Atina

JESEN U GRADU BOGOVA

od 119€ / 6 dana

Atina 

Cena od 119€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

ATINA – Najstariji savremeni grad na svetu, kolevka demokratije, filozofije i Olimpijskih igara, bezbroj antičkih tvorevina i umetničkih dela, mesto gde se bogata istorija susreće sa modernom Atinom, velikim, kosmopolitskim gradom, uzbudljivog noćnog života, dobrog šopinga i slasne mediteranske kuhinje. Ljubazni Grci, koji će vas uvek dočekati sa osmehom na licu i čašicom uza ili mastike u rukama samo su još jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovu prelepu prestonicu.

Atina je glavni i najveći grad Grčke, kao i centar ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. Sa populacijom od 3,7 miliona stanovnika svrstava se u red najbrojnijih prestonica Evrope, odmah iza Londona. Smeštena je na poluostrvu Atika koje se pruža sve do centralne Grčke, a okružuju je planine Imitos, Pandeli i Parnitha sa severne i isočne strane, dok sa južne i zapadne strane izlazi na Saronski zaliv. Takođe, locirana je svega par kilometara od luke Pirej, glavne trgovačke luke, odakle bezbroj turista i najluksuznijih brodova svake godine kreće ka grčkim ostrvima. Prestonica Grčke postala je 1834. godine, a 1896. u njoj su se održale prve moderne Olimpijske igre.

Atina je grad kontrasta. Šetajući se starim delovima grada naići ćete na ulice na kojima se prepliću stare kuće i moderne palate, uske uličice i prostrani trgovi, moderni tržni centri i male ušuškane prodavnice, restorani i tradicionalne taverne. Srce grada čine dva glavna trga-Sintagma, što znači ustav (1846. godine donet je prvi ustav Grčke posle oslobođenja od turske vladavine) i Omonija (sloga) užurbana šoping zona, okružena najvećim brojem hotela. Gradska obala koja se pruža delom saronskog zaliva takođe predstavlja uzbudljivu mešavinu kosmopolitske živosti, prirodnih lepota i azurnih boja. Tu se, na samo nekoliko kilometara od istorijskog centra grada nalazi čuveno letovalište Glifada, gde možete uživati u dugim peščanim plažama i morkom povetarcu, izvan gradske vreve.

1.

09. oktobar / 16. oktobar / 23. oktobar 2019. – Beograd – Severna Makedonija – Grčka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima i vožnja preko Srbije i Severne Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

10. oktobar / 17. oktobar / 24. oktobar 2019. – Atina:

Dolazak u Atinu u podnevnim časovima. Nakon smeštanja u hotel, vreme za osveženje i krećemo u lagano pešačko razgledanje i upoznavanje sa gradom. nakon toga grupni ili individulani povratak u hotel. Noćenje.

3.

11. oktobar / 18. oktobar / 25. oktobar 2019. – Atina:

Doručak. U prepodnevnim satima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska, panoransko razgledanje Atine: Trg Omonija, zgrada starog Parlamenta, danas Nacionalni istorijski muzej, trg Sintagma, kojim dominira zgrada Parlamenta, ispred koje dežuraju grčki gardisti Evzoni, zgrade Akademije, Univerziteta, Biblioteke, antičkog stadiona Kalimarmaro na kome su održane prve obnovljene Olimpijske igre 1896g, ostaci Zevsovog hrama, Hadrijanova kapija. Odlazak do Akropolja i obilazak uzvišenja posvećenog Atini, boginji zaštitnici grada, na kome su u periodu zlatnog doba Atine nastali Propileji, Hram posvećen boginji Ateni Niki, Partenon, Erehtejon. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativni odlazak na organizovanu žurku. Povratak u hotel, noćenje.

4.

12. oktobar / 19. oktobar / 26. oktobar 2019. – Atina:

Nakon doručka, u prepodnevnim satima sledi mogućnost organizovanja fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, u toku koje se može uživati u prelepom pogledu na atinsko brodogradilište, ostrvo Salaminu… Po dolasku na Korintski kanal, polusatna pauza za razgledanje na mesto na kome se spajaju Egejsko i Jonsko more, a razdvajaju kopneni deo Grčke i Peloponez. Nastavak vožnje do Argolide.
Mikena – lokalitet i grad za koji je vezan najveći i najvažniji deo grčke mitologije (Kiklopske zidine, Lavlja vrata, ostaci Megarona, kraljev krug grobova, Atrejeva riznica). Epidaurus – najbolje sačuvano antičko grčko pozorište sa čudesnom i neobjšnjivom akustikom – u kojem se i danas održavaju festivali i predstave. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i Noćenje.

5.

13 oktobar / 20. oktobar / 27. oktobar 2019. – Atina, Grčka – Severna Makedonija – Beograd:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima napuštamo Atinu. Sledi noćna vožnja kroz Grčku, Severnu Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije.

6.

14 oktobar / 21. oktobar / 28. oktobar 2019. Beograd, Srbija:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

*** CENA PAKET ARANŽMANA U PROMO PERIODU IZNOSI 119€ ***

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

 • Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5
 • Za polaske iz NOVOG SADA cena se uvećava za 5
 • Za sopstveni prevoz cena paket aranžmana se umanjuje za 30€  (za uslugu samo prevoz – upit u agenciji).

* U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika), za polaske iz Niša i Kragujevca cena aranžmana se uvećava za 10€.

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Tri noćenja sa doručkom u višekrevetnoj sobi u nekom od hotela kategorije 2*;
 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd);
 • Usluge pratioca grupe i usluge predstavnika agencije;
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja
 • obaveznu boravišnu taksuu Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€ – plaćanje u agenciji),
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 300 dinara po putniku, plaćanje u agenciji.
 • Doplatu za 1/2 sobu, 20€ po osobi.
 • Fakultativne izlete na destinaciji;
 • usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju,
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2000 RSD prilikom rezervacije akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 4000 RSD u do 05. jula 2019.
  • Ostatak 30 dana pre početka aranžmana (09. / 16. / 23. septembar).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit