Krakov

od 85€ / 6 dana

Krakov – Nova godina 2020

uz obilazak Aušvica i Vijeličke (rudnik soli)

Cena od 85€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

ONLINE REZERVACIJA: Klikni ovde

 

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Krakovgrad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi…grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost… Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Krakova posve jedinstvenim i nikada istim. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Krakov.

Krakov je grad u južnom delu Poljske. Nalazi se nad rekom Vislom. U prošlosti je bio prestonica Poljske. Danas u njemu živi oko 750.000 ljudi (1,5 miliona u širem području). Površina grada je – 326,8 km². Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske, a mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. U Krakovu se nalaze mnoge kulturne institucije od značaja za celu Poljsku.

 

1.

29. decembar 2019. (nedelja) Beograd – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno 17h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

30. decembar 2019. (ponedeljak) Krakov:

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdoVavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…).Nakon toga smeštanje u hotel/hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti .Žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.

31. decembar 2019. (utotak) Krakov (Rudnik soli – fakultativno):

Doručak  (u hotelu System). Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“(silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov i spremanje za najluđu noć. Doček Nove godine!!! Noćenje.

4.

01. januar 2020. (sreda) Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):

Doručak (u hotelu System). U podnevnim časovima, mogućnost fakultativnog izleta – obilazak Jevrejske četvrti Kazimierz (Remuh sinagoga, srednjovekovni trgovački trg, stara sinagoga i Isaak sinagoga, kao i lokalitet gde je sniman film Šindlerova lista…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

5.

02. januar 2020. (četvrtak) Krakov (Aušvic – fakultativno) – Slovačka – Mađarska:

Doručak (u hotelu System)  i napuštanje soba. Fakultativni obilazak Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti.
U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

6.

03.januar 2020. (petak) Beograd:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

CENOVNIK OBUHVATA PREVOZ I SMEŠTAJ

ONLINE REZERVACIJA: Klikni ovde

SMEŠTAJ USLUGA 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7 1/8 1/9
HOSTEL TARA NA 125€ 115€ 115€ 105€ 105€ 95€ 95€ 85€
HOTEL SYSTEM*** ND 145€ 125€ x x x x x  

CENOVNIK PAKET ARANŽMANA (DEVIZNI DEO IZ TABELE + DINARSKI DEO 490 rsd)

 • ND- noćenje sa doručkom 
 • NA – najam bez ishrane

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
 • 3 noćenja (bez doručka) u višekrevetnim sobama u hostelu Tara/ 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu System 3* u Krakovu,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ dnevno (od 18 do 65 god.) /
  • 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplatu za prevoz iz Kragujevca i Niša: 10€ po osobi – plaćanje u agenciji,
 • Individualne troškove putnika,
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (Jevrejska tura, logor Aušvic, rudnik soli Wielicka i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2500 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 2500 RSD u roku od 15 dana (od dana potpisivanja ugovora) – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 3000 RSDnajkasnije 60 dana pre početka aranžmana (do 29.10.2019).
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 29.11.2019).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

HOTEL SYSTEM 3*

VHotel WM System pripada kategoriji od 3 zvezdice. Osim besplatnog interneta, hotel nudi besplatno korišćenje saune i zatvorenog bazena. Sobe u hotelu WM su 1/2 i 1/3 i imaju grejanje i drveni nameštaj toplih boja, uključujući radni sto. Takođe sadrže TV sa satelitskim kanalima i pribor za pripremu čaja/kafe. U hotelskom restoranu možete uživati u tradicionalnim poljskim jelima. Ujutru se služi doručak na bazi švedskog stola. Hotel takođe raspolaže barom u lobiju. Ovaj hotel udaljen je 4 km od centra grada. Tržni centar Galeria Krakowska i Glavna železnička stanica u Krakovu nalaze se na 4,2 km od hotela. Doručak je na bazi švedskog stola (izbor više jela – samoposluživanje). DETALJNIJE

HOSTEL TARA

Hostel Tara smešten je u srcu krakovske jevrejske četvrti – Kazimjež, na samo 15 minuta šetnje od Glavnog trga (1,3 km). Nalazi se u impresivnoj zgradi iz XIX veka i nudi smeštaj sa bežičnim internetom. Svaka soba u hostelu Tara svetla je i prostrana. Većina soba sadrži sopstveno kupatilo, ali su u ponudi i sobe sa zajedničkim kupatilom (na spratu). Brojne kafee, barove i restorane pronaći ćete u živahnoj četvrti Kazimjež, u kojoj se nalazi hostel. Zamak Vavel udaljen je 8 minuta pešice i može se videti sa prozora hostela. Usluga u hostelu je na bazi najma. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Rezervacija