DUNAVSKI BISERI

GOLUBAČKA TVRĐAVA, RAMSKA TVRĐAVA I SREBRNO JEZERO

Cena 2400 RSD / 1 dan

GOLUBAČKA TVRĐAVA, RAMSKA TVRĐAVA I SREBRNO JEZERO

Cena 2400 din po osobi.

  • 1 DAN / AUTOBUSOM

Ovaj jednodnevni izlet će vas upoznati sa draguljima istočnog Dunava!

Dunav je najduža reka Srbije, a ova tura će vas povesti duž njegovih obala i predstaviće vam bogato nasleđe okoline, istoriju, predivnu prirodu i upoznaće vas sa svim čarima koje ovaj deo Srbije skriva.

Imaćete priliku da posetite novootvorenu Ramsku tvrđavu, očaravajuću Golubačku tvrđavu, kao i da se prošetate oko Srebrnog jezera.

Sa ovog izleta definitivno ćete se vratiti puni lepih utisaka!

Srebrno jezero je jedno od naših najlepših jezera. Nalazi se na oko 110km od Beograda, na desnoj obali Dunava i predstavlja nekadašnji rečni rukavac koji je danas odvojen branama. Jezero je godinama jedno od omiljenih izletišta i biser turizma istočnog dela Srbije. Često ga nazivaju i srpsko more.

Golubačka tvrđava ili Golubački grad je srednjovekovna tvrđava i od izuzetnog je značaja kao kulturni spomenik. Jedna je od najvećih i najlepših tvrđava naše zemlje. Nalazi se na ulazu u Đerdapsku klisuru, na desnoj obali Dunava, na svega 30km od Srebrnog jezera. Predstavljala je jednu od najznačajnih utvrđenja na Dunavu zbog svoje odlične pozicije i odrambene moći. Često je kroz istoriju menjala gospodare, pa su njome vladali Srbi, Bugari, Mađari i Turci, ali se ne zna ko ju je i kada tačno podigao. Detaljnije  o samoj tvrđavi i brojne legende čućemo od našeg kustosa, koji će nam biti domaćin tokom obilaska ove impozantne građevine.

Ramska tvrđava se takođe nalazi na desnoj obali Dunava, na samom brdu iznad reke. Podignuta je na ostacima antičkih i vizantijskih temelja, a sagrađena je od strane turskog sultana Bajazita II. Postoji nekoliko legendi o samom nazivu tvrđave, jedna od njih se vezuje za osnivače Rima, Romula i Rema.

U cenu je uključeno: Usluge profesionalnog, turističkog vodiča, prevoz autobusom na relaciji prema programu, ulazak i obilazak Golubačke i Ramske tvrđave uz pratnju vodiča.

Vreme polaska: U jutarnjim časovima.

*O tačnom vremenu i mestu polaska, putnici će biti obavešteni par dana pred put.

Termini: Subota/nedelja u novembru.

Trajanje ture: Jednodnevni izlet.

Cena je 2400rsd i uključuje usluge vodiča, prevoz autobusom, ulaznicu i obilazak Golubačke i Ramske tvrđave.

Prijava za turu:

1

08. nov/14. nov/22. nov/28. novembar 2020. Beograd-Ramska tvrđava-Golubačka tvrđava-Srebrno jezero-Beograd:

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima (oko 8h). Vožnja u pravcu Požarevca i dolazak u prepodnevnim časovima na našu prvu lokaciju, Ramsku tvrđavu. Obilazak tvrđave uz lokalnog vodiča i upoznavanje ove stare, prelepe građevine. Nakon završetka obilaska prvog Dunavskog bisera, vraćamo se u autobus i krećemo ka sledećem biseru – ka Golubačkoj tvrđavi. Saznaćemo više o istoriji ove veličanstvene tvrđave, posetićemo Palatu, izložbu “Vitezovi golubačke tvrđave” u Kuli 8, kao i topovsku kulu (Kula 9). Nakon obilaska ovog velelepnog bisera, krećemo ka Srebrnom jezeru, gde ćemo imati slobodno vreme za ručak, šetnju oko jezera i druge aktivnosti. Povratak u Beograd u kasnim poslepodnevnim satima.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit