KRAKOV

od 99€ / 6 dana

Krakov – Nova godina 2023

uz obilazak Aušvica i Vijeličke (rudnik soli)

Cena od 99€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

29. DECEMBAR 2022. – 03. JANUAR 2023.

Krakovgrad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi…grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost… Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Krakova posve jedinstvenim i nikada istim. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Krakov.

Krakov je grad u južnom delu Poljske. Nalazi se nad rekom Vislom. U prošlosti je bio prestonica Poljske. Danas u njemu živi oko 750.000 ljudi (1,5 miliona u širem području). Površina grada je – 326,8 km². Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske, a mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. U Krakovu se nalaze mnoge kulturne institucije od značaja za celu Poljsku.

1.

29. decembar 2022 (četvrtak): Beograd – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno 16h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

30. decembar 2022 (petak): Krakov:

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…).Nakon toga smeštanje u hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka dobrodošlice (fakultativno). Noćenje.

3.

31. decembar 2022 (subota): Krakov (Rudnik soli – fakultativno):

Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnikasoli „VELIČKA“ (silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov u popodnevnim satima, fakultativni obilazak Jevrejske četvrti, nakon čega sledi spremanje za novogodišnju žurku. Doček Nove godine (fakultativno)! Noćenje.

4.

01. januar 2023 (nedelja): Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):

U podnevnim časovima, mogućnost fakultativnog izleta – obilazak Jevrejske četvrti Kazimierz (Remuh sinagoga, srednjovekovni trgovački trg, stara sinagoga i Isaak sinagoga, kao i lokalitet gde je sniman film Šindlerova lista…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka – Repriza novogodišnje noći (fakultativno). Noćenje.

5.

02. januar 2023 (ponedeljak): Krakov (Aušvic – fakultativno) – Slovačka – Mađarska:

Napuštanje soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

6.

03. januar 2023 (utorak): Beograd:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ + BUS PREVOZ

Smeštaj Usluga 1/2 1/3 1/4 1/6 1/8 1/10
Hostel ATLANTIS NA 179€
169€
169€
109€
159€
109€
149€
99€
139€
89€
Hostel PREMIUM NA 219€
149€
199€
199€
x x x
Hotel VIENNA HOUSE EASY 3* BB 229€
159€
x x x x x
HYATT PLACE KRAKOW 4*
BB x 249€
x x x x
Hotel NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4* BB 199€
189€
x x x x

NA – najam smeštaja bez ishrane. BB – noćenje sa doručkom.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • Mogućnost doplate za doručak za hostele – 15€ po osobi (usluga BB),
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Kragujevca i Niša. Doplata za prevoz iz Niša je 10€, iz Kragujevca 5€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Za polazak iz Novog Sada cena se umanjuje za 5€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
 • 3 noćenja u izabranom smeštaju u Krakovu iz tabele,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Boravišnu taksu.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja. ***NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)***
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (Jevrejska tura, logor Aušvic, rudnik soli Wielicka i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta.
 • Rezervacija sedišta 10€ – plaćanje u agenciji.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 1000 dinara po promeni.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate – 1000 dinara po promeni.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije. Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 2000 RSD po putniku prilikom rezervacije,
  • narednih 3000 RSD po putniku u roku od 15 dana od dana prijavljivanja,
  • narednih 3000 RSD po putniku najkasnije 60 dana pre početka aranžmana,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Krakov smeštaj doček 2023.

Hotel Vienna house easy 3*

Vienna house hotel nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra Krakova, 900 metara od Glavne železničke stanice Kraków. Nudi klimatizirane sobe sa satelitskom televizijom i besplatnim, pouzdanim i brzim WiFi-em Ugodne, moderne i funkcionalne hotelske sobe imaju sopstveno kupatilo i radni sto. Raznovrstan i ukusan doručak sa toplim i hladnim jelima dostupan je ujutro. Hotelski restoran poslužuje jela poljske i međunarodne kuhinje. U večernjim satima gosti mogu posetiti hotelski bar. DETALJNIJE

Hotel Novotel Krakow City West 4*

Novotel Kraków City West smešten je 15 minuta vožnje od aerodroma i 20 minuta hoda do Starog grada. Novotel Kraków City West nudi svojim gostima prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim internetom. Svaka soba ima vlastito kupatilo sa fenom za kosu. U svakoj sobi takođe su dostupni električno kuhalo, sef i frižider. Ujutro je na raspolaganju bogat bife doručak. Restoran hotela Novotel Kraków City West poslužuje poljska i međunarodna jela tokom celog dana. Tu je i lounge bar Novo2, gde možete uživati ​​u uživo muzici. Stari grad udaljen je 4 km od hotela. Međunarodni aerodrom Kraków-Balice udaljena je 10 km od Novotela. DETALJNIJE

Hotel Hyatt Place Krakow 4*

Hyatt Place Krakow nalazi se u Krakovu, 500 metara od stadiona Wisla Krakow, a nudi smeštaj sa restoranom, privatnim parkingom, fitness centrom i barom. Objekt se nalazi 1 km od stadiona Marszałek Piłsudski i 1,2 km od Nacionalnog muzeja u Krakovu. Smeštaj nudi 24-časovnu recepciju, prevoz iz/do aerodrome i besplatni WiFi u cijelom objektu. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, kuvalom za vodu, frižiderom, sefom, TV-om i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sobe hotela Hyatt Place Krakow imaju posteljinu i peškire. Doručak na bazi švedskog stola dostupan je svakog jutra u smeštaju. Glavni market udaljen je 3,6 km od hotela, a Trg sukna udaljen je 3,6 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Ivan Pavao II Krakov-Balice, udaljen 15 km od Hyatt Place Krakow. DETALJNIJE

Hostel Premium

Hostel Premium nalazi se nedaleko od starog grada Krakova i kombinuje kvalitet i hotelsku uslugu, a poseduje i besplatan internet. Struktura soba u hostelu je 1/2, 1/3, 1/4. Ponuda objekta Premium Hostel uključuje raznovrsne sobe koje će zadovoljiti potrebe svakog putnika. Svaka je veselo uređena, udobno nameštena i opremljena sopstvenim kupatilom. Tokom vašeg boravka možete iskoristiti potpuno snabdevenu zajedničku kuhinju objekta Premium Hostel. U objektu se nalazi i prijatan salon. DETALJNIJE

Hostel Atlantis

Hostel Atlantis smešten je jevrejskoj četvrti, na 15 minuta šetnje od Glavnog trga (1,2 km). Struktura soba u hostelu je 1/2, 1/3, 1/4, 1/6, 1/8 i 1/10 sobe. Hostel Atlantis se nalazi u renoviranoj istorijskoj zgradi u Krakovu u Malopoljskoj oblasti, na 500 metara od kraljevskog zamka Vavel i manje od 1 km od bazilike Svete Marije. Smeštaj nudi zajednički dnevni boravak i kuhinju, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi u celom objektu. Sve sobe iz ponude poseduju zajedničko kupatilo. Neke jedinice takođe imaju klima-uređaj i TV. Dostupna je besplatna ostava za prtljag. Gosti mogu uživati u besplatnom čaju ili kafi u kuhinji. Popularna mesta u blizini hostela uključuju Toranj Gradske kuće, Glavni trg i Aleju izgubljenih duša. DETALJNIJE

Krakov izleti

Rudnik soli

Kada bi se Srednja zemlja nalazila na teritoriji Poljske, Gandalf bi uzviknuo “Idemo kroz rudnike Vjeličke”! U nekada aktivnom rudniku soli, danas gotovo da nema više iskopavanja solne rude. Imaćete priliku da uživate u najlepšoj podzemnoj galeriji na svetu! U sadejstvu rada i snage ljudi i prirode, nastao je kompleks galerija, prelepo veštačko jezero i niz vijugavog stepeništa kojima se spuštamo ka najlepšim delovima nekadašnjeg rudnika. Zaljubljeni parovi mogu tog dana pronaći savršeno mesto za sebe u centralnoj dvorani. Oni koji su preterali prethodne večeri u klubu, moći će jednostavno da se otrezne. Dovoljno je samo da liznete zidove koji su od soli, za šta će vam lokalni vodiči reći da je higijenski, ali ono što je najbitnije – stvarno deluje!

Jevrejska četvrt

Viševekovno postojanje jevrejske zajednice u Krakovu, ostavilo je za sobom niz prelepih palata, sinagoga, priča i legendi o njihovom postojanju. Tokom naše zajedničke ture, imaćemo priliku da čujemo mnogo toga o životu Jevreja u nekada Kraljevskom gradu kao i da obiđemo lokalitete gde je sniman jedan od najboljih filmova svih vremena “Šindlerova lista”. Ukoliko ga do sad niste gledali, posle ove ture sigurno hoćete. Otvorite širom oči i udahnite miris davnih vremena.

Aušvic

Posle obilaska samog Krakova i njegove bliže okoline, očekuje nas poseta koncentracionom logoru iz II svetskog rata – Aušvicu. Od 1979. godine Aušvic se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i jedan je od najposećenijih muzeja u Poljskoj. Prilikom posete imaćete uvid u to kako su obe strane funkcionisale i kakav je bio život u logoru. Moći ćete da pogledate kompletnu postavku muzeja koju između ostalog čine fotografije, dokumenti samog logora, lični podaci o zatvorenicima, pisma i razglednice koje su slali zarobljenici i još mnogo toga. Na ulazu u glavni deo kompleksa i dan danas stoji natpis “Rad oslobađa”. Otvorite srca i umove i čujte priče o ovom memorijalnom kompleksu. Ovo će zasigurno biti jedna važna istorijska lekcija, koju nikako ne smete da propustite.

Žurke

U prestonici zabave Poljske očekuju nas 3 žurke – žurka dobrodošlice, doček Nove godine i repriza novogodišnje noći. Vodimo vas u 3 različita kluba u centru Krakova gde ćete imati priliku da uživate u fantastičnoj atmosferi i da osetite pravi puls noćnog života ovog studentskog grada.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit