Berlin i Prag

Cena 155€ / 6 Dana

Berlin i Prag 2020

Cena 155€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +18 Godina

[maxbutton id=“1″ ]

 

BERLIN – PRAG

26. FEBRUAR 2020 – 02. MART 2020 / 6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

 

Berlinjedinstven i neponovljiv, grad koji je postao dom svih nacija sveta, grad koji nikada ne spava…

Pragnikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite…

Ako ste radoznali i uvek spremni za nova saznanja, ove ne smete da propustite! Pakujte kofere!!!

BERLIN –  ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Duga istorija nemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se oseća u Berlinu. Brojni posetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, “ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka.

 

PRAG – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

 

1

26.februar 2020. Srbija – Mađarska – Slovačka – Češka  – Nemačka

Novi Sad, polazna tačka našeg putovanja. Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim  časovima. Druženje, smeh, muzika tokom noćne vožnje…Usputne pauze radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Putovanje preko Mađarske, Slovačke, Češke i Nemačke.

2

27.februar 2020. Nemačka /BERLIN

Dolazak u Berlin oko podneva. Smeštamo stvari u hostel i krećemo u laganu pešačku info turu centralnim  trgovima i ulicama u pratnji vodiča upoznajemo Berlin.  Alexanderplatz, Muzejsko ostrvo, bulevar Unter Den Linden, Brandenburška kapija… Povratak i smeštanje u hostel/hotel.  Nakon toga sledi slobodno vreme za spremanje i fakultativni odlazak u diskoteku na žurku u neki od najboljih berlinskih klubova. Povratak u hostel, noćenje.

3

28.februar 2020. BERLIN

Nakon doručka sledi fakultativni izlet  panoramsko razgledanje  Berlina: Kroz bulevare Zapadnog Berlina, prolazimo pored Ku dama i Tir gartena, da bismo lagano preko Aleksandar placa krenuli u istraživanje Istočnog Berlina. Centralni deo i pauzu posećujemo Berlinskom zidu. East side galery pruža mogućnost da se naprave najbolje fotografije u gradu i čuje najlepša priča o nekada podeljenom Berlinu. Po povratku sa izleta, predviđeno je slobodno vreme za individualno istraživanje ovog fascinantnog grada, noćenje.

4

29.februar 2020. Nemačka – Češka PRAG

Nakon doručka, sledi odjavljivanje iz hotela. Pakujemo stvari u autobus. Sledi slobodno vreme do polaska za Prag. Dnevna vožnja kroz Nemačku i Češku. Dolazak u Prag u večernjim satima. Slobodno vreme u gradu. Laganom šetnjom obilazimo Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, Klementinijum, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina,  Sledi smeštanje u hotel i odmor do organizovanog fakultativnog odlaska u diskoteku na žurku. Povratak u hotel, noćenje.

5

01. mart 2020. Češka – Slovačka  – Mađarska  – Srbija

Doručak, odjavljivanje iz hotela i pakovanje  stvari u autobus. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje gradanajstariji deo grada Višehrad, crkva Sv.Petra i Pavla, Dancing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrti sa više sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja ovog veličanstvenog grada sa reke – krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju preko Mađarske u večernjim  časovima.

6

02. mart 2020. Srbija/ NOVI SAD

Stizanje u Novi Sad u prepodnevnim časovima. Kraj putovanje…? Ne, samo predah do nekog novog putovanja!

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 155€

 

[maxbutton id=“1″ ]

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
  Ukoliko bude prijavljeno više od 20 putnika iz Beograda, prevoz će se organizovati iz Beogarda.
 • 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u četvorokrevetnim sobama u hostel/hotelu u Berlinu,
 • 1 noćenje sa kontinentalnim doručkom u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama u hostel/hotelu u Pragu,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ po danu (18 – 70 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
  • 1€ po danu (ispod 18 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
 • NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke navedene u programu putovanja (Panorama Berlina i Praga, žurke u Berlinu i Pragu, krstarenje Vltavom) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA: Organizator zadržava pravo da promeni datum, raspored i sadržaj održavanja izleta u odnosu na navedeno u programu.
 • Individualne troškove putnika.

 

 • NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 5000 RSD akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (26.januar 2020.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM  KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

Izleti

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit