internacionalna jela na bazi švedskog stola služe se u restoranu hotela Samba. Tematske večeri se služe tokom pune sezone. Tu je i pab u engleskom stilu koji radi tokom leta.

Hotel Garbi Park & AquasPlash 3* – Santa Marta, 1, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Hotel Garbi Aqua Park smešten je u dinamičnom delu letovališta Ljoret de Mar, na 300 metara od plaže. U ponudi ima bazene na otvorenom i u zatvorenom i veliku terasu za sunčanje. Sve sobe poseduju balkon, klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Sef možete iznajmiti uz dnevnu naknadu, a smeštajne jedinice uključuju kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Iz pojedinih soba pruža se pogled na bazen. Hotel ima restoran sa uslugom na bazi švedskog stola, a u sve cene smeštaja uračunat je doručak na bazi švedskog stola. Hotel nudi zabavni program sa aktivnostima, kao i igraonicu sa stonim tenisom i bilijarom. Obližnji javni parking možete koristiti besplatno. Na raspolaganju je i hotelski parking, koji možete koristiti uz dnevnu naknadu. U okviru objekta možete iznajmiti automobil, a Aerodrom Đirona Kosta Brava nalazi se na 30 minuta vožnje.

KRSTARENJE MEDITERANOM (www.grimaldi-ferries.com)

GRIMALDI FERRIES je italijanska brodska kompanija koja se bavi prevozom putnika modernim krstaricama i brodovima. Za prevoz putnika na relacijama Civitavecchia – Barcelona koriste se najnoviji i najveći brodovi Grimaldijeve flote, dugački više od 220 m i širine preko 30 m, koji raspolažu sa preko 400 klimatozovanih 1/2, 1/3 i 1/4 kabina sve opremljene toaletom (TWC), 50 Junior Suite apartmana, diskotekom, a-la-cart restoranom i self-service cafeteriom, bazenom sa restoranom za brzu hranu, casinom, wellness centrom, deo sa video igrama, buticima i mini marketom. Ove krstarice su kapaciteta preko 2300 putnika, i 215 parking mesta.

Barselona panoramica

U Barseloni smo. Idemo do tornja Torre Agbar i nastavljamo prema najpoznatijoj koridi, Monumental. Obilaskom Sagrada Familia-e, Rimokatoličke Bazilike i veličanstvenog Gaudijevog dela razumećete zašto je Barselona jedan od najposećenijih gradova na svetu. Dalje nastavljamo obilazak ka Casa Batllo (kuća kostiju), a zatim do Casa Milla-la Pedrera, preko kompleksa Montjuic, pa sve do spomenika Kristofera Kolumba.

Barselona La Rambla

Grad koji toliko toga ima da ponudi. Laganom šetnjom niz glavnu ulicu La Ramblu osetićete pravu atmosferu Katalonije i uživati u njenoj ležernosti i opuštenosti. Po mišljenju mnogih ovo je jedna od najmagičnijih ulica na svetu jer koliko god puta da prođete kroz nju, svaki put otkrivate nove detalje i ukrase na fasadama, što čini da ova ulica praktično nikada nije ista. Svratite do predivne pijace La Boqueria koja se nalazi tik uz ovu ulicu, koja inače vrvi od turista.

L’ Aquarium De Barcelona

U samom središtu tržnog centra Maremagnum, koje se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika, nalazi se još jedna turistička atrakcija Barselone – L’ Aquarium De Barcelona koji je otvoren 08. septembra 1995. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80m, 6 miliona litara vode i ogromnog okeanijuma, jedinog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11000 egzotičnih živih bića iz oblasti Mediterana.

Dalijev muzej

Poseta gradiću Figuerasu uz obilazak muzeja jednog od najpoznatijih svetskih umetnika, gde je izložena fascinantna i neprocenjiva kolekcija i životno delo Salvadora Dalija. Pre skoro pola veka, gradonačelnik Figuerasa zamolio je poznatog umetnika da podari gradskom muzeju jednu svoju sliku. Na ovo Dali je odgovorio da ne želi da pokloni samo jednu sliku, već ceo muzej.

Flamenco show

Pravi duh i temperament Španije doživećete uz nezaboravan flamenco ples, prelepe igračice, kastanjete i dobro prepoznatljiv ukus španske sangrije. Sreća, ponos, inat, tuga, ljubomora i gnev, samo su neka od osećanja koja mogu da se osete kad se izvodi ovaj ples. Mnoštvo igrača na sceni i zanosni zvuk gitare učiniće ovo veče nezaboravnim. Ovo je po ocenama svih putnika, izlet koji ne smete propustiti!

Žurke u Ljoret de Maru

Spremite se za najpoznatije klubove u Ljoret de Mar-u sa fantastičnom party atmosferom! Uverite se i sami zašto je baš ovde najbolji provod za mlade u Španiji!

Costa Brava

Tossa de Mar, Pinya de Rosa – Bašta kaktusa bodega. Relaksirajući izlet gde ćete uživati u pravom duhu Španije. Uz vino i pesmu provešćemo nekoliko sati u predivnoj regiji Costa Brava-e, a obići ćemo i Tossa de Mar, mondensko letovalište gde su u ljubavi bili Frank Sinatra i Ava Gardner. U nepreglednim poljima kaktusa, tražićemo put do starih vinskih podruma, gde se prave neka od najboljih vina na svetu.

Elegance party

Spremili smo najbolji provod u Barseloni, u najluksuznijoj diskoteci. Opustite se i uživajte u dobroj muzici, koja će vas, uz prelep ambijent i uvek nasmejane i opuštene katalonce, zabaviti do maksimuma.

Barselona Gotic

Bari Gotik (gotska četvrt) predstavlja jezgro a ujedno i najmističniji deo Barselone, nekada rimsko utvrđenje, ovaj lavirint uskih ulica sa posebnom atmosferom, sedište je spektakularnih gotskih zgrada i katedrala koje obeležavaju gradski procvat tokom XIV i XV veka. Živopisan ambijent Bari Gotika vratiće vas u neko davno vreme.

Camp Nou

Ovaj prelepi stadion je prvi put otvoren davne 1957. godine i to revijalnom utakmicom između Barselone i jednog All Star tima iz Varšave. Ono što je kuriozitet ovog stadiona je taj što je izgrađen pomoću priloga navijača FK Barselone. Kompleks Camp Nou vam nudi i muzej kluba gde možete videti raznorazne trofeje i fotografije legendarnih igrača kluba. Na samom izlazu iz muzeja čeka vas najbolje opremljena prodavnica dresova i suvenira.

Port Aventura

U ovom zabavnom parku, nadomak grada Taragona svako će pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite adrenalin, ili jednostavno volite da uživate u šarenilu, dobroj zabavi i muzici, ovo je pravo mesto za vas. Bez obzira da li dolazite da testirate svoje strahove od visine, dubine, brzine ili samo da uživate, Port Aventura pomera sve granice i ostavlja dan proveden na ovom mestu duboko urezanim u vaše pamćenje.

Misterije Anđela i demona

Svi ste sigurno čuli za čuvenu knjigu Den Brauna, „Anđeli i demoni“. Mnogi su je verovatno i čitali, ili ste makar gledali fenomenalnu holivudsku adaptaciju ove knjige sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovo je idealna prilika da prošetate ulicama Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant’ Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima Iluminata i otkriti neke od misterija koje je ovaj bestseller probudio.

Vatikan

Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, smeštena na vatikanskom brežuljku u zapadnom delu centra Rima, nekoliko stotina metara udaljen od obala reka Tibar. Granice prema Italiji u potpunosti slede gradske zidine, ali one prestaju na trgu Sv. Petra gde granica sledi Berninijeve kolonade. Vatikan je sedište pape i teritorije Sv. Stolice. Ono što ćemo videti su dela neprocenjive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv. Petra i Sikstinske kapele koje se vezuju za poznate renesansne umetnike Botičelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela.

Venecija

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije sao u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već i specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval- Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv. Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada – države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit