KRSTARENJE MEDITERANOM

sa noćenjem u Rimu

Cena 259 € / 10 Dana

Krstarenje Mediteranom

Cena 259 € / po osobi

 • 10 Dana
 • +18 Godina

[maxbutton id=“1″ ]

 

Obaveštenje za prijavljene putnike (klikni ovde)

 

RIM – KRSTARENJE MEDITERANOM – LJORET DE MAR – BARSELONA – NICA – MONAKO – MONTE KARLO

10 DANA – 6 NOĆENJA / AUTOBUSOM I BRODOM

 

 

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Venecija je grad u severoistočnoj Italiji koji se nalazi na ukupno 117 manjih ostrva koja razdvajaju kanali i povezuju mostovi. Venecija je najviše poznata po svojoj raskošnoj arhitekturi i umetničkim delima, a deo grada se čak nalazi pod zaštitom Svetske baštine. Ono što je interesantno pomenuti jeste da su građevine u Veneciji sagrađene na usko postavljenim drvenim osnovama. Osovine građevina leže na pločama istarskog krečnjaka koji se nalazi povrh drvenih osnova. U takvim uslovima u vodi bez prisustva kiseonika drvo ne propada tako brzo kao na površini. U Veneciji se mogu videti brojne atrakcije, a najpoznatiji od njih su Bazilika Svetog Marka i Pjaca San Marko. Obavezno zastanite na tren na mostu Rijalto i uživajte u pogledu koji se sa njega pruža. Ako imate vremena, možete i da se provozate u gondolama, plovilima koja predstavljaju simbol Venecije.

 

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

 

 

1

13. april (ponedeljak) / 23. april (četvrtak): Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe ispred glavne beogradske autobuske stanice u podnevnim  časovima (okvirno vreme 13h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2

14. april (utorak) / 24. april (petak): Rim:

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Mogućnost fakultativnog obilaska Vatikana. Smeštanje u hotel u poslepodnevnim satima. U večernjim satima mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada i nakon toga žurka. Noćenje.

3

15. april (sreda) / 25. april  (subota): Rim – krstarenje Mediteranom do Barselone:

Napuštanje smeštaja. Mogućnost fakultativnog obilaska Koloseuma. Palatinum, Rimski forum i Koloseum – ova trodelna tura vratiće vas u vreme imperije i uvesti u sve intrige, zavere, pobede, gladijatorske i političke igre rimskog carstva.

Ukoliko želite da još malo istražite ovaj predivni grad preporučujemo fakultativnu turu‘‘Anđeli i demoni‘. Ovo je idealna prilika da se prošetate ulicima Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je probudio bestseler Den Brauna “Anđeli i demoni“.  U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

4-7

16 – 19. april (četvrtak – nedelja) / 26 – 29. april (nedelja – sreda): Barselona – Ljoret de Mar:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini  napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristaje se u Barselonu odakle se dalje autobusom nastavlja put ka Ljoret de Maru. Dolazak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim satima i smeštanje u hotel.Boravak u Ljoret de Maru na bazi punog pansiona. Ako pod savršenim odmorom podrazumevate prelepe plaže, čisto more, zabavu, onda će vas 4 noći u Ljoret-u uveriti da ste na pravom mestu. Barselona takođe čeka na Vas. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera-kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, zabavni park Port Aventura, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, čuveni Nou Kamp kao i uživanje u tradicionalnom španskom plesu – Flamenko. Poseta Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti.

8

20. april (ponedeljak) / 30. april (četvrtak):: Ljoret de Mar – Španija – Francuska:

Napuštanje soba i slobodno vreme u Ljoret de Maru.Polazak ka Azurnoj obali u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Španije i Francuske.

9

21. april (utorak) / 01. maj (petak): Nica – Monako – Monte Karlo – Francuska – Italija – Slovenija – Hrvatska:

U  ranim jutarnjim časovima stižemo do Nice. Sledi gradska tura i obilazak grada: “Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. U poslepodnevnim satima nastavak putovanja uz usputni obilazak Monaka – Monte Karla i Kana. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja.Nakon obilaska Monaka sledi noćna vožnja do Srbije preko Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

10

02. maj (subota): Beograd:

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 259€ 

[maxbutton id=“1″ ]

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima turističke kategorije na navedenim relacijama prema programu (ac,tv,dvd)
 • 1 noćenje u 1/3 i 1/4 sobama u hotelu sa 2*/3* u Rimu,
 • 4 puna pansiona u Lioret de Maru u hotelu sa 3* u 1/3 sobama (doručak, ručak, večera – švedski sto / izbor više jela – samoposluživanje),
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) u 1/4 kabinama,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika
 • Usluge pratioca grupe,
 • Organizaciju i tehničko vođenje puta.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete (Vatikan, Koloseum, panoramski obilazak Rima, Misterija anđela i demona, Barcelona panoramica, Camp Nou, L’Aquarium de Barcelona, Flamenco show, Dalijev muzej, Costa Brava, Barcelona la Rambla, Barcelona Gotic, Port Aventura, žurke u Rimu, Ljoret de Maru i Barseloni, ulaznice za muzeje i lokalitete),
 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji: 1€ po osobi dnevno (ispod 18 god.) / 1,25€ po osobi dnevno (od 18 – 70 god.) do osigurane sume od 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Doplatu za 1/2 sobu: 25€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama)
 • Doplatu za polazak iz Niša: 10€ – plaćanje u agenciji (minim. broj prijavljenih putnika za polazak iz Niša je 40)
 • Obaveznu gradsku taksu za Rim – 4€ po osobi po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni),
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) –  u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, za boravak u hotelima sa 4* i apartmanima – 1 € po noćenju/po osobi – plaća se na recepciji hotela.
 • Individualne troškove putnika

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 3000 RSD – 15 dana nakon otvaranja ugovora
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (13 / 23. mart 2020.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

Izleti

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit