Da li se ishrana u hotelu tokom letovanja u Turskoj isplati?

03

Oct

Da li se ishrana u hotelu tokom letovanja u Turskoj isplati?

Kod planiranja letovanja, nakon izbora same destinacije, obično pažnju posvećujemo smeštaju i plažama, dok je ishrana pitanje koje se obično zapostavi.

Avanturista u svakome od nas pomisli kako je možda zanimljivije isprobati tradicionalnu kuhinju koja se u Kušadasiju može pronaći gotovo na svakom koraku, ali često je ono što zaboravimo činjenica da ćemo možda izabrati mesto kome manjka kvalitet.

Glavna valuta koja se u Turskoj koristi za plaćanje je turska lira.

Kada su cene brze hrane u Kušadasiju u pitanju, kebab u svim varijacijama možete pronaći u cenovnom rangu koji oscilira između 1 i 4€, sve zavisi da li je u pitanju neki skromniji restiran ili fast food. Brzu hranu sa pićem koje je uključeno možete potražiti i za oko 2,5-3€. Supe koje su izuzetno popularne širom Turske obično koštaju oko 1-1,5€, a vruća predjela možete pronaći po cenama od 4 do 8€.

Konkretnija jela, često sa piletinom, kreću se u cenovnom rangu koji počinje sa 8-9€, dok morske plodove, po kome je Kušadasi poznat, možete poručiti za oko 3-4 €.

Najveća prednost ovakvog načina ishrane tokom odmora jeste fleksibilnost izbora, najveće mane što ćete nešto možda preplatiti ili biti razočarani svojim izborom.

Skuplji aranžman može biti jeftiniji

Skuplji aranžman za letovanje obično je jeftiniji. Svaki turistički radnik rado će ukazati na benefite usluga “all inclusive” ili “half board”.

Uprkos tome što se usluga po sistemu uključenih obroka isprva čini skupljom, to je najjeftiniji način na koji možete letovati. Sami koncepti podrazumevaju konzumaciju hrane i pića tokom dana i određeni nivo kvaliteta koji garantuje sam hotel.

Mnogi hoteli u Turskoj prepoznatljivi su, ne samo po usluzi smeštaja, nego i po dobroj hrani i kvalitetnim restoranima, dok su neki čak i poznatiji po meniju koji nude kao i odnosu cena i kvaliteta.

Najveće prednosti ovakvog izbora jesu to da restorani u hotelu znaju unapred koliko obimne obroke treba spremiti prema broju gostiju. A samim tim nema velikih troškova i ostataka hrane pa su ovakvi obroci jeftiniji za goste koji odsedaju u smeštajnim jedinicama. Obično se nudi nekoliko jela po principu švedski sto pa ne morate brinuti o veličini porcije, kao i o tome da morate da sa sobom nosite novac. Kao mana za neke putnike nameće se vremenski okvir u kome hotel planira i služi određeni obrok.

 

Go2 preporuka

Kada je u pitanju hotel u kome posebno preporučujemo uslugu ishrane zbog odnosa cena-kvalitet, iz ponude izdvajamo hotel Santur u Kušadasiju. U ovo ćete moći da se uverite već nakon prvog doručka, kako smo ovaj hotel odabrali kao mesto na kome će jesti svi naši putnici. Hotel se nalazi na 500 metara od mora u centru grada i poseduje otvoreni i zatvoreni restoran, kafe bar i prelepi bazen sa barom.

Kada nakon doručka krenete na neki od pažljivo isplaniranih izleta ili se zaputite na plažu, pretpostavljamo da ćete osveženje ili obrok potražiti na licu mesta. Predlog Go2 vodiča jeste da, po povratku sa izleta odaberete i uslugu večere zbog raznovrsne ponude koju hotel Santur nudi.

Restoran hotela nudi večeru, po principu švedski sto, koja uključuje supe, 15 različitih predjela i gotovih jela, 3 glavna jela i dezert. Vreme planirano za večeru je od 19:30 do 22 časa po lokalnom vremenu. Cena ovog obroka iznosi 5€ dnevno. Više informacija o ovoj usluzi i doplati možete dobiti u Go2 poslovnicama ili na 011 334 2444.