Raspust > Lefkada - Go2 Raspust

Go2 Raspust

Je letovanje namenjeneno srednjoškolcima, koje se održava početkom jula meseca. Go2 Raspust podrazumeva avanturu, edukaciju kroz razne fakultativne izlete, neprekidnu zabavu i fantastične predele. Ovo putovanje je prilagođeno potrebama srednjoškolaca i njihovom uzrastu, te stoga i sam nastup i briga naših licenciranih vodiča je na najvišem nivou.

Imajući u vidu da je većini srednjoškolaca, ovo prvo samostalno putovanje bez roditelja, njihova sigurnost, nadzor, animiniranje i osluškivanje njihovih potreba su nam na prvom mestu. Pored puno zabave, odmora na plaži, upoznavanja novih ljudi, Go2 Raspust je i putovanje edukativnog karaktera. Zajedno sa našim licenciranim vodičima proći će kroz razne istorijske periode, na jedan interesantan način, i videti mnoge stvari o kojima su čitali u školi.

Ovaj zasluženi odmor, srednjoškolcima pruža bezbroj zanimljivih sadržaja, puno druženja, sklapanje novih prijateljstava, prve adolescentske ljubavi i stvara najlepše uspomene iz školskog doba.

LEFKADA NIDRI

Ostrvo magičnih plaža

Lefkada je, po mišljenju mnogih, jedno od najlepših ostrva Jonskog mora. Lefkadu zovu još i Lefkas, Santa Maura, Leukadija i mnogim drugim imenima,a ono što je interesantno je da na grčkom jeziku “lefko” znači belo, po čemu je i ovo ostrvo , sa razlogom, dobilo ime - jer je bela boja stena, šljunka i peska na plažama. Katizma, Porto Kaciki, Egremni, Agiofili neke su od najlepših plaža ne samo Lefkade i Grčke, već i cele Evrope. Priča se da na ovom ostrvu impresije zaista samo sustižu jedna drugu, i da je Lefkada mesto gde čovek može da spozna moć prirode

Fantatičan noćni život

Lefkada obiluje i kulturnim i zabavnim sadržajima, barovima, diskotekama, tavernama, čime je zagarantovan sjajan provod. Zato nemojte propustiti provod na ostrvu o čijoj lepoti priča ceo svet! Ono što je plus svemu ovome jeste i naš DJ, uz čiju muziku đuskamo na plaži. Ova grčka lepotica zadovoljava sva čula. Saznajte zašto se ljudi vraćaju ovom ostrvu!

Lefkada je…

je naseljena još od praistorijskog doba i nalazi se južno od Krfa, a severoistočno od Kefalonije. Jedna od glavnih pogodnosti ostrva Lefkade je njegova povezanost pokretnim mostom sa kopnom, tako da se ne mora ići brodom. Od Beograda je udaljena 979km, površine je 303 km2, dužina obale iznosi 117km, a prosečna temperatura na Lefkadi je čak 27 stepeni.

Da li ste znali?!

Lefkada je ponosni “vlasnik” 3 od 10 najlepših plaža sveta! Kopnenim putem stižete pravo na Lefkadu! Lefkada je ostrvo belih stena i velikog broja pećina, jedna od njih je i druga najveća pećina u Grčkoj, Papanikolis!

#dođemidaodem

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

07.jul 2017. / Beograd – Makedonija – Grčka:
Polazak autobusa sa sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta OTC Buvljak (okvirno 16:00) i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2-10.
dan

08 – 16.jul 2017. / Lefkada:
U ranim popodnevnim časovima stižemo na Lefkadu u mesto Nidri, smeštamo se u apartmane/studije/sobe i krećemo u istraživanje ovog najpopularnijeg turističkog centra Lefkade, koji će nam narednih devet noći biti sigurna luka. Večernje zagrevanje počinjemo uobičajeno u barovima i kafeima. Sledi đuskanje do jutra u nekom od najpoznatijih klubova Sail Inn, Club Tropicana,Excesses... Dane na Lefkadi koristimo za dnevne žurke, druženje, uživanje u čarima mora, sunca i peska na najpoznatijim plažama Desimi, Mikros Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki,istraživanje ostrva izletima do obližnjih ostrva Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios, glavnog grada Lefkade, ruševina Apolonovog hrama u Athani, vodopada Nidri, tradicionalnih planinskih sela Vafkeri,Aleksandros i Kolivata, Kefalonije...

11.
dan

17.jul 2017. / Lefkada – Grčka – Makedonija:
Pakujemo stvari i polako napuštamo Nidri. Sledi vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije...

12.
dan

18.jul 2017. / Srbija:
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Cena aranžmana po osobi: SMEŠTAJ (NA) BUS

HOTEL usluga    
07.07-18.07.  
1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7  
ZODIAK NA 209 189 189 x x x  
KAKANOS NA 239 x x x x x  
NIKI NA x x 189 179 x x  
ANGELINA NA x 219 209 199 189 x  
FILIPOS NA 229 x x x x x  
TULA NA 209 199 x x x x  
VESSARIOS NA 219 179 139 x x x  

NA- najam studija / apartmana NA*- najam –standardna soba bez kuhinje  
 • Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€
 • Za polaske iz NOVOG SADA cena se uvećava za 5€
 • Cena paket aranžmana se umanjuje za 30€ za sopstveni prevoz


U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40, prevoz će biti organizovan iz Niša, Novog Sada i Kragujevca (proveriti u agenciji).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
 1. 3.000 RSD prilikom rezervacije - akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
 2. 3.000 RSD do 04. aprila.
 3. ostatak aranžmana 30 dana pre početka putovanja.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja bilo kojom karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Popust se odnosi samo na redovnu ponudu (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje .
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
NAPOMENE: 
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5.  Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6.  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%). Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Agencija Max Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.
 
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja. Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br 1. od 27.02.2017. Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
139

07. Jul 2017. / 18. Jul 2017.

12 dana / 9 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Plaža Katizma

Katizma je plaža koja se nalazi u blizini mesta Agios Nikitas. Ovo je jedna od najdužih, a kako i oni koju su je posetili tvrde, i najlepših plaža Lefkade. Katizma je posebno zanimljiva po beloj boji peska i trikizno plavom moru. Plaža je lepo uređena, sa ležaljkama, suncobranima kao i mnoštvom barova i restorana. Deo dana koji provedemo na ovoj plaži biće posvećen turniru u glavometu. Pored celodnevnog izleta koji će biti organizovan, ovde ćete iskusiti i jedan od najboljih noćnih provoda. Na ovoj plaži se nalazi Copla Bar gde će se održati tematska žurka White party, a dj-evi će tom prilikom puštati muziku karakterističnu za White sensation, što će uz prelep ambijent kluba sa bazenom, ovom izlasku dati posebnu draž.

Plaža Milos

Plaža koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Ova plaža je posebno zanimljiva po velikom broju surfera i ljudi koji se bave ekstremnim sportovima na vodi. More je izuzetno čisto, a neretko su prisutni i talasi. U blizini plaže se nalazi i veliki kamp, gde ćete sresti mnogo mladih ljudi iz celog sveta. Uživaćete uz koktele na plaži u udobnom beach baru koji se tu nalazi, posmatrajući jedan od najlepših zalazaka Sunca koje ste ikada videli. 

Vasiliki, plaža Agiofili

Ova plaža nalazi se u blizini mesta Vasiliki, koje je drugo najveće mesto na Lefkadi. Tu ćemo se parkirati i čamcima prebaciti na ovu gotovo divlju plažu. Posle dobrog noćnog provoda, uživaćemo na celodnevnom izletu na mestu koje je savršeno za odmor i opuštanje. Okružena belim kamenim oblucima, sa ove plaže pruža se predivan pogleda na Itaku i Kefaloniju. Zbog svoje izolovanosti, upravo ovde ćete sresti veliki broj devojaka u toplesu, pa čak i nudista.

Krstarenje brodom oko ostrva

Ovaj izlet će Vam omogućiti da obiđete neke od najlepših mesta na Lefkadi, ali i u njenoj blizini. Prvo mesto na našem putu je Egremni plaža, gde ćemo se iskrcati na kratko. Ovo je dugačka peščana plaža, okružena liticama i posebno zanimljiva po 350 stepenika koji vode do plaže. Nastavljamo krstarenje do plaže Porto Katsiki. Plaža Katsiki je poznata i kao zaliv koza, jer su nekada samo koze mogle da pristupe ovom delu ostrva. Peščana je i opkoljena strmim kamenim liticama. Boja mora je tirkizna. Pošto se nalazi u zalivu, nije mnogo vetrovita, ali često umeju da se zadese veliki talasi, kao i kod većina plaža na zapadnoj obali. Avanturu nastavljamo obilaskom ostrva Kefalonija. To je najveće ostrvo Jonskog mora. Nalazi se južno od Krfa i Lefkade i severno od Zakintosa. Ovo ostrvo je karakteristično po mirisu ruzmarina, lepim plažama i bogatoj prirodi, a posebno po fenomenu otvorenih pećina koje su ispunjene vodom. Ove pećine, koje postoje hiljadama godina, ukrašene su šarenim stalaktitima i stalagmitima. Sve to ovom ostrvu daje poseban šarm.
Sledeće na ruti je ostrvo Itaka, gde ćemo se iskrcati na kratko. Itaka je jedna od najvećih tajni jonskog arhipelaga. To je dvadesetak kilometara dugo planinsko ostrvo sa malobrojnim naseljima. Kao takvo, ostrvo je raj za avanturiste. Prema mitologiji, Itaka je mesto odakle se Odisej otisnuo na svoje dugogodišnje putovanje i gde ga je verna Penelopa godinama čekala. Na povratku za Lefkadu proćićemo pored ostrva Meganisi. To je malo rajsko ostrvo, u blizini Lefkade. Ovo ostrvo bujne zelene vegetacije, privlači turiste koji žele nešto mirniji odmor. Scorpios je malo ostrvo tačno preko puta grada Nidri, posebno poznato po svom vlasniku Onazisu, ali i po svojim prirodnim lepotama. Njegove plaže jedne su od najlepših i najegzotičnijih u Jonskom moru. Pošto je Scorpios privatno ostrvo, možete ga posetiti jedino uz pozivnicu ili posebnu dozvolu.

Žurka na brodu

Na ovom nezaboravanom krstarenju imaćete priliku da na sasvim drugačiji način doživite sve lepote ovog dela Grčke obale. U večernjim časovima, u periodu između 19 i 23h plovićemo oko ostrva Lefkada, Kefalonija i Scorpios. Uz zvuke dobre muzike uživaćemo u posebnoj atmosferi plovidbe pod otvorenim nebom. Vrhunac krstarenja je trenutak kada ćemo uploviti u pećine na Meganisiju, gde će se bitovi muzike čuti jače i bolje, a ceo ambijent izgledati potpuno nestvarno. Usput će nam se sigurno pridružiti i veliki brod jedrilica i jahti koji tu plove, a nakon ove žurke provod ćemo nastaviti u klubu Sail Inn.