ISTANBUL

6 dana / 3 noćenja

Cena 89€ / 6 Dana

ONLINE PRIJAVA

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (ND) + BUS PREVOZ

Naziv smeštaja Usluga 28. april – 03. maj
1/2 1/3
Hotel The City 4* ND 129€ 109€
Hotel La Sera 3* ND 119€ 99€
Hotel Lal 3* ND 119€ 99€

*ND- noćenje sa doručkom.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika).
 • Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10€ i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€.
 • Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Prevoz se može realizovati u blizini auto-puta – Kragujevac – Kapije Šamadije (Batočina), Niš – hotel Nais.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 25€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 500 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo
 • NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
 • 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz tabele u Istanbulu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika
 • Boravišnu taksu.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), do osigurane sume 15.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja. ***NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)***
 • Doplatu za prevoz iz Novog Sada 10€ po osobi. (agencija zadržava pravo da otkaže prevoz NS ukoliko nema dovoljno zainteeresovanih putika).
 • Troškovi promene već potvđenih rezervacija – 500 RSD po promeni.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • Potrebno je uplatiti celokupan iznos ukoliko putovanje otpočinje za manje od 30 dana.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 35% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 85% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Istanbul – Proleće 2022.

Cena od 89€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

28. APRIL 2022 – 03. MAJ 2022.

Istanbul – “Da je celi svet država, Istanbul bi bio glavni grad!“ – Napoleon svojevremeno reče. Biser Orijenta, prestonica Vizantije i Otomanske imperije, Carigrad. Grad koji spaja Mramorno sa Crnim morem večna je inspiracija za umetnike i pustolove, gde isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj posve jedinstvenim i nikada istim.

 

Istanbul je grad koji leži na dva kontinenta, na spoju istoka i zapada, iliti Evrope i Azije. Sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Tajne koje krije Istanbul možete da ne oktrijete i za tri života. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu, tako da mnoge građevine nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Danas je Istanbul metropola sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli. Sa druge strane, šetajući Sultanahmet trgom neizbežno ćete se vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Istanbul ima populaciji od preko 15 miliona ljudi, što ga čini najnaseljenijim gradom u Evropi. Istanbul je takođe 15. najveći grad na svetu, tako da kulturnih bogatstava i iskustva za proživeti ima na pretek.

Najveći grad Turske ima dug istorijat kao sedište velikih imperija, što mu je donelo nebrojeno bogatstvo i istorijski značaj. Od velelepnih palata do impresivnih religijskih zdanja poput Aje Sofije i Plave Džamije, Istanbul ostavlja bez daha. Kontrasti između modernog života i istorijskih artefakta na svakom ćošku čini da nekadašnji Carigrad izgleda više kao grad iz Star Wars-a nego kao pravo mesto na planeti Zemlji. Ipak, duša pomešanih naroda i miris opijajućih aroma turskih specijaliteta ubrzo će vas vratiti u realnost.

Na severu grada, preko „Zlatnog Roga“, nalazi se Galata i moderni deo Istanbula. Tamo se mogu naći izložbe savremene umetnosti, najbolji šoping u gradu, kao i pešačka zona sve od Kule Galata do Trga Taksim u samom centru. Tu možete naći sve od marama i ratluka do sablji i egzotičnih životinja. Turska kuhinja toliko je dobra da ćemo se njom pozabaviti detaljnije. U ovom delu grada možete posetiti i Vojni muzej, gde se vojni koncerti održavaju svakog popodneva. Vojni orkestar veoma je uigran, tako da je vredno odvojiti par minuta da odslušate njihov nastup. Za razliku od mnogih metropola sa bogatom, viševekovnom istorijom i arhitekturom, Istanbul ima odvojeni deo grada u kome se oblakoderi dižu u nebesa i zaklanjaju poglede. Biznis deo grada ima svoj šarm, pa se razne „Art Nouveau“ i neo-klasične građevine mogu pronaći u modernim krajevima poput Maslaka i Leventa. Ka istoku se nalaze obale Bosfora, gde puca jedan od najlepših pogleda na more koji ste ikada ugledali. U ovom kraju nalaze se luksuzne vile i restorani. Pogled sa brda iznad Bosfora, gde se Azija i Evropa sudaraju, daće vam novu perspektivu na život. Na Kamlika brdu ćete čak moći i da se okrepite u jednom od najšarmantinjih kafića na litici koji ste ikada videli. Odatle se pruža pogled na Azijsku stranu i Prinčeva ostvra, koja su arhipelag devet ostrvaca na koja kola ne mogu da pristupe. Prekrivena su egzotičnim biljkama i definitivno vredna posete.

Kulturnih i prirodnih bogatstava ima na pretek u Istanbulu, ali šta tokom vašeg boravka u Istanbulu ne smete propustiti?

Istanbul zanimljivosti

Biti sedište tolikih imperija podrazumeva lepote kakve se ne viđaju nigde drugde. I Rimljani, i Vizantijci, a i Osmanlije ostavile su neizbrisiv trag u Istanbulu, tako da je kulturno-istorijska riznica grada neverovatna. Naravno, i moderan život bogat je tradicijom, pa smo vam probrali najzanimljivija iskustva koja Istanbul ima da pruži:

Fudbalski derbiji – Počinjemo na nesvakidašnjem mestu – fudbalskim stadionima. Dobro nam je poznata vrela atmosfera tokom dobrog derbija, a neki od najžeščih odigravaju se upravo u Istanbulu. U gradu postoji više fudbalskih sila, pa derbiji između Bešiktaša, Galatasaraja i Fenerbahčea važe za spektakl koji ljubitelji fudbala ne smeju propustiti u slučaju da se zadese u Istanbulu u pravo vreme.

Obilazak velelepnih zdanja – Prva tura koju je obavezno odraditi čim stignete u Istanbul je obilazak Aje Sofije, Plave Džamije, Nove Džamije, Egipatskog bazara, Selimi Džamije (odakle se pruža najlepši pogled na Zlatni Rog), i mnogih drugih čuda. Arhitektura Istanbula među najunikatnijim je na planeti Zemlji. Uticaji različitih imperija mogu se naći na sve strane, kao i različitih religija. Nigde nećete dublje doživeti esenciju života u Istanbulu nego dok budete obilazili bisere koji se kriju svugde po gradu.

Prelepi pogledi – Od Sultanahmeta na jugu grada, kraj mora, preko Yeni Marmare, pa do Bejoglua i Ortakahve, pogledi koje Istanbul pruža oduzimaju dah. Sjajni domaćini pobrinuli su se da na skoro svakom ćošku bude terasica, kafića i lokalčića da vas ugoste dok uživate u pomenutim pejzažima.

Obilazak Bosfora brodom – Bogata ponuda svakakvih morskih tura i avantura očekuje vas u Istanbulu. Kruziranje Bosoforom može vas koštati od 30 evra do nekoliko hiljada, zaviseći od nivoa luksuza i tipa ture kakvu planirate. Kakav god doživljaj da odaberete, obilazak će vam ostati u sećanju zauvek. Od skrivenih zamkova u brdima, do tirkiznog mora okruženog neverovatnim šumama, bićete u intimnom dodiru sa prirodom. Ovo je jedan od najleših načina da doživite Istanbul, bez ikakve sumnje.

Istanbul atrakcije

Uživanje u životu veliki je deo Turske tradicije, tako da nimalo ne čudi što je hrana, piće i provod u Istanbulu neverovatan.

Neverovatna hrana u Istanbulu – Istanbul je pravi raj za gurmane, a i za one sa prefinjenom paletom. Spoj Istoka i Zapada nigde se ne oseća jače nego kroz istanbulsku kuhinju. Tipična turska trpeza sastoji se od malih milion ukusa.

Kofte (ćufte), Šiš ćevapi, Kuzu Tandir (jagnjeći specijalitet), Lahmačun (Pica na turski način), Dolme (turske sarmice bez mesa, omiljene kod vegetarijanaca), baklave, ratluk, alva, i, naravno, neizostavna turska „kahva“ samo su deo sjajne ponude koju turska kuhinja pruža. Kvalitet ulične hrane uglavnom je odličan, dok ćete u restoranima doživeti jedinstveno iskustvo dok uživate u jedinstvenim ukusima. Nargile, trbušne plesačice i performansi svakakvih vrsta nisu retkost u većini lokala širom Istanbula.

Turska kupatila – Hamam, iliti Tursko kupatilo, neozaobilazni je deo putovanja u Istanbul. Svaki kraj ima svoj hamam, iza kojih uglavnom stoji bogati istorijat. Opcije u turskim kupatilima variraju od samo saune do široke ponude masaža. Svakako, kako bi osetili esenciju turskog života, odlazak u hamam je obavezan. Buyuk Hamam važi za najbolje Tursko kupatilo ukoliko se odlučite na to iskustvo.

Nargile – Još od vajkada, društveni i politički život Istanbula vodio se uz dobru staru Nargilu. Iako je Nargila iskustvo koje se proširilo svetom, nigde nije isto kao u Istanbulu. Nivo uživanja koji lokalna populacija dobija od pušenja Nargile u društvu je neverovatna. Kada dodate i aromatične čajeve od mente koji se serviraju uz Nargile, vaša nepca proćiće iskustvo kakvo nikada nisu. Kapali čaršija, gde se nalazi veliki istanbulski bazar, glavno je mesto gde se lokali sa Nargilama nalaze.

Nezaboravan noćni život – Iako možda tako ne deluje, Istanbul je među najpopularnijim gradovima kada je dobar „klabing“ i noćni život u pitanju. Odlazak na tradicionalnu tursku muziku nezaboravno je iskustvo, dok je elektonske i druge moderne zvuke moguće naći pretežno u Taksim delu grada. Istiklal, Bejoglu, Sisli i Bešiktaš glavni su krajevi za izlazak sa evropske strane Istanbula, dok je sa strane Anatolije najbolji provod u Kadebostanu, Kadikoju i na Bagdat ulici. Najbolji klubovi u Istanbulu su:

 • Sortie – Sa prejakim pogledom na Bosfor, Sortie važi za jedan od najpopularnijih klubova u Turskoj. Izlazak ovde jeste malo skuplji, ali je i program kvalitetan. Svetski DJ-evi redovni su gosti, a neretko se ovde zatekne i poneki svetski poznat fudbaler, glumac, glumica ili manekenka.
 • Ruby – Sa prelepom baštom tik uz Bosforske talase, teško je nadmašiti atmosferu koju Ruby pruža. Ukoliko želite noć kakvu nikada niste iskusili, Ruby je pravo mesto za vas.
 • Klein – Klein je elektronsko srce Taksima. Tehnoza gruva skoro svako veče u nedelji, u čemu more mladih turista itekako uživa.
 • 360Istanbul – Ako tražite klub sa najboljim pogledom u Istanbulu, to je bez sumnje ovaj lokal na krovu zgrade u Bejoglu kraju. Imate pregled od 360 stepeni na ceo grad, hrana je neverovatna, a kada počne svirka, nema stajanja do jutra.

Ukoliko preferirate malo mirniju varijantu, evo nekoliko najboljih barova i pabova koje možete posetiti u Istanbulu:

 • Lucca Bar – Raj za hipstere, ovaj lokal ima retro-šik izgled koji mladi obožavaju. Dobri kokteli i još bolje svirke čine Lucca Bar jednim od skrivenih dragulja Istanbula.
 • Backyard BackBar – Neverovatna bašta koja je nekada pripadala francuskom sirotištu danas je možda i najprijatniji lokal po pitanju atmosfere u celom gradu. Opuštajuće zelenilo i pogled na Bebek zaliv propraćeni su sjajnim koktelima i još boljom, svežom morskom (a i ostalom) hranom.
 • Mikla Rooftop Bar – Mikla je san svakog ljubitelja vina. Sa bez sumnje najbolje terase u Istanbulu, gde DJ danonoćno pušta opuštajuću muzikicu, nemoguće je ne osećati se euforično. Kada se tome još doda i neverovatna vinska lista nekih od najboljih vina na planeti, Mikla će vam ubrzo postati omiljeni lokal u Istanbulu.

1.

1. dan: BEOGRAD– Srbija – Bugarska – Turska:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u poslepodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: Turska – ISTANBUL:

Dolazak u Istanbul u podne. Po dolasku krećemo na našu prvu info turu. Autobusom odlazimo do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Šetnja, vožnja tramvajem Nostalgija ili šoping u radnjama poznatih svetskih i turskih brendova sve je to moguće u ulici Istiklal koja se proteže dva kilometra od Taksima ka obali. Po završetku ture se smeštamo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, nakon toga grupni ili individulani povratak u hotel. Noćenje.

3.

3. dan: Turska – ISTANBUL:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet “ Istanbul Evropa”– Miniaturk – najveći svetski park maketa u kojem se nalaze verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske. Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta i Topkapi palata – sedište osmanskih vladara, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i stub Troglave zmije. Nakon obilaska slobodno vreme i mogućnost shopinga u Kapali čarsiji,koja je ujedno i jedan od najvećih svetskih bazara, specifičan po tome što će vas vratiti stotinama godina u prošlost. Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj. Organizovan odlazak na žurku. Noćenje.

4.

4. dan: Turska – ISTANBUL:

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet “Balat i Patrijaršija” jedna od najživopisnijih i najlepših boemskih četvrti Istanbula u kojoj je smeštena Vaseljenska patrijaršija sa crkvom Sv. Đorđa, koja se smatra centarom pravoslavlja. Po završetku izleta i kraće pauze odlazimo na fakultativni obilazak Azijskog dela Istanbula. Krenućemo u osvajanje Azije. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do Čamlidža džamije, najveće i najimpresivnije građevine u Istanbulu. Potom ćemo otići do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled naDevojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti  ravnodušnim! Povratak u smeštaj. Žurka. Noćenje.

5.

5. dan: ISTANBUL – Turska – Bugarska:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na ”fakultativni izlet krstarenje Bosforom” između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). U večernjim satima napuštamo Istanbul. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

6.

6.dan: Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

Hotel Version 3*

Hotel se se nalazi u atraktivnoj zoni Istanbula, u okrugu Laleli Fatih. Udaljen je 1,6 km od Konstantinovog stuba, 2,2 km od Plave džamije i 2,2 km od Cisterne Bazilike. Recepcija radi 24 sata, a wi fi je dostupan u celom hotelskom objektu. Svaka soba je klimatizovana, opremljena TV-om sa ravnim ekranom i satelitskim programima, garderoberom, posteljinom i peškirima. Doručak se služi na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Hotel The City 4*

Hotel je smešten u starom gradskom jezgru Istanbula, u blizini Aja Sofije i Palate Topkapi. Udaljen je 10 minuta hoda nalazi se stanica metroa sa koje možete da stignete do Trga Taksim. Sve sobe hotela The City imaju LCD TV i besplatan WiFi, velika, moderna kupatila sa toaletnim priborom. Nudi luksuzni spa centar sa turskim hamamom i uslugom masaže (koji se dodatno naplaćuje). Hotel The City poseduje prostranu terasu u restoranu Marmara, gd možete da probate tradicionalna turska jela uz zadivljujući pogled na Mramorno more. U restoranu se svakog dana služi doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Hotel La Sera 3*

Idealno pozicioniran hotel, nalazi se na samo na 1,6 km udaljenosti od džamije Sulejmanije, 1,8 km od Velikog bazara i 2 km od Konstantinovog stuba. Među sadržajima ovog objekta su posluga u sobu i zajednički salon, kao i besplatni ViFi u celom objektu. Hotel poseduje 24-časovnu recepciju, zajedničku kuhinju i menjačnicu za goste. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. DETALJNIJE

Hotel Comfort Life 4*

Hotel je idalno lociran. Nalazi se u gradskoj četvrti Jenikapi, koja je udaljena oko 2,5 km od Aya Sofije i Topkapi palate. U ponudi naše agencije nalaze se ukusno uređene standardne sobe. Imaju flat-screen TV, klima-uređaj i mini- bar. Posluga u sobi je dostupna non-stop.
Hotel nudi lokalni i internacionalni doručak na bazi švedskog stola. Na raspolaganju je i bar koji služi raznovrsna pića i predjela. Recepcija hotela radi non-stop, a besplatan privatni parking u okviru objekta je na usluzi gostima hotela. DETALJNIJE

Hotel Sultan 3*

Hotel Sultan se nalazi u atraktivnoj zoni Istanbula, smešten na 2 km udaljenosti od Plave džamije i Aya Sofije. Železnička stanica Ienikapi udaljena je 10 minuta hoda, dok je stanice metroa Vezneciler-Istanbul Universitesi udaljena 400 metara. Sobe imaju mini-frižider bar, satelitsku televiziju i klima uređaj, uključuju peškire, fen za kosu. Internet je bežični u zajedničkim prostorijama. DETALJNIJE

Hotel Lal 3*

Hotel se se nalazi u atraktivnoj zoni Istanbula Aksaray na 250 metara udaljenosti od stanice metroa Lenikapi i 2,3 km udaljenosti od Plave džamije i sultan Ahmeda. Rimski akvadukt Valens je udaljen je samo 1,5 km od hotela. Sobe sadrže TV sa ravnim ekranom, kao i kupatilo sa tušem, fenom za kosu i peškirima. U restoranu hotela se svakog jutra služi doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Istanbul Evropa

Turu počinjemo odlaskom u najveći svetski park maketa Miniaturk koji se nalazi na samoj obali Zlatnog roga. U Miniaturku možete videti verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske pa i šire. Nakon razgledanja i fotkanja u ovom krajnje zanimljivom parku vraćamo se u buseve i odlazimo na drugi kraj Istanbula. Vratićemo se hiljadama godina u prošlost, u srce starog Istanbula koji živi još od vremena vizantijskih careva i osmanskih sultana. Videćemo Bajazitovu džamiju, Čemberlitaš, Carigradski hipodrom. Posetićemo Plavu Džamiju, remek delo islamske arhitekture uz koju se nalazi vekovima stara, nekada najveća crkva sveta pretvorenu u džamiju, Aja Sofija. Videćemo Topkapi palatu, nekadašnju rezidenciju sultana i najstariji, najveći natkriveni bazar na svetu – Kapali čaršiju, gde ćemo imati slobodno vreme za nezaobilazni šoping! U cenu je uključen prevoz, ulaznica za Miniaturk, usluge agencijskog i lokalnog vodiča.

Istanbul Azija

Krenućemo u osvajanje Azije. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na evropski, tako i na azijski deo grada. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Krstarenje Bosforom

Savršen način da doživite Istanbul jeste ploveći između dva kontinenta! Neponovljiv je osećaj gledati Otomanske palate i arhitekturu krstareći moreuzom. Uživaćemo u pogledu na Dolmabahče palatu i džamiju, pored koje ćemo i proći po završetku ture. Zatim plovimo ispod mosta 15. jul koji je po završetku izgradnje bio 4. najduži most na svetu, u dužini od 1,5km. Nedugo zatim ugledaćemo čuveno utvrđenje Rumeli Hisari, izgrađeno u XV veku. Nastavljamo plovidbu do mosta Mehmeta Osvajača gde se okrećemo i plovimo uz šarmantnu Azijsku obalu. U povratku ćemo proći pored srednjovekovnih vila Turske buržoazije. Tura traje 1:15h. U cenu je uračunat prevoz do luke, karta za brod i usluga lokalnog vodiča.

Balat i Patrijaršija

Boemska četvrt Balat odiše atmosferom koju nećete pronaći u nekom drugom delu Istanbula. Jedna je od najživopisnijih i ujedno i najstarijih kvartova Istanula, prepuna istorijskih zdanja i šarmantnih kafića. U njemu je smeštena i Vaseljenska patrijaršija sa crkvom Sv. Đorđa koja se sa pravom može nazvati centrom svih pravoslavnih crkava širom sveta. O njenom značaju ćete sve saznati od naših vodiča. U cenu je uključen prevoz i usluge lokalnog vodiča.

Istanbul by night

Go2 Vas vodi u jedan od najboljih klubova za mlade. Osetićemo originalnu atmosferu klubova Evroazije. U noćima koje predstoje očekuju nas odlična muzika i sjajan provod. Party all night long!!! Klub se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini trga Taksim koji se noću pretvara u centar noćnog života Istanbula!

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit