KRSTARENJE MEDITERANOM

12 dana

Cena 289 € / 12 Dana

Krstarenje Mediteranom

Cena 289 € / po osobi

 • 12 Dana
 • +18 Godina

[maxbutton id=“1″ ]

 

Obaveštenje za prijavljene putnike (klikni ovde)

 

RIM – KRSTARENJE MEDITERANOM – BARSELONA – KAN – NICA – MONAKO – MONTE KARLO – VENECIJA

13 – 24. APRIL 2020. / 12 DANA – 7 NOĆI / BRODOM I AUTOBUSOM

 

 

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Venecija je grad u severoistočnoj Italiji koji se nalazi na ukupno 117 manjih ostrva koja razdvajaju kanali i povezuju mostovi. Venecija je najviše poznata po svojoj raskošnoj arhitekturi i umetničkim delima, a deo grada se čak nalazi pod zaštitom Svetske baštine. Ono što je interesantno pomenuti jeste da su građevine u Veneciji sagrađene na usko postavljenim drvenim osnovama. Osovine građevina leže na pločama istarskog krečnjaka koji se nalazi povrh drvenih osnova. U takvim uslovima u vodi bez prisustva kiseonika drvo ne propada tako brzo kao na površini. U Veneciji se mogu videti brojne atrakcije, a najpoznatiji od njih su Bazilika Svetog Marka i Pjaca San Marko. Obavezno zastanite na tren na mostu Rijalto i uživajte u pogledu koji se sa njega pruža. Ako imate vremena, možete i da se provozate u gondolama, plovilima koja predstavljaju simbol Venecije.

 

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Firenca je prestonica italijanske regije Toskana i najnaseljeniji grad u toj regiji sa oko 380.000 stanovnika. Istorija Firence je veoma bogata. Firenca se smatra jednim od najbogatijih gradova srednjevekovne Evrope, a mnogi veruju da je ona kolevka renesanse, te je tako dobila nadimak „Atina srednjeg veka“. Firenca je puna renesansnih spomenika, crkava i građevina, a najpoznatija atrakcija Firence je čuvena katedrala Santa Marija del Fjore, poznata još i kao Duomo. Kupola ove katedrale je i dan-danas najveća kupola sagrađena od cigala na svetu. Istorijski centar Firence je 1982. godine dospeo pod zaštitu UNESKO-a. U centru se još uvek nalaze srednjevekovni zidovi koji su sagrađeni u 14. veku radi odbrane grada.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

 

 

1

13. april (ponedeljak): Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe ispred glavne beogradske autobuske stanice u podnevnim  časovima (okvirno vreme 12h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2

14. april (utorak): Rim:

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Mogućnost fakultativnog obilaska Vatikana. Smeštanje u hotel u poslepodnevnim satima. U večernjim satima mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada i nakon toga žurka. Noćenje.

3

15. april (sreda): Rim – krstarenje Mediteranom do Barselone:

Doručak. Napuštanje smeštaja. Mogućnost fakultativnog obilaska Koloseuma. Palatinum, Rimski forum i Koloseum – ova trodelna tura vratiće vas u vreme imperije i uvesti u sve intrige, zavere, pobede, gladijatorske i političke igre rimskog carstva.

Ukoliko želite da još malo istražite ovaj predivni grad preporučujemo fakultativnu turu‘‘Anđeli i demoni‘. Ovo je idealna prilika da se prošetate ulicima Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je probudio bestseler Den Brauna “Anđeli i demoni“.  U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

4-7

16 – 19. april (četvrtak – nedelja): Barselona:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini  napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek.

U večernjim satima pristaje se u Barselonu. Smeštanje u hostel i boravak u Barseloni na bazi 4 noćenja sa doručkom.  Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera-kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, zabavni park Port Aventura, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, čuveni Nou Kamp kao i uživanje u tradicionalnom španskom plesu – Flamenko.

8

20. april (ponedeljak): Barselona – Španija – Francuska:

Doručak. Napuštanje soba i slobodno vreme u Barseloni do večernjih sati kada je predviđen polazak ka Azurnoj obali . Noćna vožnjado Nice preko Španije i Francuske uz usputni, kratki obilazak Kana.

9

21. april (utorak): Nica:

U  ranim jutarnjim časovima stižemo do Nice. Sledi gradska tura i obilazak grada: “Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya…Smeštanje u hotel i nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. U večernjim satima žurka. Noćenje.

10

22. april (sreda): Nica – Monako – Monte Karlo – Francuska – Italija:

Doručak. Napuštanje hotela  slobodno vreme do ranih večernjih sati kada je predviđen nastavak putovanja ka Veneciji uz usputni obilazak Monaka – Monte Karla. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja. Nakon obilaska Monaka sledi noćna vožnja do Italije.

11

23. april (četvrtak): Venecija – Italija – Hrvatska – Slovenija:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Celodnevni boravak u Veneciji do večernjih sati. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativno). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. U večernjim satima povratak za Srbiju. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske.

12

24. april: Beograd:

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 289€

 

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima turističke kategorije na navedenim relacijama prema programu (ac,tv,dvd)
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/3 bungalovima u Roma Camping Village u Rimu,
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) u 1/4 kabinama,
 • 4 noćenja sa doručkom u 1/6 i 1/8 sobama u hostelu u Barseloni,
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/3 i 1/4 sobama u hotelu 2*/3* u Nici,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika
 • Usluge pratioca grupe,
 • Organizaciju i tehničko vođenje puta.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete (Vatikan, Koloseum, panoramski obilazak Rima, Misterija anđela i demona, Barcelona panoramica, Camp Nou, L’Aquarium de Barcelona, Flamenco show, Dalijev muzej, Costa Brava, Barcelona la Rambla, Barcelona Gotic, Port Aventura, žurke u Rimu, Barseloni i Nici, prevoz brodićem do Venecije, ulaznice za muzeje i lokalitete, ),
 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji: 1€ po osobi dnevno (ispod 18 god.) / 1,25€ po osobi dnevno (od 18 – 70 god.) do osigurane sume od 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Doplatu za 1/2 sobu: na upit
 • Doplatu za polazak iz Niša: 10€ – plaćanje u agenciji (minim. broj prijavljenih putnika za polazak iz Niša je 40)
 • Obaveznu gradsku taksu za Rim – 2€ po osobi po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni),
 • Obaveznu gradsku taksu za Barselonu –  0,72€ po osobi po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni),
 • Obaveznu gradsku taksu za Nicu –  2,2€ po osobi po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni),
 • Individualne troškove putnika

 

 • NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 5000 RSD do 01.12.2019.
  • 5000 RSD do 10.02.2020.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (13. mart 2020.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

Izleti

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit