ATINA Nova godina 2024

od 99€ / 6 dana

Atina doček 2024.

Cena od 99€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

29. DECEMBAR 2023. – 03. JANUAR 2024.

Atina, najsvetlucaviji dragulj u kruni antičke Grčke, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na planeti. Zašto? Pa, bilo da je leto ili zima, glavni grad Grčke krije milion misterija i neproživljenih avantura. Atina je možda poznatija kao letnja destinacija, ali to nikako ne znači da zima u kolevci demokratije nije magična. Gde ići i šta raditi u Atini tokom zimskih meseci? Go2 ima pregršt ideja za vas!

Pre nego što vam damo naše sugestije za savršeno atinsko zimovanje, zaronimo malo u istoriju ovog očaravajućeg grada. 

Počnimo od toga da na području Atine već duže od 5000 godina ljudska rasa pušta svoje korene. Danas je Atina glavni grad Grčke, ali je nekada bila kolevka ne samo demokratije, nego čitave zapadne civilizacije. Antičkim Grcima možemo biti zahvalni na mnogim izumima koji su čovečanstvo doveli do onoga što je danas. 

Atinska istorija i uticaj na svet 

Demokratija, filozofija, kartografija, geometrija, pozorište, moderna medicina i razna druga polja svoje korene vuku upravo iz antičke Atine. Heroji poput Periklea, neverovatni umovi poput Platona i Sokrata i neponovljivi umetnici poput Homera i Sofoklea hodali su ulicama ovog izuzetno šarmantnog grada, ostavivši neizbrisiv trag, ne samo na grčku, već i na svetsku istoriju. 

Atina je kroz vekove prerastala u sve moderniju metropolu. Multikulturalni uticaji posebno su postali primetni posle vladavine Turaka. Orijentalni dodiri i dan danas su primetni, kako po ulicama i tajnovitim kutcima, tako i u kuhinji i muzici.

Atina je nakon turske vladavine postala zaduženje bavarskog princa Ota, koji je, kao genijalni umetnik, dodao tačno savršen dodir gradu koji je obožavao do srži. 

Princ Oto ne samo da je proglasio Atinu novom prestonicom, već se pobrinuo da ona bude zaista vredna te titule. Po njegovim naredbama počela su da niču svakakva velelepna zdanja širom Atine.

Predesdnička i kraljevska palata, narodna biblioteka, zgrade novog i starog parlamenta, narodni vrtovi i Atinski univerzitet samo su neka od najlepših konstrukcija koje su podignute pod princom Otom. 

Nastavila je Atina da se razvija, ni svetski ratovi nisu omeli njenu putanju, pa danas nimalo ne čudi što je glavni grad Grčke ne samo prestonica kulture i istorije, već i neverovatnog provoda.

Dosta smo pleli o filozofima i prinčevima, pređimo na ono što vas najviše zanima – Kakav je novogodišnji provod u Atini?

Među svim tim hramovima, drevnim ruševinama i velelepnim zdanjima kriju se čitav dijapazon zanimljivih stvari za videti, proživeti i probati. 

Atina noću

Da li ste party manijak? Atina nikada ne spava. Klubovi, pabovi, barovi, koktel laundževi, taverne i sve između samo čekaju da vas ugoste. Možda pre deceniju-dve Atina nije imala reputaciju kao grad za žurke, ali danas noćna scena u ovom gradu bukvalno pršti. 

Tehno, trance, haus, pop, rok, metal, grčka muzika i štošta još gruvaju na svakom ćošku, ali je najbolji provod bez sumnje u ulici Kolokotroni. Pirej, najveća luka u Grčkoj, takođe je hit destinacija za mlade. Da, malo je dalje od centra, nekih 10-ak kilometara, ali kada odete tamo, biće vama i jasno zašto je najprometnija turistička luka na planeti Zemlji. 

Horde turista hrle ka Atini čim ugrabe par dana za odmor, pa zašto ne bi ste i vi? Naravno, letovanje u grčkoj prestonici ima svoj specifični šarm, ali leti stvarno ume da bude nehumana gužva. Sa hordama turista dolaze i povišene cene, manjak soba, prebukirane ture i svakakve druge noćne more. Znate kada nije takav haos? Zimi, pa smo vam upravo zato i spremili zimovanje iz snova. Nema gužvi, nema znojenja, nema previsokih letnjih cena, samo Go2 Nova Godina u Atini!

Go2 Nova Godina Atina

Šta jedino može da parira letovanju u Atini? Pa, zimovanje u Atini! 

Go2 vas za ovu Novu Godinu vodi na nezaboravnu avanturu. Obilazak antičkih ruševina, uživanje u čarima grčke kuhinje, najluđe žurke i novogodišnji vatromet – sve ovo obuhvata Go2 Nova Godina u Atini. Kakve vas tačno Go2 ture i Go2 ponude čekaju? Evo samo nekih od najzanimljivijih:

Panoramika – Nema boljeg načina da se upoznate i sa modernom i sa antičkom istorijom Atine. Ova tura provešće vas kraj Olimpijsog stadiona, nacionalne biblioteke, drevne Agore, Hadrijanove kapije, Monastirakija i, naravno, do Akropolja, krune atinske lepote i veličanstvenosti. Ukoliko želite da upoznate Atinu u srž, ova tura postaviće vam pravi temelj za to. 

Athens by Night – Antičke ruševine i muzeji super su za dnevne obilaske, ali kada padne noć, Atina dobija potpuno drugu dimenziju. Kao da po inače mirnim i uspavanim uličicama iz zemlje niču pabovi i barovi, dok se i neki od najboljih svetskih klubova nalaze u Atini. Ukoliko želite da se upoznate sa mračnom stranom (samo je mračna u smislu da je u pitanju noćni život, nemate čega da se plašite po ulicama grada koji je potpuno bezbedan za turiste) Atine, Athens by Night pravi je način da to učinite. U noćima počevši od 30. decembra pa sve do reprize Nove Godine, Go2 vodiće vas po najekskluzivnijim i najelitnijim klubovima u Atini. Posle ove Go2 Nove Godine, klabing će za vas dobiti potpuno novu definiciju. Za one koji bi da se provode u nešto drugačijoj atmosferi, uz grčku muziku uživo, takođe će biti plana i programa. Da li ste spremni za najjaču novu godinu ikada?

Happy New Year – Go2 Nova Godina u Atini biće upotpunjena uz Happy New Year paket. Ništa nije stresnije od organizacije dočeka nove godine, pa se Go2 umesto vas pobrinuo da sve bude, što se kaže, cakum-pakum. Uz Happy New Year paket očekujte pristup najboljim klubovima u Atini, besplatna pića i provod kakav se ne zaboravlja. Uđite u novu godinu kako i gde dolikuje – uz dobro društvo u kolevci zapadne civilizacije!

Atina zanimljivosti

Zima u Atini, posebno ako imate sreću da ubodete neku od retkih zima kada u ovom pretežno pretoplom gradu pada sneg, potpuno je očaravajuća. Nema lepšeg prizora od Akropolja prekrivenog snegom, ali nije to jedina stvar koja će vam učiniti novu godinu u grčkoj prestonici nezaboravnom. Evo samo nekih od nazanimljivijih stvari koje možete da iskusite u Atini ove zime:

 • Akropolj – Svaki obilazak Atine, bio on na leto, proleće ili u toku zime, počinje na Akropolju. Na Akropolju, jednom od najsvetijih mesta u čitavoj Grčkoj, nalazi se hram boginji Atini, Parthenon, kao i mnogi drugi hramovi i drevne građevine poput Erhetiona i hrama Atini Niki. Čak se i Dionisovo pozorište nalazi na ovom raskošnom platou u centru grada, pa je obilazak Akropolja zaista vredan vašeg vremena. Cene tura po Akropolju variraju, ali je prosek negde oko 20 evra. Ukoliko vas tokom obilaska zadene i sneg, doživećete zaista retko i neverovatno iskustvo.
 • Obilazak antičkih atinskih ruševina – U Atini se dokazi o veličanstvenosti drevne preteče nalaze na skoro svakom ćošku. Herodovo pozorište, drevna Agora, Kalimarmaro stadion (stadion iz doba antike koji je neverovatno dobro sačuvan, Hadrijanova biblioteka, Zevsov hram (najveći hram posvećen Zevsu u čitavom antičkom svetu) i mnoga druga istorijska zdanja samo čekaju da ih obiđete i da im se divite. 
 • Muzeji – Atina vrvi od istorije i umetnosti koju je antika inspirisala. Leti bi ste možda radije provodili dane na plaži uz dobar koktel i provod, ali zimi – pa, šta je lepše nego obilazak neverovatnih muzeja dok je napolju hladno i veje sneg? Hvala bogu, muzejska ponuda u Atini jedna je od najimpresivnijih i najraznovrsnijih na čitavom svetu. Od akropoljskog muzeja, koji ima jednu od najinteresantnijih kolekcija na planeti, preko arheološkog muzeja gde će te saznati svašta o istoriji čovečanstva, pa sve do muzeja helenističkog muzeja motorbike, ni minut vam neće biti dosadno prilikom obilaska atinskih muzeja. Cene za većinu muzeja ne prelaze 10 evra, ali je preporučljivo da pronađete paket aranžman koji odgovara vašem budžetu, gledajući da će te tako proći znatno jeftinije. 
 • Obilazak ostrva –Najveće turističko bogatstvo kojim Grčka raspolaže jesu njene stotine i stotine ostrvaca i ostrva. Kratka vožnja brodićem dovoljna je da iz Atine posetite bezbroj prelepih mestašca i iskusite lokalni život. Ture poput Egina-Hidra-Poros među su najpopularnijim, ali skrivenih komadića raja ima na sve strane, i to veoma blizu Atine. Ako tražite pravi skriveni biser od ostrva, Speces je pravi izbor za vas. Hrana na ostrvima je neverovatna, atmosfera relaksirana, pa i usporeni, veseli lokalci čak i u sred zime produžiće vam život svojim anegdotama i šalama. Preporučujemo vam da se lepo obučete, pošto vožnje brodovima umeju da budu ledene u to doba godine.
 • Božićna fabrika u Tehnopolisu – Ako tražite pravu zabavu za celu porodicu, u Tehnopolisu će te iskusiti prazničnu atmosferu kakva se retko gde susreće. Tamo vas čeka više od 25,000 kvadratnih metara božićne idile. Piće, hrana, pokloni, društvene igre i igrice, đžiđža-biđže i štošta još zanimljivo čeka vas u ovom raju kako za decu, tako i za odrasle.

Atina atrakcije

Atina je jedno od onih fenomenalnih mesta gde možete da provedete ceo život a da ni tada ne otkrijete sve tajne koje krije. Ipak, zna se šta su glavne atrakcije glavnog grada Grčke za turiste, a evo samo nekih od naših predloga za nezaobilazne ture, ekspedicije i iskustva:

 • Pirej – Da, Pirej je luka. Najveća turistička na svetu. Da, u lukama pored mora zimi ume da bude hladno. Da, to ume da bude slučaj i u Atini, ali eventualno na par dana. Temperatura u ovom gradu tokom velikog dela godine ostaje prijatna, pa će te i u cik zime moći da uživate u neverovatnim morskim plodovima i još boljem noćnom životu koji ovaj deo Atine pruža. Do Pireja treba otprilike pola sata od samog centra prevozom, dok se kolima stiže veoma brzo do ovog 12-ak kilometara udaljenog parčenceta raja.
 • Tura do Delfija – Čak i da se nađete u Grčkoj tokom najgore zime u istoriji čovečanstva, tura do Delfija nije nešto što se propušta. Mesto gde je nekada sudbine kraljeva i kraljevstva odlučivala proročica iz Delfija prosto je magično. Priroda je neverovatna, ruševine fascinantne, a i lokalni specijaliteti nisu za bacanje. Do Delfija ima nešto više od 150 kilometara, tako da vaša ekspedicija neće biti baš kratka, ali nemamo tračak sumnje da će te smatrati da je vredela truda. Do Delfija idu i autobusi, i minibusevi, ali najbolje će se provesti oni koji imaju kola, pošto oko nekadašnjeg proročišta nalaze i druga arheološki bitna nalazišta poput Apolonovog hrama i svete planine Parnasus. Druge ekspedicije u relativnoj okolini Atine koje bi vam preporučili su poseta Posejdonovom hramu u Sunionu ili obilazak Meteora.
 • Nezaboravna Grčka trpeza – Grci su nadaleko poznati kao neverovatni hedonisti, pa nimalo ne iznenađuje činjenica da su piće i hrana u Atini fenomenalni. Grci piju pretežno Uzo ili Metaksu, dva jaka, gotovo pikantna domaća pića. Ukoliko volite da testirate različita alkoholna pića, dajte im šansu i možda pronađete svoje novo omileno piće. Kada je hrana u pitanju, gde početi? Suvlaki (ražnjići na grčki način), Giros, spanakopita, musaka, grčke ćufte, baklava, alva – recite kada želite da stanemo. Ipak, poseta Grčkoj nikada nije upotpunjena bez glavnog domaćeg specijaliteta – morske hrane. Riba  na “Atinaki” način veoma je popularna u Atini, kako među lokalcima tako i među turistima. Hobotnica na vinu jelo je o kome će te prijateljima pričati godinama. Ako neko zaista zna kako da uživa, onda su to Grci, a zašto ne biste i vi odmorili dušu kako dolikuje?
 • Doček Nove Godine u centru Atine – Za kraj, nešto zaista jedinstveno. Kada se približe božićni praznici, Atina kao da postane baza Deda Mraza. Ukrasi su svugde, grad prosto šljašti, a samo doček Nove Godine performans je za sebe. Koncerti na trgu Sintagma, ogroman vatromet, hrana i slavlje upotpuniće vaš zimski odmor na najbolji mogući način.

1.

1. dan: 29. decembar 2023. (petak) – Beograd – Srbija – S. Makedonija – Grčka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u podnevnim časovima. Noćna vožnja preko Severne Makedonije i Grčke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: 30. decembar 2023. (subota) – Atina:

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Sledi fakultativno panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka. Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne akticnosti. Žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.

3. dan: 31. decembar 2023. (nedelja) – Atina:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Doček Nove 2024!!! Noćenje.

4.

4. dan: 01. januar 2024. (ponedeljak) – Atina:

Doručak. Popodne mogućnost fakultativnog izleta, Sunion (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u Atinu, vožnja i odmor duž atinske rivijere. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.. Repriza novogodišnje noći! Noćenje.

5.

5. dan: 02. januar 2024. (utorak) – Atina – Grčka – S. Makedonija:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo Atinu. Sledi noćna vožnja preko Grčke, Severne Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

6.

6. dan: 03. januar 2024. (sreda) – Srbija:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

ISKORISTI ULTRA LAST MINUTE PONUDU!

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ

Smeštaj Usluga 1/2 1/3 1/4
Hotel Lido 2* BB 189€
99€
popunjeno x
Hotel Claridge 2* BB popunjeno popunjeno x
Hotel Achillion 3* BB popunjeno
popunjeno popunjeno
Hotel Balasca 3* BB popunjeno popunjeno x
Hotel Breeze Boutique 4* BB popunjeno popunjeno popunjeno
Hotel Grand Hyatt 5* BB 319€ x x

BB – noćenje sa doručkom.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Beograda i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih). Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelima iz tabele u Atini.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplata za prevoz iz Novog Sada 10€ po osobi (agencija zadržava pravo da otkaže prevoz NS ukoliko
  nema dovoljno zainteresovanih putika).
 • Obaveznu boravišnu taksu (1,5€ po noćenju za hotele sa 2* i 3*, 3€ za hotele sa 4*) – plaćanje na licu mesta.
 • Doplata za 1/1 sobu – na upit.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
  • 6000 RSD 15 dana nakon rezervacije,
  • Ostatak mesec dana pre početka aranžmana (29. novembar 2023.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Atina smeštaj 2024.

Achillion Hotel 3*

Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave, poseduju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola. Gostima su na raspolaganju bar sa satelitskom televizijom i restoran. Hotel nudi internet kutak sa besplatnim pristupom internetu. Atrakcije i znamenitosti Atine udaljene su samo nekoliko stanica vožnje metroom od hotela Achillion. DETALJNIJE

Hotel Lido 2*

Hotel Lido, smešten u centru Atine, na samo 100 metara od trga Omonija i njegove centralne stanice metroa, nudi pristupačan smeštaj na pešačkoj udaljenosti od starog, trgovinskog i poslovnog centra Atine. Hotel raspolaže sa 80 potpuno renoviranih soba, a sve imaju balkon i opremljene su svim modernim pogodnostima koje garantuju prijatan, udoban boravak. Gosti mogu da se opuste u hotelskom kafe-baru, dok uživaju u piću ili kafi. Ljubazno osoblje izlazi u susret potrebama gostiju 24 sata dnevno. Lokacija hotela je idealna za istraživanje najznačajnijih atinskih spomenika i znamenitosti, novog Muzeja Akropolja, Narodnog muzeja. Oblasti za kupovinu Plaka i Monastiraki su u neposrednoj blizini hotela. Doručak se poslužuje na bazi breakfest box-a. DETALJNIJE

Hotel Claridge 2*

Hotel Claridge smešten je u centru Atine, vrlo blizu metro stanice na trgu Omonia.U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe. Hotel Claridge nudi pristupačan smeštaj u  udobnim sobama,  opremljenim bazičnim nameštajem, centralnim grejanjem, klima uređajem, sopstvenim kupatilom, TV-om, frižiderom i telefonom. Doručak se poslužuje na bazi breakfest box-a. DETALJNIJE

Hotel Balasca 3*

Hotel Balasca je smešten u centru Atine. Ovaj moderan hotel nudi zadivljujući pogled na poznate znamenitosti kao što su Akropolj i planina Likabet. Hotel Balasca nudi moderne sadržaje i udobnost. Sve sobe su potpuno opremljene i imaju: Privatna kupatila sa fenom za kosu, klima uređaje, frižider, telefon, satelitsku TV. Stanica metroa udaljena je manje od 300 metara, što ga čini izuzetno lakim za korišćenje atinskog metroa i posetu Atini i njenim predgrađima. Svi veći gradski muzeji su u blizini, kao i glavne gradske znamenitosti. Pre svega, nalazite se na mestu gde se možete opustiti i uživati u modernom hotelu sa savremenim sadržajima i ljubaznim osobljem. Usluga je doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Breeze Boutique Athens 4*

Butik hotel Breeze Athens je smešten u Atini, na 300 m udajlenosti od trga Omonija i 2 km od trga Sintagma. U ponudi ima moderno uređene sobe sa besplatnom WiFi mrežom. Osim toga, nudi snek bar i recepciju koja radi non-stop.Sobe su nepušačke i poseduju prozore od poda do plafona, klima-uređaj, flat-screen TV, sef i mini-bar. Svaka soba ima moderno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Usluga je doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Grand Hyatt 5*

Grand Hyatt Athens, otvoren u avgustu 2018. godine, ima potpuno novi spa centar, atrijumski bazen i bar na krov sa zadivljujućim pogledom na Akropolj. Poseduje klimatizovan smeštaj sa elegantnim nameštajem i modernom tehnologijom. Sadržaji uključuju fitnes, spa centar(uz doplatu) i restoran. Centar Atine je udaljen samo nekoliko minuta vožnje, dok je luka Pirej udaljena 20 minuta vožnje. Svetski poznati Akropolj nalazi se na 3 km. Međunarodni aerodrom Atina nalazi se na 32 km od hotela. Fitnes centar na licu mesta dostupan je 24 sata dnevno. Grand Hiatt se takođe može pohvaliti poslovnim centrom i salama za sastanke sa najsavremenijim tehnologijama, idealnim za privatne ili korporativne događaje. Opremljene savremenim umetničkim delima, svaka soba i apartman u Grand Hyatt Athens ima TV sa ravnim ekranom od 55 inča, radni sto, sef i mini-bar(uz doplatu). Svaka ima mermerno kupatilo zajedno sa besplatnim toaletnim priborom, ogrtačima i fenom za kosu. Gosti mogu probati mediteransku i azijsku kuhinju u restoranima na licu mesta i pijuckati koktele u elegantnom baru pored bazena ili baru u lobiju. Usluga je doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE


 

Atina izleti

Panoramsko razgledanje

Otkrijte drevne ruševine Atine na velikoj gradskoj turi na kojoj ćete se suočiti “lice u lice” sa Antičkim antikvitetima od kojih zastaje dah. Krećemo panoramsko razgledanje grada autobusom (glavni gradski trgovi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet…).

Tura se nastavlja laganom šetnjom u pratnji vodiča ćete otići do drevne Agore, koja se nalazi severozapadno od Akropolja.

Odavde će početi uspon do Akropolja, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Vodič će govoriti o spomenicima u podnožju Akropolja, uključujući i čuveni Partenon, Erehtejon, Propileje, Hram Nike, Dionisovo pozorište.

Nastavćemo dalje prema trgu Monastiraki koji nas spaja sa čuvenom Sintagmom gde ćemo se zaustaviti ispred grčkog parlamenta kod tradicionalno odevenih stražara, Evzona. Imajte spreman fotoaparat  za snimanje smene straže koja je prava atrakcija za turiste.

Mistični Peloponez

Pored nezaobilaznog Akropolja, vreme je izdvojiti dan i preći preko Korintskog kanala i posetiti istočni deo poluostrva Peloponez, onaj najbliži Atini. Selimo se iz centra grada i krećemo na fakultativni celodnevni izlet. Preko Korinta, stizemo i do Epidaurusa, gde ćemo čuti priču o jednom od čuvenih antičkih pozorišta iz IV veka p.n.e. Ali tu nije kraj, jer Peloponez je prepun mističnih priča, duge istorije, te nas dalje put navodi i do šarmantnog grada Nafplio koji će vas na prvi pogled osvojiti svojom bajkovitošću. Za razliku od drugih turističkih mesta, njemu posebnu draž daju živopisne taverne, šarenilo dućana koje ćete imati prilike da posetite.  U povratku se  još jednom  osvrćemo oko sebe i uživamo u pogledu, vožnji pored obale mora i zalascima sunca, zbog čega na trenutak zaboravljamo da je zima. Brzo se vraćamo u realnost, jer vreme je za najbolju žurku ove godine!

Rt Sounion

Tokom vožnje magistralom, uživaćete u pogledu  na predivne plaže Glifada, Vouliagmeni i Varkiza, atinske rivijere, sve do najjužnije tačke Atike. Cape Sounion je mesto gde vekovima prkose vremenu beli mermerni stubovi hrama Posejdona. Uz put će nam se pružati prekrasan pogled na zaliv i ostrva uz obalu. Nakon obilaska Hrama Posejdona, iskoristićemo vremena za šetnju i slikanje na rtu Sounion.

Atina by night

Atina krije mnogo toga, pa tako pored mističnih priča, fenomenalne arhitekture i nezaobilazne mediteranske kuhinje krije i nezaboravan noćni život! Party u Atini, žurke do ranih jutarnjih sati u klubovima, ispijanje tradicionalnih pića i koktela u barovima, grčko veče uz vino u lokalnim tavernama, su nezaobilazan deo ovog putovanja! Doživljaj nije potpun ako se bar jednom ne zapijete u Atini, i zaigrate uz grčke hitove. Izbora je mnogo, a mi smo izabrali par koje ne smete propustiti!

Happy New Year

Šta je za vas savršen doček nove godine? Bilo da li ste u paru ili sa društvom ili tragate za onim pravim / pravom, novogodišnja noć je idealna da izmami osmehe, suze, da se rastanete od stare i nasmejani uđete u novu godinu i zato zamislite želju i šapnite voljenoj osobi #poljubimeuponoć!

Učinite to na lepom mestu, okruženi prijateljima u jednom od najpoznatijih taverni / klubova Atine. Vodimo vas na mesto zabave gde party ne prestaje! Srećna nova 2023. godina!

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit