KRIT

od 410€ / 11-12 dana

Krit – Leto 2021.

Cena od 410€ / po osobi

 • 11/12 dana
 • Čarter let

TERMINI POLAZAKA: od 14. juna do 16. septembra.

Krit je kosmopolitsko ostrvo sa jedinstvenom istorijom, prelepim plažama, mnoštvom vinograda. Mirnija, manje komercijalizovana letovališta nalaze se na zapadnoj strani prema Haniji i na istočnoj strani ostrva prema Sitiji.

Krit ima neverovatno raznovrstan pejzaž, floru i faunu, a brojni meštani vode računa o zaštiti životne sredine kako bi očuvali prirodne i kulturne baštine ostrva. Osim oblasti Peza u blizini Knososa i drevnog vinograda na arheološkom nalazištu Vatipetro, ​​postoje vinogradi i u istočnom delu Krita, oko Sitije, i na zapadu oko Hanije.

Krit je kolevka minojske civilizacije, najstarije civilizacije na prostoru Grčke, nazvane po legendarnom vladaru Minosu. Danas se u glavnom gradu Iraklionu nalazi Arheološki muzej, a u blizini su ostaci čuvene palate u Knososu i arheološki lokaliteti Festos i Aja Trijada.

Najveći grad na Kritu je i glavni grad ostrva, Heraklion. Odmaralište Ajos Nikolaos vrlo je živopisno mesto sa jezerom i lukom koji su okruženi šarmantnim restoranima i barovima. Sitija nudi duge peščane plaže i brojne restorane. Gradska plaža je pogodna za surfovanje i ronjenje. Retimno je jedan od najlepših gradova na Kritu. Široke peščane plaže, stari grad sa venecijanskim i turskim kućama, minareti i tvrđava koju su podigli Mlečani samo su neki od razloga koji privlače turiste. Predivna Hanija, savršen spoj vizantijskih, mletačkih i osmanskih uticaja, nezaobilazna je destinacija kada ste na Kritu. Plaža Elafonisi sa ružičastim peskom nasuprot tirkizno plavom moru zaista ostavlja bez daha. Ravnica Lasiti koja je ukrašena brojnim vetrenjačama je idiličan prizor, a ostrvo Krisi nadomak Krita ispuniće sva vaša čula dok uživate na prelepim plažama sa raznobojnim školjkama i udišete svež miris kedrove šume.

Slavna istorija nije jedino što Krit čini posebnim. Prelepe plaže, mirisni vinogradi, brojna letovališta i gostoljubivi stanovnici privlače sve više turista. Privlači i činjenica da na Kritu leto traje najduže, pa se od maja do početka novembra možete kupati. Jedina mana je severni vetar koji ovde redovno duva jače nego bilo gde u Grčkoj. Uprkos tome, Krit je jedinstveno ostrvo koje vredi posetiti i doživeti makar jednom u životu!

DETALJAN CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA – KRIT 2021.

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd – Heraklion- Beograd,
 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja a u zavisnosti od hotelskih pravila,
 • Grupni transfer aerodrom – izabrani hotel – aerodrom,
 • YQ taksa 10 eur (doplate za gorivo – podložno promeni do polaska na put),
 • Aerodromske takse u visini od 48 EUR ( 21,42 EUR aerodromska taksa Beograd, 16 EUR aerodromska taksa Heraklion, 0,98 EUR DCV taksa). Plaćanje se vrši u agenciji.
 • Usluge predstavnika, troškove organizacije putovanja.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji.
 • Fakultativne izlete.
 • Individualne troškove putnika.
 • Sve što nije naznačeno pod „PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE“.
 • Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Sve navedene takse su podložne promeni i eventualna poskupljenja naplativa su sve do početka putovanja.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplata do polaska:
  • Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska, ukoliko cenovnikom nije drugačije definisano. Ukoliko se ostatak od 60% plaća čekovima ili karticama na rate, potrebno je uplatu izvršiti u isto vreme kada i akontaciju. Uplate po ranom booking-u podležu drugačijoj dinamici plaćanja.
 • Platne kartice: Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
 • Plaćanje na rate: Bez kamate, kreditnim karticama Visa i Master Banca Intesa ,Komercijalne banke i Poštanske štedionice (do 6 mesečnih rata). Kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije.
 • Čekovima građana u više rata: Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 10./20./30. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
 • Preko računa.
 • Administrativnom zabranom.
 • Turističkim kreditom.

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude (rani buking, first i last minute, specijalne ponude).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „PONTE TRAVEL“ SU SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA, Licenca OTP 467/2020, kategorija licence A25.

1.

1. dan: Beograd – Krit Heraklion

Sastanak putnika na aerodromu Beograd dva sata pre poletanja kod šaltera agencije Ponte. Prevoz čarter letom. Dolazak na Krit. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotel. Hotelske usluge prema programu. Noćenje.

2-11.

2 – 10 / 11. dan: Krit

Individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnih izleta i razgledanja.

11/12.

11 / 12. dan: Krit Heraklion – Beograd

Napuštanje soba do 12 h (u zavisnosti od vremena leta). Transfer do aerodroma, čekiranje i pasoška kontrola. Čarter let do Beograda.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit