JAHORINA

od 119€ / 6 dana

Jahorina – Nova godina 2021

Cena od 119€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Zadovoljstvonam je da Vam predstavimo Jahorinu, snežnu lepoticu, planinu koja je 1984. godine bila domaćin 14. Zimskih olimpijskih igara, a koja je i danas jedan odnajvećihskijaških i zimskih turističkih centara na Balkanu. Jahorina spada u visoke planine dinarskog sistema. Jahorinski planinski masiv dužine je 30 kilometara, sa nekoliko vrhova, od kojih je najviši vrh Ogorjelicasa 1916 metara nadmorske visine. Jahorina je od Sarajeva udaljena svega 28 km, a od Beograda 320 km.

 

Jahorina je jedna od najpoznatijih zimskih, planinskih turističkih centara na Balkanu. Masiv planine Jahorine spada u visoke dinarske planine i dugačak je 30 kilometara. Njen najviši vrh je Ogorijelica koji se nalazi na 1916 metara nadmorske visine. Planina raspolaže sa 20 km uređenih ski staza opremljenih sa 3 šestoseda, 4 ski-lifta i 3 dvoseda koja u jednom satu mogu da prevezu više od 10.000 skijaša. Na više mesta se nalaze ski rental servisi u kojima postoji mogućnost iznajmljivanja ski opreme. Kao posledica mešanja mediteranskih i kontinentalnih vazdušnih struja, Jahorina ima umereno blagu planinsku klimu. Ova klimatska karakteristika daje mogućnost uživanja u kombinacji visokog snežnog pokrivača i vedrog i sunčanog neba, što je san svakog istinskog zaljubljenika u skijanje.  Jahorina ima a u proseku 170 snežnih dana godišnje sa prosečnom visinom (od novembra do maja) 106 cm. Sarajevo se nalazi na svega 28 km udaljenosti, dok je Beograd udaljen 320 km.

Za Novu godina Jahorina nudi nezaboravan ugođaj. Planina biva ukrašena snežnim dekorom, novogodišnjom rasvetom i obiljem restorana i klubova sa organizovanim dočekom. Poslednjih godina grad Pale u saradnji sa Skijalištima Srbije na Jahorini  organizuju i kolektivne dočeke Nove godine za sve posetioce planine dovodivši popularne pop pevače koji prave uspešne koncerte koji bivaju medijski veoma propraćeni.

Grad Pale

Predlažemo da tokom boravka na Jahorini posetite grad Pale. Ovaj omanji gradić na 12 km udaljenosti od Jahorine se razvio prvenstveno zahvaljujući  Zimskim olimpijskim igrama. Bio je sedište entiteta Republike Srpske, ali je taj status izgubio 1998. kada je tu ulogu preuzela Banja Luka.
U Palama pored ostalih kulturno istorijskih spomenika, prvenstvemo posetite Cekovića kuću koja je izgrađena 1915. godine i jedna je od najlepših i najočuvanijih i kuća na ovim prostorima sa početka 20. veka. Proglašena je jednim od nacionalnih spomenika BiH. U kući se danas nalazi Galerija likovne kolonije Pale.

 

Sarajevo

Glavni grad Federacije BiH  je i najveći kulturni, ekonomski urbani centar i sededište Sarajevskog kantona. Okružen je olimpijskim planinama Jahorina, Bjelašnica, Treskavica, Igman i Trebević, Grad koji svedoči tragičnim pričama iz Prvog, Drugog svetskog rata, kao i rata 90-ih, ali i nekim svetlijim dogadjajima kao što su Zimske olimpijske igre 1984. Grad obiluje znamenitostima koje posetioci mogu da vide uz neizostavnu pauzu za kafu u starom gradskom jezgru – Baščaršiji, koja uspešno čuva duh vremena starih zanatskih radionica i dućana.

 

Korisno je znati

Sredstvo plaćanje je konvertibilna marka. Za 1 evro dobija se 1,95 maraka.  Dinari se mogu takodje zameniti u menjačnicama. Kafa u restoranima košta od 1 do 3 marke, Kuvano vino oko 4 marke, a čaj od 1 do 2 marke.

 

Da li ste znali (o Sarajevu)?

Sarajevo je u prošlosti svetskoj javnosti uglavnom bilo poznato kao mesto izbijanja Prvog svetskog rata. Da bi taj imidž promenili, jugoslovenske vlasti su uložile velike napore da zemlju prikažu u drugačijem svetlu, konkurišući za domaćina 14. Zimskih olimpijskih igara 1984. Za realizaciju ovih igara, kakve balkansko poluostrvo nije videlo još od igara u Atini, izdvojena su neverovatno velika sredstva i izgrađen je veliki broj impozantnih infrastrukturnih građevina za to vreme. Grad na čijim planinama su igrane ove igre i u kog su bile uprte oči svetske javnosti, uspešno je poslalo poruku svetskog mira i bratstva među ljudima. Ovaj imidž ga je krasio sve do 90-tih godina prošlog veka, kada je ponovo poslao negativnu, bratoubilačku sliku, zahvaljujući građanskom ratu koji ga je tada zadesio.

 

 

 

PREVOZ:

 • Povratni autobuski prevoz (ac, dvd, klima) na relaciji Beograd – Jahorina – Beograd, uz aranžman po osobi u eurima: 25€
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Kragujevca i Niša (minimum 40 putnika), za polaske iz Novog Sada i Kragujevca cena prevoza ostaje ista 25€, a za polazak iz Niša 30€
 • Za uslugu “samo prevoz“ je obavezan upit u agenciji.

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Smeštaj u sobama iz cenovnika u smeštajima navedenim u programu puta – 6 dana, 5 noćenja,
 • Usluga doručka (kontinentalni doručak – samoposluživanje) samo u smeštaju Jahorinski Konaci.
 • Iznajmljivanje ski opreme sa 25% popusta,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Povratni autobuski prevoz na relaciji prema programa: 25€ iz Beograda ili Novog Sada, 30€ iz Niša ( u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika)
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje tokom boravka: 1.75€ /dnevno po osobi  (od 18 – 65 god.) Za osobe koje su mlađe od 18 godina cena je 1.25€ dnevno – do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji
 • Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid
 • trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
  *** Doplata za skijaško osiguranje 50% na cenu osnovnog osiguranja za osobe od 18-70 god iznosi 7,5€ po osobi , za osobe mlađe od 18 godina cena iznosi 6€ po osobi – plaćanje u agenciji ***
 • Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja
 • Boravišna taksa i osiguranje u hotelu iznosi 1.5€/dnevno (5 noćenja – 7,5€) – plaćanje agencijskom predstavniku na destinaciji,
 • Fakultativni izleti – obilazak Sarajeva, noćne žurke,
 • Individualne troškove putnika,

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije
  • 6000 RSD u roku od 15 dana (od dana potpisivanja ugovora)
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 29.11.2020).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

1.

29.decembar 2020. / Beograd – Jahorina

Sastanak grupe u Beogradu na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici u prepodnevnim  časovima, između (8-9h). Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauza za odmor, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Dolazak na Jahorinu u večernjim časovima. Smeštaj u sobe. Welcome Party u obliženjem klubu na Jahorini. Noćenje.

2.

30.decembar 2020. / Jahorina

Doručak. Vreme previđeno za skijanje (radno vreme žičara je od 9:00 do 16:00), vožnja motornim sankama, igre bez granica,  takmičenja u skijanju, bordanju, sankanju, grudvanju…

3.

31.decembar 2020. / Jahorina / fakultativni izletu Sarajevo.

Doručak. Vreme previđeno za skijanje ili individualne aktivnosti u popodnevnim satima organizovan fakultativni izlet obilazak Sarajeva. Povratak u smeštaj i spremanje za proslavu Nove Godine! Organizovan doček Nove Godine u restoranu…Noćenje.

4.

01.januar 2021. /Jahorina

Doručak. Odmor od najludje noći ili skijanje na stazi. U večernjim satima spremanje za reprizu novogodišnje večeri u obližnjem klubu. Noćenje.

5.

02.januar 2021. /Jahorina

Doručak. Vreme previđeno za skijanje ili individualne aktivnosti.

6.

03.januar 2021. / Jahorina – Beograd

Napuštanje soba u jutarnjim časovima. Slobodno vreme predviđeno za skijanje ili druge aktivnosti, od 14:00h oproštajna dnevna žurka. Okupljanje za povratak oko 16:30h. Planiran povratak oko 17:00h. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauza za odmor, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd na parking u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Jahorinski Konaci 2*

Apartmani Jahorinski Konaci su moderno opremljeni apartmani koji su smešteni u Poljicama, najlepšem centralnom delu Jahorine. Udaljeni su samo 50m od šestoseda i lifta Poljice. Lako su pristupačni automobilom i imaju mogućnost ski in / out-a. Smeštaj je opremljen sa 12 studija/apartmana sa pogledom na ski staze, restorane i baby lift. Apartmani poseduju spavaću sobu sa francuskim ležajem, dnevnu sobu sa dvosedom ili trosedom i foteljom na razvlačenje, kuhinju i kupatilo. Predviđeni su za boravak 4-5 osoba. Studiji sadrže francuski ležaj, dvosed sa foteljom na razvlačenje, kupatilo i mini kuhinju. Studiji su predviđeni za boravak za boravak 4 osobe. U neposrednoj blizini objekt nalaze se prodavnica restorani i kafići. DETALJNIJE

Apartmani Gaga 2*

Apartmani Gaga se nalaze u neposrednoj blizini starog hotela Šator. Poseduju smeštajne jedinice različitih kapaciteta. Osmokrevetni apartmani sastoje se od hodnika, kupatila, spavaće sobe u kojoj se nalazi bračni krevet i krevet na sprat kao i dnevne sobe sa kuhinjom u kojoj se nalaze dva kauča na rasklapanje, TV i WiFi. U dvokrevetni studijima se nalazi bračni ležaj. Najbliža staza je udaljena oko 300 m, a od staze Poljice. Objekat je udaljen oko 400 m. Poseduje svoj parking za goste. U neposrednoj blizini smeštaja nalaze se prodavnice i pekara.

DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit