ATINA

JESEN U GRADU BOGOVA

od 119€ / 6 dana

Atina – Jesen 2023.

Cena od 119€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

11 – 16. oktobar 2023.
18 – 23. oktobar 2023.
25 – 30. oktobar 2023.
01 – 06. novembar 2023.

Atina – Glavni grad Grčke i centar antičkog sveta, Atina je idealno mesto za vašu sledeću letnju avanturu. Sa bogatom istorijom, antičkim ruševinama, neverovatnom hranom i tipičnim mediteranskim šarmom, teško je ne zaljubiti se u Atinu. Od Akropolja, preko milion sitnih uličica Monastirakija, gde možete da nabavite svakakve džidža-bidže i suvenire, pa čak i delove istorije, do ruševina Hadrijanove biblioteke i drevne agore, u Atini vam neće biti dosadno ni sekund. Kada uzmete u obzir da vam je Egejsko more na svega 20ak minuta kolima, i da plaže poput Glifade oduzimaju dah, nema lepše letnje ekspedicije!

Ukoliko niste znali, Atina je jedan od najstarijih imenovanih gradova na planeti Zemlji. Već 5,000 godina ljudska rasa se razvija na ovom području. Zbog velikog uticaja koji je Atina imala na antičku Grčku i kasnije Rimsku imperiju, Atinu nazivaju kolevkom zapadne civilizacije. Kratka šetnja po gradu koji datira još iz 5og veka pre nove ere pokazaće vam da je taj naziv potpuno opravdan.

Kao i veliki deo Evrope, Atina je uživala u prosperitetu sve dok pokorenja od strane Osmanlija, koji su sve do 19og veka vladali ovim velelepnim gradom. Turski uticaji veoma su osetni, kako na ulicama tako i u kuhinji.

Nakon oslobođenja od Turaka, novi poglavar Grčke postao je Oto, bavarski princ. Njegova ljubav prema prisvojenoj domovini bila je iznenađujuća ali na veoma pozitivan način. Atina je odabrana kao prestonica, pa se novopečeni kralj bacio na uglančavanje novog bisera u svojoj kolekciji. Zavhaljujući Otonu, kako mu je glasilo grčko ime, iz perioda Vizantijske vladavine nad gradom nije ostalo mnogo, već je Atini promenio ličan opis. Grad kakav je danas ne bi bio toliko lep bez njegovog truda. U ovom periodu Atina je dobila spektakularna zdanja koja će biti sastavni deo vašeg obilaska Atine.

Atinski univerzitet, narodni vrtovi, narodna biblioteka Grčke, zgrada Grčkog parlamenta, zgrada starog parlamenta, nacionalna akademija, predsednička palata, nova kraljevska palata i Zapion sala za izložbe samo su deo njegove zaostavštine.

Nije Atina poznata samo kao kolevka zapadne civilizacije, već i kao kolevka demokratije. Reforme koje je Solon sproveo koreni su Atinske demokratije, i podrazumevaju da svaki građanin, nebitno kog je statusa, ima pravo da glasa. Nisu svi građani mogli da drže funkcije na vlasti, ali je glas za svakog građanina bio revolucionarni potez. Ovakva forma uređenja u Atini potrajala je neverovatnih 170 godina. Bez Atinske demokratije, pitanje je u kakvom bi svetu danas živeli.

Preživela je Atina i Nemačku okupaciju, kao što je sve u prethodnih 5,000 godina. Svaki ćošak grada odiše istorijom, ali nije istorija jedini razlog zašto vredi posetiti Atinu. Lud noćni provod, neverovatne plaže i još bolja hrana, kao i uvek veseli i glasni Grci upotpuniće vaše putovanje.

Noćni život u Atini sve je sofisticiraniji, sa širokom ponudom svega što može da vam padne na pamet. Svetski poznati DJ-evi rokaju muziku sa balkona sa kojih se pružaju pogledi koji ostavljaju bez daha, iz ultra-modernih klubova i barova u ulici Kolokotroni, ili u klubovima po krovovima širom Atine. U luci Pirej posebno se dobro jede i pije. Pirej, svega 12 km udaljen od centra grada, najprometnija je putnička luka na planeti. Kruzeri sa svih strana Zemlje dovode horde turista željnih upoznavanja sa drevnim čarima Atine, pa nimalo ne čudi da se ovde nalaze neki od najboljih klubova i restorana u čitavoj Grčkoj. Imali išta bolje od sveže ribe ili pohovanog kalamarija (lignje) uz dobro belo vince i pogled na azurno more?

Atina zanimljivosti

Kao što već pomenusmo, u Atini nema stajanja. Ni sekund vremena provedenog na ovom magičnom mestu ne smete protraćiti. Kada budete videli šta sve ima da se radi u Atini, popodnevna dremka neće vam ni pasti na pamet. Evo samo nekih od zanimljivosti koje Atina ima da ponudi:

 • Akropolj – U samom centru Atine nalazi se Akropolj. Akropolj u prevodu znači „najviši grad“. Ovaj veličanstvei plato mesto je gde se nalazi Partenon, hram posvećen boginji Atini, kao i druga zdanja od izuzetnog istorijskog značaja. Bolji pogled na Atinu nećete pronaći nigde, pošto sa ove tačke možete u svim pravcima da vidite apsolutno sve. Ovo je mesto gde su filozofi rešavali misterije našeg univerzuma, gde se rodila demokratija i gde su se antički Grci klanjali svojim božanstvima. Osim Partenona, ovde se nalaze i hram Atini Niki, Erehtion, Odeon Heroda i Dionisovo pozorište. Obilazak Akropolja se nikako ne propušta, ali budite spremni na haotične gužve manje-više tokom čitave godine. Kako bi izbegli najveće gužve, preporučujemo odlazak ili rano ujutru ili sat-dva pred zatvaranje. Prosečna cena karte za obilazak Akropolja je oko 20 evra, ali je moguće naći i privatne ture, kao i ture sa prioritetom u redovima, ali za znatno veće cifre. Postoje i karte za kombinovani obilazak. Uz ove karte koje koštaju 30 evra možete da posetite Akropolj, drevnu Agoru, Rimsku Agoru, Hadrijanovu biblioteku, Zevsov hram, Keramiekos i Aristotelovu školu. Ova pounda definitivno se isplati.
 • Akropoljski muzej – U sklopu obilaska Akropolja svraćanje u Akropoljski muzej biće vam posebno lepo iskustvo. Retko koji muzej bilo gde na svetu ima ovako bogatu kolekciju, čak i uz silna istorijska bogatstva koja su Britanci „prisvojili“ za svoj narodni muzej. Cena ulaza je oko 10 evra, što je smejurija kada uzmete u obzir kakva sve sve bogatstva i misterije kriju u njemu.
 • Pirej – Najpopularnija turistička luka na celom svetu. Brodovi svih veličina, sa svakavim šarenim likovima po svojim palubama, svaki dan uplovljavaju u Pirej kako bi došli u dodir sa korenima Grčke antike. Grci, nadaleko poznati kao fenomenalni domaćini, nisu propustili priliku da Pirej pretvore u mesto gde se dobro jede i još bolje provodi. Barovi poput „Rockfellas“ i „Blow Lounge“ epicentri su odlične muzike i atmosfere. Ako ste ipak za neki malo „jači“ izlazak, „El Čapo“ i „Madama“ pravi su klubovi za vas. A za kraj – ono najbolje. Gde se najbolje jede u Pirejskoj luci? Pa u “Aposperitis Maereio“, naravno. Nigde nećete probati toliko autentičan ukus Grčke hrane kao u ovom kulinarskom dijamantu koji Atina krije. Kalamari na sto načina, riblje čorbe, hobotnica i riba koja je toliko sveža da kao da je iz Egejskog mora skočila direktno u vaš tanjir. Verujte nam, ne propustite ovu priliku, vaša čula ukusa i mirisa biće vam večno zahvalna.
 • Antičke ruševine širom grada – Nije Atina samo Akropolj. Širom grada mogu se pronaći ruševine kako antičkih grčkih, tako i antičkih rimskih zdanja. Tura koje vode u obilazak ima na pretek, a cene istih variraju od 20-30 do 100+evra, zaviseći od vodiča, hrane, i količine lokacija koje se obilaze.

Atina atrakcije

 • Obilazak ostrva – U Grčkoj se nalazi bezbroj ostrva, pa bi vam trebalo nekoliko života da ih obiđete sve. Na svu sreću, postoje ture u Atini koje vode do nekih od najbližih glavnom gradu, kao i najlepših. Tura Hidra-Poros-Egina jedna je od najučestalijih ruta, ali možete naći čitav dijapazon ponuda za stotine i stotine ostrva i ostrvaca. U Grčkoj postoje i vodeni taksiji, tako da možete i sami da isplanirate svoju ekspediciju, iako će vas koštati malo više.
 • Rortirajući restoran na nebu – Verovatno čitate ovo i zbunjeno se pitate – Šta? Da, u Atini postoji restoran gde možete da jedete na nebu. I ne samo to, nego odatle imate najbolji pogled u gradu na Akropolj, provereno. Hrana je neverovatna, a atmosfera jedinstvena, tako da je ovo iskustvo koje ne želite da propustite.
 • Ekspedicija do Delfija – Delfi možda jesu čak 170 kilometara udaljeni od Atine, ali je ovo nezaobilazna preporuka za sve koji posete Grčku. Mesto gde je nekada o sudbinama grčkih vladara polemisala proročica iz Delfija magično je mesto. Ruševine su postale jedno sa prirodom, zalazak sunca u amfiteatru na vrhu Delfija nezaboravan je, a pored čak ima i mesta za planinarenje i paraglajding. U slučaju da vas sve ovo premori i želite samo da se rashladite u moru, plaža je svega 20ak minuta ispod Delfija.
 • Grčki gurmanluk – Retko ko može da parira Grcima kada je u pitanju hedonizam. Niko nigde ne žuri, svi uživaju u životu, a ključni deo života u Grčkoj jeste hrana i piće. Grčka pića poput Metakse i Uza nisu baš za svačiji ukus, ali imaju svoj šmek. Atika, regija oko Atine, ubedljivo je najpoznatiji deo Grčke kada su u pitanju izvrsna vina, ali nisu ona zvezda šou-a. Ne, to je neverovatno raznovrsna, zdrava, domaća grčka hrana. Da, vole i Grci da zavrte jagnje, ali su pravljenje „Suvlakija“ (grčkih ražnjića) i Girosa (Grčke tortilje sa svinjetinom, piletinom ili oba) doveli do savršenstva. O ribljim specijalitetima već smo pisali, ali jela poput ribe na „Atinaki“ način, taramasalate, musake, grčkih ćufti, hobotnicu na vinu, i naravno baklave i alvu morate okusiti.
 • Sunion i Posejdonov hram – Mesto gde se odvila jedna od najvećih tragedija u Grčkoj mitologiji, Sunion je pored Delfija jedno od najlepših pejzaža u Grčkoj, a i šire. Posejdonov hram usamljen je na litici pored mora, odakle se kralj Atine Egej u očajanju bacio kada je video crna jedra na brodu svog sina. Njegov sin bio je Tezej, heroj koji je savladao Minotaura, i koji je u znak pobede trebao da podigne bela jedra po povratku u domovinu. U žurbi to je zaboravio da učini, a to je dovelo do neopisive tragedije.

1.

1. dan – Beograd – Severna Makedonija – Grčka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima i vožnja preko Srbije i Severne Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan – Atina:

Dolazak u u prepodnevnim časovima. Nakon ostavljanja stvari u hotelu, vreme za osveženje i krećemo u lagano pešačko razgledanje i upoznavanje sa gradom. nakon toga grupni ili individulani povratak u hotel. Noćenje.

3.

3. dan – Atina:

U jutarnjim satima sledi fakultativno panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka dobrodošlice. Noćenje.

4.

4. dan – Atina:

U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

5.

5. dan – Atina, Grčka – Severna Makedonija – Beograd:

Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima napuštamo Atinu. Sledi noćna vožnja kroz Grčku, Severnu Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije.

6.

6. dan – Beograd, Srbija:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

CENA ARANŽMANA:

U HOTELU SA 2* U PROMO PERIODU 119€ PO OSOBI (regularna cena 139€).

U HOTELU SA 3* U PROMO PERIODU 139€ PO OSOBI (regularna cena 159€).

U HOTELU SA 4*U PROMO PERIODU 159€ PO OSOBI (regularna cena 179€).

ND (BB) – Noćenje sa doručkom, NA – najam smeštaja bez ishrane.

1/2 – dvokrevetna soba, mlt – višekrevetna soba.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika).
 • Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – agencija zadržava pravo da otkaže prevoz NS ukoliko nema dovoljno zainteresovanih putika). Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Odaberite svoje omiljeno sedište unapred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 15€ po sedištu. Sedišta iznad vozača “izlog” doplata 20€.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz – 20€.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na navedenim relacijama prema programu (visokopodni ili dabldeker, ac, tv, dvd, prosečne udobnosti).
 • 3 noćenja (bez doručka) u višekrevetnim sobama (trokrevetne i četvorokrevetne) u hotelima u izabranoj kategoriji hotela iz naše ponude.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu(važi samo za putnike koji putuju iz Beograda).  Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2.00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Doplatu za 1/2 sobu – 20€ po osobi za celokupan period boravka – plaćanje u agenciji,
 • Doplatu za doručak u izabranom hotelu sa 2*, 3* ili 4* u iznosu od 10€ po osobi.
 • Fakultativne izlete na destinaciji,
 • Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€ plaćanje na licu mesta).
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 1.000 RSD po promeni.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 RSD po promeni.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 1000 RSD prilikom rezervacije,
  • 2000 RSD do 01.08.2023.
  • 3000 RSD do 15.08.2023.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
– 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
– 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
– 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

Atina smeštaj jesen 2023.

Hotel Pergamos 2*

Hotel Pergamos je smešten na samo 300 metara od stanice metroa Omonija. Na 15 minuta hoda od istorijske četvrti Plaka u Atini i 2 km od Akropolja. Sve sobe su klimatizovane i sadrže LCD TV, radni sto i mini-frižider, kao i kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Pojedine sobe imaju i sopstveni balkon. U hotelskom foajeu na raspolaganju su vam 2 računara sa besplatnim internetom. Recepcija hotela je otvorena non-stop. DETALJNIJE

Hotel Lido 2*

Hotel Lido, smešten u centru Atine, na samo 100 metara od trga Omonija i njegove centralne stanice metroa, nudi pristupačan smeštaj na pešačkoj udaljenosti od starog, trgovinskog i poslovnog centra Atine. Hotel raspolaže sa 80 potpuno renoviranih soba, a sve imaju balkon i opremljene su svim modernim pogodnostima koje garantuju prijatan, udoban boravak. Gosti mogu da se opuste u hotelskom kafe-baru, dok uživaju u piću ili kafi. Ljubazno osoblje izlazi u susret potrebama gostiju 24 sata dnevno. Lokacija hotela je idealna za istraživanje najznačajnijih atinskih spomenika i znamenitosti, novog Muzeja Akropolja, Narodnog muzeja. Oblasti za kupovinu Plaka i Monastiraki su u neposrednoj blizini hotela. DETALJNIJE

Hotel Delphi Art 3*

Nalazi se u neoklasičnoj zgradi iz 1930. godine u srcu Atine, preko puta Narodnog pozorišta i Crkve Sv. Konstantina. Na 200 metara udaljenosti od metro stanice Omonia, sa koje se brzo stiže do svih najvažnijih turističkih znamenitosti. Gostima su na raspolaganju restoran i besplatan bežični internet u celom hotelu. Sve sobe hotela Delphi Art su ukrašene nežnim tonovima boja imaju klima-uređaj sa pojedinačnim podešavanjima, grejanje, TV, mini-bar Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo opremljeno kadom ili tušem i fenom za kosu. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom koji se svakog dana služi u trpezariji. DETALJNIJE

Breeze Boutique Athens 4*

Butik hotel Breeze Athens je smešten u Atini, na 300 m udajlenosti od trga Omonija i 2 km od trga Sintagma. U ponudi ima moderno uređene sobe sa besplatnom WiFi mrežom. Osim toga, nudi snek bar i recepciju koja radi non-stop.Sobe su nepušačke i poseduju prozore od poda do plafona, klima-uređaj, flat-screen TV, sef i mini-bar. Svaka soba ima moderno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Usluga je doručak na bazi švedskog stola. DETALJNIJE


 

Atina izleti

Panoramsko razgledanje

Otkrijte drevne ruševine Atine na velikoj gradskoj turi na kojoj ćete se suočiti “lice u lice” sa Antičkim antikvitetima od kojih zastaje dah. Krećemo panoramsko razgledanje grada autobusom (glavni gradski trgovi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet…).

Tura se nastavlja laganom šetnjom u pratnji vodiča ćete otići do drevne Agore, koja se nalazi severozapadno od Akropolja.

Odavde će početi uspon do Akropolja, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Vodič će govoriti o spomenicima u podnožju Akropolja, uključujući i čuveni Partenon, Erehtejon, Propileje, Hram Nike, Dionisovo pozorište.

Nastavćemo dalje prema trgu Monastiraki koji nas spaja sa čuvenom Sintagmom gde ćemo se zaustaviti ispred grčkog parlamenta kod tradicionalno odevenih stražara, Evzona. Imajte spreman fotoaparat  za snimanje smene straže koja je prava atrakcija za turiste.

Mistični Peloponez

Pored nezaobilaznog Akropolja, vreme je izdvojiti dan i preći preko Korintskog kanala i posetiti istočni deo poluostrva Peloponez, onaj najbliži Atini. Selimo se iz centra grada i krećemo na fakultativni celodnevni izlet. Preko Korinta, stizemo i do Epidaurusa, gde ćemo čuti priču o jednom od čuvenih antičkih pozorišta iz IV veka p.n.e. Ali tu nije kraj, jer Peloponez je prepun mističnih priča, duge istorije, te nas dalje put navodi i do šarmantnog grada Nafplio koji će vas na prvi pogled osvojiti svojom bajkovitošću. Za razliku od drugih turističkih mesta, njemu posebnu draž daju živopisne taverne, šarenilo dućana koje ćete imati prilike da posetite.  U povratku se  još jednom  osvrćemo oko sebe i uživamo u pogledu, vožnji pored obale mora i zalascima sunca, zbog čega na trenutak zaboravljamo da je zima. Brzo se vraćamo u realnost, jer vreme je za najbolju žurku ove godine!

Rt Sounion

Tokom vožnje magistralom, uživaćete u pogledu na  predivne plaže Glifada, Vouliagmeni i Varkiza, atinske rivijere, sve do najjužnije tačke Atike.  Cape Sounion je mesto gde vekovima prkose vremenu beli mermerni stubovi hrama Posejdona. Uz put će nam se pružati  prekrasan pogled na zaliv i ostrva  uz obalu. Po dolasku na cilj, uživaćemo u pogledu na veličanstveni hram koji ponosito stoji naspram nepregledne morske pučine.  Iskoristićemo vremen za šetnju, slikanje i pauzu za okrepljenje na čuvenoj plazi Glifada.

Atina by night

Atina krije mnogo toga, pa tako pored mističnih priča, fenomenalne arhitekture i nezaobilazne mediteranske kuhinje krije i nezaboravan noćni život! Party u Atini, žurke do ranih jutarnjih sati u klubovima, ispijanje tradicionalnih pića i koktela u barovima, grčko veče uz vino u lokalnim tavernama, su nezaobilazan deo ovog putovanja! Doživljaj nije potpun ako se bar jednom ne zapijete u Atini, i zaigrate uz grčke hitove. Izbora je mnogo, a mi smo izabrali par koje ne smete propustiti!

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit