BUDIMPEŠTA

4 dana / 2 noćenja

Cena 99€ / 4 Dana

ONLINE PRIJAVA

CENOVNIK PAKET ARANŽMANA:

Smeštaj Usluga 1/2 1/3 1/4
Hostel Wombats City BB 119€ 109€ 99€
Hotel Zuglo 3* BB 119€ x x

*BB – noćenje sa doručkom.

Odobreni i uračunati popusti na putovanje se ukidaju ukoliko putnik ne ispoštuje dinamiku plaćanja (ima kašnjenja u nekom od plaćanja).

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša je 10€, iz Kragujevca 5€.
 • Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 10€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 500 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu,
 • 2 noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama u hostelu Wombats / 1/2 sobama u hotelu Zuglo 3* u Budimpešti,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,75€ dnevno (od 18 do 65 god.)
  • 1.25€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja. ***NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)***
 • Doplatu za prevoz iz Niša (10€), i Kragujevca (5€) – plaćanje u agenciji.
 • Fakultativne troškove.
 • Rezervacija sedišta 10€ – plaćanje u agenciji,
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – 500 dinara po promeni,
 • Individualne troškove putnika,
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
  • narednih 3000 RSD (po osobi) u roku od 10 dana od dana dobijanja ugovora,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 30.03.2022).
 • Kredit: Go2 Event izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

NAPOMENA:
U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Budimpešta – Proleće 2022.

Cena od 99€ / po osobi

 • 4 Dana
 • +16 Godina

4 DANA – 2 NOĆENJA / AUTOBUSOM

30. APRIL – 04. MAJ 2022.

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Budimpešta se najjednostavnije može podeliti na dva grada: Budim – brdoviti deo grada zapadno od Dunava (distrikti I-III, XI-XII), i Peštu – ravan deo istočno od Dunava u kojem se nalazi savremeni trgovinski centar (distrikti IV-IX). Mnogi je smatraju jednim od najlepših gradova na svetu. Budimpešta je sa razlogom jedna od najpopularnijuh destinacija u istočnoj Evropi. Milioni turista svake godine obiđu ovaj prelepi grad, pa zašto ne biste i vi?

Imajući u vidu da se Budimpešta sastoji od dva spojena grada, ne čudi da je deveti najveći grad u Evropskoj Uniji. Bogata istorija Budimpešte gotovo je zapanjujuća. Od Keltskog naselja razvila se u Rimski Akvinicijum, dok su Huni prvi put stigli u region u 9. veku. Čak su i Mongoli protutnjali ovuda, ali se nisu zadržavali, za razliku od Osmanlija, koji su vladali Budimpeštom čak 150 godina. Ujedinjenje tri grada, Bude, Obude i Pešte 1873. nakon oslobođenja od Turaka dovelo je do zlatnog doba glavnog grada današnje Mađarske, kada je i dobio današnje ime – Budimpešta. Ako ste ljubitelj istorije, ne propustite priliku da istražite jedan od nazanimljivijih gradova Evrope.

Za one koji traže nešto drugačije, Budimpešta je svojevrsni „švedski sto“ iskustava. Bilo da želite da se opustite u terminalnim banjama i kupalištima, obilazite muzeje, šopingujete u ogromnim tržnim centrima, ili đuskate celu noć, biser Mađarske čeka vas raširenih ruku.

O istorijskom značaju Budimpešte već smo pričali, ali lepotu grada teško je dočarati rečima. Obilazeći Budimpeštu ponekad se osećate kao da ste slučajno zakoračili kroz mašinu za vremeplov. Moderni, stakleno-metalni giganti uzdižu se rame uz rame sa Rimskim ruševinama Akvinicijuma, retkim srednjovekovnim ruševinama, velelepnim Parlamentom, i mnogim drugim čudima arhitekture. Evo naše preporuke za samo neka od zdanja koje ne smete propustiti tokom posete Budimpešti:

 • Parlament – Jedna od najupečatljivijih zgrada na celoj planeti, ovaj savršeni primer Gotičke arhitekture prostire se kraj Dunava i ostavlja zaista impozantan uticaj. Mađari Parlament nazivaju kućom naroda, pa se ova zgrada smatra posebno važnom u njihovim srcima. Svakom turisti ovo treba da bude visoko na listi mesta za postiti.
 • Gradska parohijska crkva u Pešti – Dve hiljade godina istorije krije se u ovom zdanju u centru Pešte. Sagrađena na ostatcima rimskog utvrđenja, ova crkva mešavina je gotičkog, osmanlijskog, i barohnog uticaja, što je čini potpuno jedinstvenom. Kada dodate i neverovatne poglede koji se pružaju sa njenih kula, ovo je lokacija koja se ne propušta.
 • Unverzitetska crkva – Skriveno barokno blago Budimpešte, ova rimo-katolička unverzitetska crkva sagrađena je na nekadašnjoj džamiji posle oslobođenja od Turaka. Samim tim, oštri kontrast muslimanskog i hrišćanskog uticaja neverovatan je za iskusiti.
 • Sečenijev lančani most – Lavovi na Sečenijev mostu dočekuju vas kada prelazite prvi most koji je spojio Budim i Peštu. Nekadašnje čudo tehnologije, ovaj lančani most simbol je statusa Budimpešte kao ravne sa Parizom i drugim evropskim metropolama po lepoti i stilu.
 • Vigado koncertna sala – Prvi pokušaj stvaranja specifičnog mađarskog narodnog arhitektonskog stila zaista je specifičan. Gotovo zastrašujuća zgradurina mesto je gde su legendarni kompozitori održavali neverovatne performanse, te nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Mogli bi smo da pišemo o arhitekturi Budimpešte ceo dan, ali šta još nudi Budimpešta?

Budimpešta atrakcije

Za razliku od gradova poput Beograda, koji su bombardovani nebrojeno puta, pejzaž Budimpešte u većem delu preživeo je bombe svetskih ratova. Shodno tome, atrakcija ima na svakom ćošku. Susret Istoka i Zapada drugačiji je ovde nego na Balkanu, ali se turisti iz našeg regiona i dalje osećaju „kao kod kuće“ i uglavnom smatraju Budimpeštu „komšilukom“. Ipak, istorija i kultura nisu jedine stvari po kojima je Budimpešta poznata, već je glavni grad Mađarske i prava party centrala. Evo samo nekih od najvećih atrakcija koje Budimpešta nudi:

Mađarski kafići i klubovi – Super su svi ti muzeji i crkve, ali su oni za uživanje u sunčanim jutrima posle dobrog izlaska. Mađari svoju reputaciju kao vrhunski domaćini veoma ozbiljno shvataju, pa se u stotinama barova, pabova i klubova širom grada nadmeću ko će imati bolju ponudu. Pića u Budimpešti prilagođena su budžetima mladih, a 7. distrikt glavni je deo grada gde su najbolji pabovi i najbolje žurke. Od treštećih rok svirki, preko mekanog džeza u sitnim bašticama džez barova, pa do hangara u kojima gruva tehno celu noć, Budimpešta noću nudi po nešto za svakoga. Elektronika je posebno popularna u ovom gradu, pa, ukoliko volite da đuskate ceo dan, svaki dan, to i možete u klubovima poput „Morrisons 2“ i „Instant-Fogas“. Ako ste ipak za neku opušteniju varijantu, „pabovi-ruine“ veoma su popularni. Ova mesta nalaze se svugde po gradu i sastoje se od minimalnog nameštaja, muzike, umetnosti i dobrog društva. Ukoliko preferirate malo više „fensi“ opciju, koktel bar „Jardin“ idealno je mesto da probate nove i egzotične koktele.

Bazilika Svetog Stefana – Ovo zdanje važi za najbitniju religijsku građevinu u Budimpešti. U njoj leži Sveti Stefan, Sveta Desna Ruka prvog kralja Mađarske.

Kuća Terora – Nekadašnje sedište Nacista u Budimpešti danas je muzej koji je ovekovečuje zločine počinjene tokom svetskih ratova, kako od strane fašista, tako i od strane komunista. Jezivo je biti na mestu gde su počinjeni tako stravični zločini, ali su ovakva mesta bitna kako bi posetioci naučili lekcije iz istorije, i kako ne bi ponavljali iste greške.

Kraljevska palata i Distrikt Zamaka – Istorijsko srce Budimpešte. Ovde se nalazi čak tri crkve, šest muzeja, Kraljevska palata i mnoge druge zanimljive građevine. Uz Andrasi i šetalište pored Dunava, ovaj ceo kraj proglašen je zaštićenim od strane UNESCO. U okolini se nalazi i Sandorova Palata, gde obitava današnji predsednik Mađarske. Matijas Crkva koja se nalazi u sklopu ovog kompleksa posebno je zanimljiva, pošto je toliko apstraktna da deluje kao dizajn Gaudija. Uz „Ribarski Bastion“, veličanstveni zamak koji pruža panoramski pogled na ceo grad, Distrikt Zamaka deluje kao mesto iz bajke.

Avenija Andrasi – Najveća atrakcija Pešte su bez sumnje „Mađarska Jelisejska polja“, Avenija Andrasi. Skoro tri kilometra prelepog drveća i još lepše arhitekture prostire se uz Peštu. Sa obe strane, bezbroj radnjica, butika, restorančića, galerija i sličnog bore se za vašu pažnju. Bez sumnje najbolje mesto za šoping u gradu, a i za gurmane se ima probrati štošta. Kada završite sa šopingom, Muzej Primenjenih Umetnosti čeka vas sa strane šetališta. Ako bi ste radije da se izležavate na savršeno očuvanim travnjacima Gradskog parka, i on vam je na svega par metara od Avenije Andrasi. Lako je doći do ove lokacije, pošto najstariji podzemni voz u Evropi staje ispod.

Sečenijev termalna kupališta – Najveće medicinsko kupalište u Evropi takođe je u Budimpešti. Nije samo prelepo, već je i zdravo. Gužve umeju da budu ogromne, tako da bi valjalo ustati ranije ako hoćete da uživate na pravi način u svemu što ovaj termalni raj ima da ponudi.

Budimpešta zanimljivosti

Iz svakog ćoška čeka vas neka nova i zanimljiva avantura kada ste u Budimpešti. Bilo da su čuda arhitekture, veseli ljudi ili spektakularna hrana, Budimpešta je pravi raj za hedoniste. Čak 12 miliona turista godišnje obiđe glavni grad Mađarske, ali šta privlači ljude u Budimpeštu? Pa, savršen sklop gostoprimstva, interesantnih stvari za obići, cena, i provoda. Što je ljudima zanimljivije, to se će se više vraćati, a Budimpešta je mesto gde ni posle 100 obilazaka nećete otkriti sve njene tajne. Evo samo nekih od najzanimljivijih stvari koje vas čekaju u Budimpešti:

Rimske ruševine – Neke od najbolje očuvanih rimskih ruševina nalaze se u Akvinicijumu. Ruinama se može pristupiti besplatno, a možete obići vojni amfiteatar i termalna kupatila iz rimskog doba. Ova tura otkriće vam dosada nepoznate detalje o životu Rimljana.

Budimski dvorac – Ovde su nekada obitavali mađarski kraljevi. Zamak vuče korene iz 1265. godine, i zaista važi za jedan od najlepših na celom kontinentu, čak i pored silnih drugih zamkova širom Budimpešte. Za ljubitelje zidina, glavni grad Mađarske biće pravi raj.

Mađarska kuhinja i domaće vino – Gulaš i Langos glavni su mađarski kulinarski specijaliteti, ali ni vino im nije za bacanje. Tokaj je najpoznatije vino iz regiona. Domaće grožđe garantuje njegovu slatku i specifičnu aromu koju ne smete izostaviti sa menija.

Kada smo kod gulaša, teško je naći loš gulaš u Budimpešti. Ima ljućih, im masnijih, ima gušćih, a i slađih (čokolada je često ključan sastojak gulaša), tako da niko neće ostati gladan. Langos je malo lakše jelo, gde na prženo testo stavljate sastojke po volji. Mesta poput „Mátyás-pince“, „Arany Szarvas“, ili Biarritz ističu se po kvalitetu hrane i pića koje služe. Ne propustite priliku da probate neke od najspecifičnijih ukusa koje evropska trpeza nudi.

Park Statua – Park Statua dramatično je obeležje komunističke ere. Statue koje se nalaze širom parka nateraće vas na duboko razmišljanje o značaju prošlosti. Utisci koje Park Statua ostavlja na ljude veoma su jaki.

Centralna pijaca – Ova ogromna pijačetina zaprepastiće vas svojom veličinom i raznovrsnošću. Centralna pijaca Budimpešte deluje više kao karneval nego pijaca, a u njenim dubinama možete naći sve od najboljeg domaćeg voća i povrća do ribljih specijaliteta, „Palinke“ (mađarske rakije) i milion drangulija. Ukoliko vam gužve nisu problem, Centralna pijaca biće vam veoma šareno iskustvo.

 

1.

1. dan: 30. april 2022. (subota) / Beograd – Budimpešta:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u ranim jutarnjim satima (okvirno 6h). Dnevna vožnja preko Srbije i Mađarske, uz usputna zadržavanja radi graničnih fromalnosti i pauza za osveženje. Dolazak u Budimpeštu u podnevnim satima. Šetnja Vaci ulicom u pratnji vodiča, glavnom pešačkom i šoping ulicom u gradu. Slobodno vreme. U popodnevnim satima smeštanje u hostel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izletakrstarenje Dunavom ispod prelepih budimpeštanskih mostova a nakon toga odlazimo do Sedmog kvarta, najinteresantnije četvrti grada, prepune takozvanih ruin pabova koji su postali svojevrstan brend ili zaštitni znak Budimpešte. Noćenje

2.

2. dan: 01. maj 2022. (nedelja) / Budimpešta:

Doručak. Slobodono vreme ili Mogućnost fakultativnog panoramskog obilaska grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Zamak Vajdahunjad, Opera, zgrada Mađarskog parlamenta, Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula, crkva Matije Korvina, Citadela… Odmah po završetku panoramskog obilaska mogućnost fakultativne posete Tropikarijuma i tržnog centraKampona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.

3. dan: 02. maj 2022. (ponedeljak) / Budimpešta – Sentandreja (fakultativno):

Doručak. Napuštanje hostela i slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen povratak za Srbiju, ili mogućnost fakultativnog obilaska Sentandreje, bajkovitog gradića na svega 20 km od Budimpešte i nekadašnjeg centra Srba u Ugarskoj. Po dolasku obilazak Sentandreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva. U večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Mađarske i Srbije uz usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i pauza za osveženje.

4.

4. dan: 03. maj 2022. (utorak) / Budimpešta – Mađarska – Srbija:

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Hotel Zuglo 3*

Hotel se nalazi u širem centru grada (7 km od centra). Autobusom se za 5 minuta stiže do Gradskog parka Varošliget. U blizini hotela se nalazi stanica gradskog prevoza kojim je hotel povezan sa centrom grada. U našoj ponudi se nalaze dvokrevetne sobe. Sve sobe poseduju: TWC, flat TV, telefon, klima, priključak za internet i minibar. Usluge: Restoran sa mađarskom i međunarodnom kuhinjom, drink-bar, wellness centar sa finskom saunom, infra saunom, jakuzzi, Thai masaža. Doručak je na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Wombats City Hostel

Hostel Wombats City Budapest se nalazi u centru Budimpešte, preko puta dinamičnog šetališta Goždu Udvar sa nekoliko kafea, barova i restorana. U okviru ovog klimatizovanog objekta na raspolaganju su bar i prodajni automati. Na 300 metara od objekta se nalazi Trg Deaka Ferenca sa 3 linije metroa i nekoliko autobuskih i tramvajskih linija. Besplatan bežični internet je dostupan u zajedničkim prostorijama. U našoj ponudi nalaze se 1/4 i 1/6 sobe sa sopstvenim kupatilom. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit