SARAJEVO

Jesen u Sarajevu 2020

Cena 69 € / 4 Dana


CENA ARANŽMANA
PO OSOBI JE 69€

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),
 • 2 noćenja (sa doručkom) u hotelu Italia 3*,
 • Poseta lokaliteta: Drvengrad-Mećavnik, Višegrad, Andrićgrad
 • Boravišnu taksu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ po danu (18 – 70 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
  • 1€ po danu (ispod 18 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša),
 • Ulaznicu u Drvengrad: 250rsd
 • Fakultativne izlete – plaćanje na licu mesta.
 • Doplatu za dvokrevetnu sobu ( 10€ po osobi )
 • NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije
  • ostatak 20 dana pre početka aranžmana (03.10./10.10.2020),
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

JESEN U SARAJEVU

Cena 69 € / po osobi

 • 4 Dana
 • +16 Godina

 

23.Oktobar 2020. – 26.Oktobar 2020.
30.Oktobar 2020. – 02.Novembar 2020.

4 DANA – 2 NOĆI / AUTOBUSOM

 

“U Sarajevu sve ima svoju priču, u Sarajevu ništa nije slučajno!“

 

Sarajevo jesen već godinama privlači turiste svojim unikatnim šarmom, neizveštačenim duhom kao i svojom raznovrsnom i bogatom turističkom ponudom. U poređenju sa drugim glavnim gradovima regiona, Sarajevo 2020 je mesto kojem ćete se uvek vraćati. Spoj tradicionalnog i modernog je pečat ovog grada. Ušuškan među prelepim planinama na samoj reci Miljacki, ovaj grad je bio svedok burne istorije koja je ostavila neizbrisiv trag mnogih kultura, kojima se Sarajlije sa pravom i ponose.

Baščaršija jeste najautentičniji deo grada, smeštena u samom centralnom jezgru. Baščaršija je bila i ostala istorijski i kulturni centar grada. Izgrađena je sredinom XV veka kao trgovački deo grada i centar Osmanske vlasti, koja je i do današnjih dana opravdala svoj naziv. Baščaršija u pravom prevodu znači “glavna čaršija” ili  jednostavno “centar grada”. Ovde se nalaze mnogobrojni važni istorijski objekti, poput “Sahat kule” i “Gazi Husref-begove džamije”. Zbog toga Baščaršija i jeste glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.

Grad se nalazi se u samamo geografskom centru Bosne i Hercegovine. Ušuškan u kotlini između planina Jahorine, Trebevica, Igmana, Bjelašnice, Treskavice i Romanije, dok sam grad na dva dela deli reka Miljacka. Okružen prirodnim lepotama i netaknutoj prirodi, dok u samom urbanom području grada živi nešto više od 400.000 stanovnika. Sarajevo zbog svih ovih prednosti, ako i gostoprimljivih Sarajlija jeste najposećenije mesto u Bosni i Hercegovini kome se ljudi uvek vraćaju.

Go2 team upotpuniće vam vreme u putu, i učiniće sve kako vam putovanje do Sarajeva neće teško pasti. Za one koji u putovanjima uživaju, imaće priliku da vide prelepe uglavnom planinske predele Srbije i  Bosne i Hercegovine i da to uživanje upotpune kafom u Drvengradu i Višegradu.

Sarajevo grad Vam nudi boravak u porodičnim hotelima čije će prijatno osoblje uraditi sve tokom vašeg boravka kao bi neometano upotpunili vas odmor. Hoteli se nalaze u gradu u neposrednoj blizini glavnih gradskih lokacija, povezani odličnom mrežom gradskih tramvaja i autobusa. Prilagođeni svim turistima i platežnim mogućnostima, upravo su pristupačne cene ono što Vas obraduje već pri samom dolasku. Cene u supermarketima i restoranima su za naše uslove i više nego povoljne, a prodavnice snabdevene robom koja će vas privući prvo svojim kvalitetom, a zatim će ljubazni prodavci učiniti da Vam kupovina ne predstavlja napor već zabavu, svojim šalama ili anegdotama, a uz to ćete možda dobiti i neki suvenir, za uspomenu.

Sarajevo karakteriše veliki broj kafića, restorana, tradicionalnih zanatskih radnji i ugostiteljskih objekata gde možete odmarati, probati Sarajevske ćevape ili uživati u šoljici kafe, na sarajevski način. U centru Sarajeva se nalaze  trgovi, kao i pešačke zone, koje su žive kako preko dana tako i u večernjim satima.

Poseta Sarajevu je pravi izbor za mlade, ali i one koji se tako osećaju. Lepote ovog grada ćete prepoznati time sto će doprineti da se osećate da ste svakog dana na drugoj destinaciji, i činiti vas odmor aktivnim ,a vaše putovanje nezaboravnim. Obilasci grada i okoline Sarajeva su sa našom agencijom grupno organizovani, i učiniće da posetite, vidite i čujete sve tajne Sarajeva i okoline. U tome će nam pomoći prijatni lokalni vodiči, koji će se truditi da vam svoj grad predstave u najboljem mogućem svetlu i daju posebnu čar vašem putovanju.

Sarajevo atrakcije

Kada smo naveli da Vam naše putovanje ne može biti dosadno, mislili smo na sve atrakcije koje možete videti ukoliko posetite Sarajevo u Oktobru.

Go2 agencija organizuje izlete koji će upotpuniti sliku koju ćete poneti sa putovanja:

Sarajevo grad

Poznat i kao grad na reci Miljacki. Obale reke krase mostovi iz doba Austro-Ugarske vladavine: Ćumurija most, Čobanija most, Ajfelov most, kao i savremeniji mostovi: Most Skenderija, Most Suade i Olge, Latinska ćuprija, Drvenija most, Most malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva. Iz vremena Turske vladavine potiču najstariji mostovi u Sarajevu: stari Rimski most (nedaleko od Sarajeva), Kozija ćuprija, Šeher-Ćehajina ćuprija i Careva ćuprija u starom delu grada. Neki od mostova su namenjeni samo za pešake. Pored mnogobrojnih mostova, Sarajevo obiluje i arhitektonskim ostvarenjima iz osmanskog doba, među kojima su brojne džamije, hanovi, bezistani i konaci. Kao što smo već pomenuli grad je okružen planinama, koje jesu prave olimpijske planine koje su udaljene svega dvadesetak minuta vožnje od centra grada. One su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta turista iz celog sveta.

Poznata Ilidža poseduje veoma značajnu građevinu iz antičkog perioda, staru vise od 4 milenijuma. Arheološka istraživanja su navela na zaključak da je građevina prvobitno sagrađena u funkciji “spa centra” za rimsku vojsku. Tako i danas Ilidža predstavlja zelenu oazu Sarajeva. Ilidža u prevodu znači “onaj koji leči”, tako da je do dan danas ona ostala mesto poznato kao lek za telo i dušu.  Ona je prvo područje koje je naseljeno u ovoj regiji. Sada je Ilidža savremeni banjski i rekreativno kompleks sa hotelima, brojnim sportskim terenima, biciklističkim stazama, kao i pešačkim stazama namenjenima za šetnju i odmor.

Vrelo Bosne je spomenik prirode po kojem je čitava zemlja dobila ime. Prestavlja najatraktivnije izvorište pitke vode u Evropi. Iz oko šezdeset vrela koja izviru na ovom području, stvaraju reku Bosnu. Do ovih vrela se nekada stizalo puteljcima, dok za vreme Austro-Ugarske vladavine ovaj lokalitet uređuju i pretvaraju u park. Tada se rukavci i obale premošćuju mostićima i dobijaju na pristupačnosti i lepoti. Aleje gustih kestenova i platina vode vas do istinskog prirodnog raja, bogatog potočićima i jezercima, ispresecanog malim drvenim mostovima. To je divno mesto za opuštanje, do kojeg možete doći i fijakerom.

Zanimljivosti u Sarajevu

Kafa – kažu da svaka kafa ima neku svoju priču. Međutim Bosanska (Sarajevska) kafa ima posebnu draž.

Sarajevska kafa je specifična po tradicionalnoj pripremi, koja se pravi i poslužuje u posebnom posuđu – fildžanima i džezvama. Koliko je kafa za Bosance značajna govori to što je proglašena za nacionalno piće Bosne. Pri tome svedoči i činjenica da su imenovane kafe prema prilici u kojoj se ispijaju. Kafa razgalica. Kafa razgovoruša, svima najpoznatija Kafa sikteruša kao i mnoge drugi nazivi koje će nam otkrivati lokalne kafedžije.

1

23./30. oktobar 2020. (petak) – Srbija – R.Srpska – Bosna i Hercegovina , Sarajevo:

Polazak sa dogovorenog mesta u ranim jutarnjim časovima. Pred nama je dnevna vožnja kroz Šumadiju i zapadni Srbiju. U podne je planiran dolazak do Tare, gde pravimo jednočasovnu pauzu u sada svetski poznatom Drvengradu. Nakon razgledanja nastavljamo put dalje. Nekoliko kilometara vožnje i dolazimo do graničnog prelaza sa Bosnom. Ubrzo pristižemo do našeg sledećeg odredišta – Višegrad. Sledi obilazak Višegrada i Andrić grada, sada već kulturnog centra i vrste etno-sela, koji se nalazi na lokaciji “Ušće” na samom ušću reka Drine i Rzave u Višegradu. Nakon razgledanja očekuje nas slobodno vreme za kraći odmor i osveženje, nakon čega nastavljamo put Sarajeva.  Dolazak u Sarajevo u večernjim časovima. Noćenje.

2

24./31. oktobar 2020. (subota) – Bosna i Hercegovina, Sarajevo:

U prepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog obilaska Panoramsko-pešačkog razgledanja znamenitosti Sarajeva uz pratnju lokalnog vodica. Videćemo Baščaršiju, mostove na Miljacki, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradsku većnicu, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, staru pravoslavna crkva, jevrejski hram I još mnogo toga. Nakon fakultativnog tročasovnog obilaska grada sledi još jedan izlet I obilazak Vrela Bosne. Vrelo Bosne jeste prirodni park kojim se Sarajlije sa razlogom ponose. Gusta šuma kestena i javorolisnih platana ispresecana izvorima, jezercima, potočićima predstavlja pravi prirodni dragulj. Povratak u grad u popodnevnim časovima nakon završetka izleta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, odmor I samostalan obilazak Sarajeva. Noćenje.

3

25. oktobar / 01. novembar 2020. (nedelja) – Bosna i Hercegovina, Sarajevo – R.Srpska – Srbija:

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4

26. oktobar / 02. novembar 2020. (ponedeljak) – Bosna i Hercegovina, Sarajevo – R.Srpska – Srbija:

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

HOTEL ITALIA

Sarajevski hotel Italia jeste hotel porodičnog tipa i nudi toplo uređen smeštaj. Hotel je smešten je na oko 1 km od železničke i autobuske stanice. Raspolaže sa dvokrevetnim trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, sa francuskim ili single ležajevima. Pored sopstvenog kupatila, potpuno opremljene sobe sadrže drveni radni sto i stolice. Dok je posluga u sobi dostupna non-stop. Gostima su na raspolaganju besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Italijanska, bosanska i internacionalna jela služe se u hotelskom restoranu, koji ima enterijer u tradicionalnom stilu. Gosti se takođe mogu opustiti pored kamina u hotelskom salonu. Stara četvrt Baščaršija udaljena je 3,5 km. Sarajevo je pogodno za miran odmor ili sjajnu zabavu i nalazi se nedaleko od ski staza čuvenih po Zimskim olimpijskim igrama.DETALJNIJE

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit