EUROTRIP

PRAG – BERLIN – AMSTERDAM – PARIZ – BEČ

Cena 255€ / 10 Dana

Eurotrip – Jesen 2021.

Cena 255 € / po osobi

 • 10 Dana
 • +18 Godina

PRAG – BERLIN – AMSTERDAM – PARIZ – BEČ

17 – 26. OKTOBAR 2021. / 10 DANA – 4 NOĆENJA / AUTOBUSOM

PRAG – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

BERLIN –  ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Duga istorija nemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se oseća u Berlinu. Brojni posetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, “ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka.

AMSTERDAM –  jedan od najlepših i najkontroverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom ali i moderna užurbana prestonica. Bilo da se opredelite za vožnju bicklom pored predivnih kanala, obilaženje čuvenih muzeja, šetnju kroz čuveni Red light district ili uživanje u nekom od velikih noćnih klubova, Amsterdam je grad koji definitivno obećava nezaboravan provod.

PARIZ – grad svetlosti, smešten na obali reke Sene, danas je jedan od vodećih svetskih kulturnih centara. Pariški muzeji i spomenici spadaju u najcenjenije turističke atrakcije. Grad mode, francuskih revolucija i istorije, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ono što mu daje poseban šarm jesu mali bistroi, široki bulevari, ali i najlepša avenija na svetu, Champs-Elysees.

BEČ– je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od  najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi.

1

1. dan: BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2

2. dan: Češka, PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Prašna kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, Nacionalni muzej…). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. … U večernjim časovima  fakultativni odlazak u diskoteku na žurku dobrodošlice! Noćenje.

3

3. dan: Češka – Nemačka, BERLIN:

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Berlinu…Dolazak u Berlin u poslepodnevnim satima. Sledi fakultativno panoramsko razgledanje grada: Trg Republike, Fridrihštrase, granični prelaz „Checkpoint Carlie“ simbol podeljenog Berlina, Brandenburška kapija, Rajhstag, Potsdamer plac, Zlatna Elza (spomenik boginje pobede), Kurfustendam, Berlinska katedrala, Aleksandrov trg, ostaci Berlinskog zida… Duža pauza u gradu (9 sati) za uživanje u čarima Berlina. Kasni večernji polazak ka našoj narednoj stanici – Amsterdamu! Noćna vožnja…

4

4. dan: Nemačka – Holandija, AMSTERDAM:

Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima i i prvo upoznavanje sa gradom: Trg Dam, Kraljevska palata, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein. Prošetaćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih fenjera. Check in u hostel do 15h. Nakon smeštanja u hostel sledi fakultativni odlazak na pub crawl turu, na kojoj obilazimo autetične amsterdamske barove i jedinstveni coffeeshop po kojem je Amsterdam čuven. Noćenje.

5

5. dan: Holandija, AMSTERDAM – HAG – DELFT – ROTERDAM:

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u očaravajućem Amsterdamu ili fakultativni odlazak na veliku holandsku turu: Dean Haag – sedište holandske vlade i kraljevske porodice. Razgledanje: Palata Mira – Parlament – Mauritshuis. Nastavak vožnje do najlepšeg holandskog grada Delft: poseta tipičnoj radionici čuvene plave keramike – glavni trg i nova crkva (u kojoj su smeštene grobnice holandskih vladara) – stara crkva (grob slikara Ver – Meera). Odlazak do Roterdama – najveće evropske luke i panoramsko razgledanje grada. Povratak u Amsterdam. Uveče izlazak u grad i mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka u Amsterdamu. Noćenje.

6

6. dan: Holandija, AMSTERDAM:

Doručak. Napuštanje hostela. Slobodno vreme za istraživanje i uživanjem u jedinstvenom Amsterdamu. Preporučujemo da vreme iskoristite za neku od zaboravljenih amsterdamskih aktivnosti poput: individualne posete pijacama Albert Kajp ili čuvenom Vaterlu, obilazak amsterdamskog Zoološkog vrta Artis, kafa na Spui-u, ili vožnja bicikla… U poslepodnevnim časovima ćemo imati jedinstvenu priliku da doživimo Amsterdam sa reke! Sledi fakultativni izlet krstarenje kanalima Amsterdama. U kasnim večernjim satima polazak za Pariz. Noćna vožnja preko Holandije i Belgije.

7

7. dan: Holandija – Francuska – PARIZ:

Dolazak u još jedan evropski i svetski biser, grad svetlosti – Pariz. Nakon  info ture i upoznavanja sa glavnim gradskim znamenitostima u centru Pariza, odlazimo u hotel. U večernjim satima sledi fakultativni panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam… Povratak u hotel, fakultativni odlazak u diskoteku na žurku  noćenje.

8

8. dan: Francuska – Nemačka – Austrija:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u najposećenijem gradu na zemlji. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta krstarenje Senom, na kojem ćete imati jedinstvenu priliku da uživate u ovom veličantstvenom gradu sa reke..U večernjim časovima polazak za Beč. Noćna vožnja kroz Nemačku i Austriju.

9

9. dan: Austrija– BEČ:

Dolazak u Beč u popodnevnim satima. U prestonici Austije pravimo devetočasovnu pauzu i upoznajemo se sa glavnim turističkim znamenitostima centra grada na našoj pešačkoj info turi. Po završetku info ture sledi mogućnost fakultativne posete dvorcu Šenbrun. Po povratku sa izleta sledi slobodno vreme do kasnog večernjeg polaska za  Srbiju. Putovanje preko Mađarske sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i rešavanje graničnih i carinskih formalnosti.

10

10. dan: Mađarska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA  PO OSOBI JE 255€

*U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša, Novog Sada  Kragujevca (minimum 40 putnika), uz uvećanje od 10€. Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu.
 • Jedno noćenje sa kontinentalnim doručkom u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama u hostelu/hotelu u Pragu.
 • Dva noćenja sa doručkom u 4-8-krevetnim sobama u hostelu Hans Brinker u Amsterdamu.
 • Jedno noćenje sa doručkom u čevtvorokrevetnim sobama u hotelu sa 2* u Parizu.
 • Novouvedenu boravišnu taksu u Amsterdamu od 01. januara 2020. u iznosu 3€ po osobi po noći.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 1,75€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.25€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 15.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke navedene u programu putovanja (krstarenje Vltavom, žurka, panorama Berlina, velika holandska tura, pab crowl tura, krstarenje Amstelom, krstarenje Senom, Šembrun) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA: Organizator zadržava pravo da promeni datum, raspored i sadržaj održavanja izleta u odnosu na navedeno u programu.
 • Boravišna taksa Pariz –0,9€ po osobi po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni).
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3.000 RSD prilikom rezervacije.
  • 3.000 RSD 15 dana nakon otvaranja ugovora.
  • 5.000 RSD 60 dana pre početka aranžmana.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (17.septembar 2021.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije
 • Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun

PLAČANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM  KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

A&O METRO PRAGUE STRIZKOV

Hotel se nalazi na svega 8 km udaljenosti od centra grada, u okrugu Strizkov i na samo 5 minuta udaljenosti od metro stanice Strizkov, kojom se za samo 15 minuta brzo i lako stize do svih krajeva grada. Renoviran je 2019-te, ima 13 spratova i 359 soba. U nasoj ponudi su cetverokrevetne i sestokrevetne sobe od kojih vecina poseduje krevete na sprat. Opremljene su vlastitim WC-om i toaletnim potrepštinama kao i TV-om. Veliki lobi i bar sa besplatnim bežičnim internetom pružaju opuštenu atmosferu kao i mogućnosti za međusobno upoznavanje. Recepcija je otvorena 24 sata dnevno.Leti je zelena površina oko hotela pretvara u pivnicu sa sunčanim ekranima, klupama za pivo. Hotel poseduje sopstveni bankomat sa menjačnicom i mašinom za kupovinu karata za javni prevoz Praga!DETALJNIJE

HANS BRINKER HOSTEL AMSTERDAM

Nalazi se u centru Amsterdama, na samo 2 minuta hoda od trga Leidseplein. Tramvajska stanica Prinsengraht nalazi se na 450 metara od hostela i nudi veze do Glavne železničke stanice i Muzejske četvrti. Park Vondel je udaljen 8 minuta hoda. U našoj ponudi se nalaze višekrevetne spavaone (od 4 do 6 kreveta) koje sadrže sopstvene toalete i ormariće na zaključavanje za lične stvari. Posteljina i peškiri za telo se dobijaju u hostelu bez doplate. Besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama. Hostel sadrži bar i underground klub koji radi svake večeri do kasno u noć.DETALJNIJE

Izleti

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit