FON – APSOLVENTSKA

11 dana

Cena od 199€ / 11 dana

ONLINE PRIJAVA

SMEŠTAJ USLUGA TIP SOBE PROMO CENA PO OSOBI
HOTEL 3* 4 PUNA PANSIONA
(3 obroka dnevno)
Višekrevetna (1/3 i 1/4) 249€
APARTMANI BEZ OBROKA (RO) Višekrevetna (1/6, 1/7 i 1/8) 199€

*FB – pun pansion, RO – room only, MLT – višekrevetna soba.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* okolini Rima u 1/3 i 1/4 sobama
 • 4 noćenja u Ljoret de Maru na bazi punog pansiona u 1/3 i 1/4 sobama u hotelu, ili 4 noćenja u apartmanima 1/6, 1/7, 1/8 sobama.
 • 1 noćenje u 1/4 unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/WC…) na brodu kompanije Grimaldi Lines na relaciji Rim (Ćivitavekija) – Barselona,
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,80€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Doplatu za 1/2 sobu: 30€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012.) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju/po osobi – plaća se na recepciji hotela.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. plaća se na recepciji hotela) – zaboravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi.
 • Povratni transfer brodom do Venecije.
 • Metro kartu do centra Rima i nazad (1,50 EUR u jednom pravcu).
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije,
  • 5000 RSD 30 dana nakon otvaranja ugovora,
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (19. mart 2023).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Go2 Event-a.
 • Kredit: Go2 Event izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija ima pravo korekture cene aranžmana.

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 5 % ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja,
• 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

ZVANIČNA APSOLVENTSKA EKSKURZIJA FON-A

SA NOĆENJEM U RIMU I OBILASKOM AZURNE OBALE

Cena 199€ / po osobi

 • 11 dana
 • +18 Godina

19. APRIL 2023 – 29. APRIL 2023. / 11 DANA – 6 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

1.

1. dan / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Okupljanje grupe u popodnevnim časovima na dogovorenom mestu. Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2.

2. dan / Italija – Kavalino – VENECIJA – FIRENCA – Rim:

U ranim jutarnjim satima dolazak do turističke zone Kavalino. Mogućnost fakultativnog odlaska brodom za Veneciju. Obilazak Venecije: kanal Grande, most Rialto, trg Sv. Marka sa crkvom i muzejom Sv.Marka, Duždeva palata, satna kula, most Uzdaha, stubovi zaštitnici grada… Šetnja uskim trgovačkim ulicama ispresecanim kanalima. Slobodno vreme. Povratak brodom do luke Punta Sabioni i transfer do Kavalina. Polazak za Firencu gde nas očekuje obilazak jednog od najlepših italijanskih gradova u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici, most Vekio na reci Arno… Nastavak putovanja ka Rimu.

3.

3. dan / RIM:

Dolazak u večni grad u ranim jutarnjim satima. Napuštanje autobusa i odlazak metroom do centra Rima (cena karte za metro iznosi – 1.50 EUR u jednom smeru). Sledi obilazak Rima: Coloseum, Foro Imperiali, Piazza Venezia, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna i Panteon… Slobodno vreme do poslepodnevnih časova kada sledi odlazak do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

4.

4. dan / RIM – Ćivitavekija – KRSTARENJE MEDITERANOM:

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak metroom do centra Rima. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima sledi polazak ka luci Ćivitavekija, ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Slobodno vreme za korišćenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”… Muzika uživo, plesni show, disco club, casino, piano bar, bazen, fitness, jacuzzi, free shop… Organizovanje žurke u diskoteci na brodu. Noćenje u moderno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/WC…).

5-8.

5 – 8. dan / LJORET DE MAR – BARSELONA:

Jutarnji zabavni program na brodu i druženje, igranje i sunčanje dok krstarimo Mediteranom sve do poslepodnevnih časova, kada je očekivano uplovljavanje u Barselonu. U večernjim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi – Ljoret de Mar. Smeštanje u sobe. Svake večeri fakultativni odlazak u neku od najpopularnijih diskoteka. Noćenje. Odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENKO LA SIESTA, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AKVARIJUM… Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u noćnom životu energičnog Ljoret de Mara…

9.

9. dan / Ljoret de Mar – Barselona – Španija – Francuska:

Napuštanje soba. Slobodno vreme u Ljoretu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet “Barcelona shopping & Magične fontane”. Polazak ka Azurnoj obali u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Španije i Francuske…

10.

10. dan / NICA – MONAKO – MONTE KARLO – Francuska – Italija – Slovenija – Hrvatska:

U jutarnjim časovima dolazak na Azurnu obalu. Obilazak Nice: Englesko šetalište (Promenade des Anglais), hotel Negresko… Celodnevni boravak u Nici. U večernjim satima polazak prema Kneževini Monako. Kraće razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Poseta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelepim parkovima Monte Karla. Posle obilaska male mondenske države sledi noćna vožnja i nastavak putovanja preko Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske…

11.

11. dan / BEOGRAD:

Dolazak u Beograd na mesto polaska u poslepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

LIORET DE MAR

Hotel Golden Sand 3* – Vicens Bou, 7, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Nalazi se na samo 400 metara od plaže Ljore de Mar. U ponudi su jednostavno uređene sobe sa balkonom i TV-om. Objekat poseduje otvoreni bazen i restoran sa uslugom na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i uključuju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Besplatan bežični internet možete koristiti u zajedničkim prostorijama. Hotel ima veliki kafe-bar sa delom za igre, uključujući bilijarski sto. Na raspolaganju je i TV sala. Gosti mogu koristiti sef na recepciji koja radi non-stop. Hotel Golden Sand nalazi se u centru Ljorea na Kosta Bravi. Autobuska stanica je udaljena 50 metara, a Aerodrom Đirona nalazi se na 30 km.

Blue Sea Montevista Hawai 3* – Avenida Roca Grossa, 5-15, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Smešten u Ljoret de Maru, na samo 6 minuta hoda od šetališta pored obale, hotel Blue Sea Montevista Hawai nudi otvoreni bazen i moderne klimatizovane sobe sa sopstvenom terasom. Sobe su uređene u svetlim bojama i sadrže flat-screen TV i sef. Takođe imaju sopstveno kupatilo. U hotelskom restoranu sa uslugom na bazi švedskog stola možete da uživate u kuvanju pred publikom. Igraonica i vrt sa dečjim igralištem takođe su na raspolaganju. U hotelu se organizuju zabavni programi za odrasle i decu. Hotel Blue Sea Montevista Hawai se nalazi u mirnom delu Ljoreta, na samo 5 minuta hoda od glavne oblasti sa prodavnicama i restoranima. Do naselja Tosa de Mar ima 12 minuta vožnje automobilom. Centar Barselone je udaljen oko sat vremena vožnje.

Hotel Samba 3* – Francesc Cambó, 10, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Hotel Samba nudi sezonski otvoreni bazen i pogled na Ljoret, a nalazi se na 500 metara od plaže Fenals. Sve sobe su funkcionalne i imaju sopstveni balkon. Hotel Samba se nalazi u mirnom delu, na svega 10 minuta hoda od živahnog centra Ljoret de Mara. Autobuska stanica u Ljoretu je udaljena 600 metara i nudi direktne veze sa aerodromom Đirona i Barselonom. Svetle sobe hotela Samba imaju TV sa satelitskim kanalima i pogled na bazen, ulicu ili brda. Svaka soba obuhvata nameštaj od drveta, a moguće je iznajmiti i sef. Bežični internet je dostupan u sobama, uz doplatu. Lokalna i internacionalna jela na bazi švedskog stola služe se u restoranu hotela Samba. Tematske večeri se služe tokom pune sezone. Tu je i pab u engleskom stilu koji radi tokom leta.

Hotel Garbi Park & AquasPlash 3* – Santa Marta, 1, 17310 Ljoret de Mar, Španija
Hotel Garbi Aqua Park smešten je u dinamičnom delu letovališta Ljoret de Mar, na 300 metara od plaže. U ponudi ima bazene na otvorenom i u zatvorenom i veliku terasu za sunčanje. Sve sobe poseduju balkon, klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Sef možete iznajmiti uz dnevnu naknadu, a smeštajne jedinice uključuju kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Iz pojedinih soba pruža se pogled na bazen. Hotel ima restoran sa uslugom na bazi švedskog stola, a u sve cene smeštaja uračunat je doručak na bazi švedskog stola. Hotel nudi zabavni program sa aktivnostima, kao i igraonicu sa stonim tenisom i bilijarom. Obližnji javni parking možete koristiti besplatno. Na raspolaganju je i hotelski parking, koji možete koristiti uz dnevnu naknadu. U okviru objekta možete iznajmiti automobil, a Aerodrom Đirona Kosta Brava nalazi se na 30 minuta vožnje.

KRSTARENJE MEDITERANOM (www.grimaldi-ferries.com)

GRIMALDI FERRIES je italijanska brodska kompanija koja se bavi prevozom putnika modernim krstaricama i brodovima. Za prevoz putnika na relacijama Civitavecchia – Barcelona koriste se najnoviji i najveći brodovi Grimaldijeve flote, dugački više od 220 m i širine preko 30 m, koji raspolažu sa preko 400 klimatozovanih 1/2, 1/3 i 1/4 kabina sve opremljene toaletom (TWC), 50 Junior Suite apartmana, diskotekom, a-la-cart restoranom i self-service cafeteriom, bazenom sa restoranom za brzu hranu, casinom, wellness centrom, deo sa video igrama, buticima i mini marketom. Ove krstarice su kapaciteta preko 2300 putnika, i 215 parking mesta.

Barselona panoramica

U Barseloni smo. Idemo do tornja Torre Agbar i nastavljamo prema najpoznatijoj koridi, Monumental. Obilaskom Sagrada Familia-e, Rimokatoličke Bazilike i veličanstvenog Gaudijevog dela razumećete zašto je Barselona jedan od najposećenijih gradova na svetu. Dalje nastavljamo obilazak ka Casa Batllo (kuća kostiju), a zatim do Casa Milla-la Pedrera, preko kompleksa Montjuic, pa sve do spomenika Kristofera Kolumba.

Barselona La Rambla

Grad koji toliko toga ima da ponudi. Laganom šetnjom niz glavnu ulicu La Ramblu osetićete pravu atmosferu Katalonije i uživati u njenoj ležernosti i opuštenosti. Po mišljenju mnogih ovo je jedna od najmagičnijih ulica na svetu jer koliko god puta da prođete kroz nju, svaki put otkrivate nove detalje i ukrase na fasadama, što čini da ova ulica praktično nikada nije ista. Svratite do predivne pijace La Boqueria koja se nalazi tik uz ovu ulicu, koja inače vrvi od turista.

L’ Aquarium De Barcelona

U samom središtu tržnog centra Maremagnum, koje se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika, nalazi se još jedna turistička atrakcija Barselone – L’ Aquarium De Barcelona koji je otvoren 08. septembra 1995. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80m, 6 miliona litara vode i ogromnog okeanijuma, jedinog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11000 egzotičnih živih bića iz oblasti Mediterana.

Dalijev muzej

Poseta gradiću Figuerasu uz obilazak muzeja jednog od najpoznatijih svetskih umetnika, gde je izložena fascinantna i neprocenjiva kolekcija i životno delo Salvadora Dalija. Pre skoro pola veka, gradonačelnik Figuerasa zamolio je poznatog umetnika da podari gradskom muzeju jednu svoju sliku. Na ovo Dali je odgovorio da ne želi da pokloni samo jednu sliku, već ceo muzej.

Flamenco show

Pravi duh i temperament Španije doživećete uz nezaboravan flamenco ples, prelepe igračice, kastanjete i dobro prepoznatljiv ukus španske sangrije. Sreća, ponos, inat, tuga, ljubomora i gnev, samo su neka od osećanja koja mogu da se osete kad se izvodi ovaj ples. Mnoštvo igrača na sceni i zanosni zvuk gitare učiniće ovo veče nezaboravnim. Ovo je po ocenama svih putnika, izlet koji ne smete propustiti!

Žurke u Ljoret de Maru

Spremite se za najpoznatije klubove u Ljoret de Mar-u sa fantastičnom party atmosferom! Uverite se i sami zašto je baš ovde najbolji provod za mlade u Španiji!

Costa Brava

Tossa de Mar, Pinya de Rosa – Bašta kaktusa bodega. Relaksirajući izlet gde ćete uživati u pravom duhu Španije. Uz vino i pesmu provešćemo nekoliko sati u predivnoj regiji Costa Brava-e, a obići ćemo i Tossa de Mar, mondensko letovalište gde su u ljubavi bili Frank Sinatra i Ava Gardner. U nepreglednim poljima kaktusa, tražićemo put do starih vinskih podruma, gde se prave neka od najboljih vina na svetu.

Elegance party

Spremili smo najbolji provod u Barseloni, u najluksuznijoj diskoteci. Opustite se i uživajte u dobroj muzici, koja će vas, uz prelep ambijent i uvek nasmejane i opuštene katalonce, zabaviti do maksimuma.

Barselona Gotic

Bari Gotik (gotska četvrt) predstavlja jezgro a ujedno i najmističniji deo Barselone, nekada rimsko utvrđenje, ovaj lavirint uskih ulica sa posebnom atmosferom, sedište je spektakularnih gotskih zgrada i katedrala koje obeležavaju gradski procvat tokom XIV i XV veka. Živopisan ambijent Bari Gotika vratiće vas u neko davno vreme.

Camp Nou

Ovaj prelepi stadion je prvi put otvoren davne 1957. godine i to revijalnom utakmicom između Barselone i jednog All Star tima iz Varšave. Ono što je kuriozitet ovog stadiona je taj što je izgrađen pomoću priloga navijača FK Barselone. Kompleks Camp Nou vam nudi i muzej kluba gde možete videti raznorazne trofeje i fotografije legendarnih igrača kluba. Na samom izlazu iz muzeja čeka vas najbolje opremljena prodavnica dresova i suvenira.

Port Aventura

U ovom zabavnom parku, nadomak grada Taragona svako će pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite adrenalin, ili jednostavno volite da uživate u šarenilu, dobroj zabavi i muzici, ovo je pravo mesto za vas. Bez obzira da li dolazite da testirate svoje strahove od visine, dubine, brzine ili samo da uživate, Port Aventura pomera sve granice i ostavlja dan proveden na ovom mestu duboko urezanim u vaše pamćenje.

Misterije Anđela i demona

Svi ste sigurno čuli za čuvenu knjigu Den Brauna, „Anđeli i demoni“. Mnogi su je verovatno i čitali, ili ste makar gledali fenomenalnu holivudsku adaptaciju ove knjige sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovo je idealna prilika da prošetate ulicama Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant’ Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima Iluminata i otkriti neke od misterija koje je ovaj bestseller probudio.

Vatikan

Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, smeštena na vatikanskom brežuljku u zapadnom delu centra Rima, nekoliko stotina metara udaljen od obala reka Tibar. Granice prema Italiji u potpunosti slede gradske zidine, ali one prestaju na trgu Sv. Petra gde granica sledi Berninijeve kolonade. Vatikan je sedište pape i teritorije Sv. Stolice. Ono što ćemo videti su dela neprocenjive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv. Petra i Sikstinske kapele koje se vezuju za poznate renesansne umetnike Botičelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela.

Venecija

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije sao u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već i specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval- Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv. Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada – države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit