Prolećne Ekskurzije > Krstarenje Mediteranom

,,Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha.’'

Krstarićete Mediteranom na luksuznom brodu sa još mnogo vaših kolega i prijatelja koje ste stekli tokom studiranja. Azurna obala će vam ostati u sećanju dok budete pevali neke vaše omiljene pesme na plaži, u društvu vama dragih prijatelja. Bićete očarani svetlima Monte Karla i istorijskim nasleđem španske arhitekture koja se ogleda u građevinama Barselone.
BARSELONA - grad sa fenomenalnim noćnim životom upotpunjen Flamencom. Noći u Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti!

Put će nas odvesti i do Italije, tj.do večnog grada - Rima. Dok brod bude plovio ka Rimu čeka nas još jedna u nizu dobrih žurki. Izlazak sunca na otvorenom moru, sunčanje i ispijanje kafe posle lude noći i spremanje za dolazak u večni grad. Posle Rima idemo do Firence, grad romantike i boema.

Ovaj put ćete pamtiti do kraja života. Svi fakulteti Beogradskog Univerziteta zajedno. Preko 2000 mladih na najvećoj apsolventskoj ekskurziji - Krstarenje Mediteranom!

NICA - AZURNA OBALA - LJORET DE MAR - BARSELONA - KRSTARENJE MEDITERANOM - RIM - KAN- FIRENCA – VENECIJA

Termini:
20 - 30. april 2018.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

20.april / Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija – Francuska:
Sastanak u Beogradu, na dogovorenom mestu, u poslepodnevnim satima (okvirno vreme 15h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2.
dan

21. april / Nica - Monako - Monte Karlo - Kan:
U jutarnjim časovima stižemo do našeg prvog odredišta – Nice, sledi gradska tura i obilazak grada : ,,Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja ka Španiji uz usputni obilazak Monaka - Monte Karla i Kana. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja. Put nas vodi dalje ka Kanu, gradu najčuvenijeg evropskog filmskog festivala, otmenih vila, prelepe marin; šetnja bulevarom La Kroazet, Rue de Serbs (srpska ulica), obilazak festivalskog kompleksa...

3-6.
dan

22 - 25. april Ljoret de Mar:
Dolazak u Ljoret del Mar u prepodnevnim satima. Nakon smeštanja u hotel, žurka počinje! Ako pod savršenim odmorom podrazumevate prelepe plaže, čisto more, zabavu, onda će vas 4 noći u Ljoretu uveriti da ste na pravom mestu. Barselona takođe čeka na vas. Ova ,,katalonska kraljica'' izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom - Las Ramblas, razgledali statuu Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera - kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, zabavni park Port Aventura, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, čuveni Nou Kamp kao i uživanje u tradicionalnom španskom plesu - Flamenku. Poseta Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti!

7-8.
dan

26 – 27. april / Barselona - krstarenje do Rima:
Doručkujemo, pakujemo se i pozdravljamo Ljoret del Mar. Prava avantura tek predstoji. Preostalo slobodno vreme koristi se za obilazak Barselone sve do polaska broda za Rim. U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u četvorokrevetne kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

8.
dan

27. april / Ćivitavekija - Rim:
Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristaje se u luku Civitavekija. Vreme predviđeno za posetu Rimu u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima… Otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Nakon obilaska smeštanje u hotel i noćenje.

9.
dan

28. april / Rim - Firenca:
Napuštanje hotela. Mogućnost posete Vatikanu u pratnji vodiča (fakultativno), ili slobodno vreme u Rimu za šoping, šetnju, muzeje…Odlučite sami. U večernjim satima nastavak putovanja ka Firenci. Večernji obilazak Firence. Proveravamo zašto je još od ranog 19.veka slavljena kao najlepši grad u Italiji. Na svakom koraku zatičemo neki vredni spomenik: Duomo, Uffizi galerija,čuveni most Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore… Noćna vožnja ka Veneciji.

10.
dan

29. april / Venecija - Slovenija - Hrvatska - Srbija:
Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Prevoz brodićem do Venecije. Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Povratak za Srbiju, noćna vožnja preko Italije i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i odmora.

11.
dan

30. april / Beograd:
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 269€

Pogledajte naš informator OVDE

NAČIN PLAĆANJA: 


Gotovinsko plaćanje:
 • 3000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna 
 • 5000 RSD do 01.12.2017.
 • 5000 RSD do 15.02.2018.
 • Ostatak, mesec dana pre početka aranžmana (20.mart 2018.) 
Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja 
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi)
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a 
Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE.


NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana je lokalnog karaktera.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili da ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 20 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA.

 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza.
 • Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
 • U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lunch paketa ili hladnog obroka.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 60 putnika.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja agencije Max Travel uskljađeni sa YUTA standardom.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 3 od 29.11.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
269

20. april 2018. / 30. april 2018.

11 dana / 6 noći / Autobus / Brod

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Barselona Panoramica

U Barseloni smo. Idemo do tornja Torre Agbar i nastavljamo prema najpoznatijoj koridi, Monumental. Obilaskom Sagrada Familia-e, rimokatoličke bazilike i veličanstvenog Gaudijevog dela razumećete zašto je Barselona jedan od najposećenijih gradova na svetu. Dalje nastavljamo obilazak ka Casa Batllo (Kuća Kostiju), a zatim do Casa Milla-La Pedrera, preko kompleksa Montjuic, pa sve do spomenika Kristofera Kolumba. *U cenu su uključeni prevoz i usluge vodiča.

Magična Barselona

Grad koji toliko toga ima da ponudi. Laganom šetnjom niz glavnu gradsku ulicu La Ramblu osetićete pravu atmosferu Katalonije, i uživati u njenoj ležernosti i opuštenosti. Svratite do predivne pijace La Boqueria, koja se nalazi tik uz ovu ulicu, koja inače vrvi od turista. Takođe zavirite u jezgro, a ujedno i u najmističniji deo Barselone - Barri Gotic. *U cenu su uključeni prevoz i usluge vodiča.

Camp Nou stadion

Ovaj prelepi stadion je prvi put otvoren davne 1957. godine i to revijalnom utakmicom između Barselone i jednog All Star tima iz Varšave. Ono što je kuriozitet ovog stadiona je to što je izgrađen pomoću priloga navijača FK Barselone. Kompleks Camp Nou vam nudi i muzej FK Barselone gde možete videti raznorazne trofeje, fotografije legendarnih igrača kluba “Barselona”. Na samom izlazu iz muzeja čeka vas najbolje opremljena prodavnica dresova i suvenira. * U cenu je uključena ulaznica.

L'Aquarium de Barcelona

U samom središtu tržnog centra Maremagnum, koji se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika, nalazi se i još jedna zanimljiva turistička atrakcija Barselone - L'Aquarium de Barcelona koji je otvoren 8. septembra 1995. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80m, 6 miliona litara vode i ogromnog Okeanijuma jedinog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11.000 egzoticnih živih bića iz oblasti Mediterana. *U cenu je uključena ulaznica.

Žurke u Lloret De Mar-u

Najpoznatiji disko klubovi u Lloretu De Mar-u sa fantastičnom party atmosferom: Tropics, Moby’s! Uverite se i sami zašto su baš ovi klubovi mesto gde nastupaju zvezde današnjice poput: Snoop Dogg-a, DJ Antoine, FloRida, Sean Paul... Klub karta važi za ulaz za sve noći vašeg boravka sa ukljucena 2 pića na žurci dobrodošlice. Tematske žurke svake večeri Semafor party, Red Love party, Grafit party. *U cenu su uključeni ulaz na žurke, kartica sa popustom na piće i majica.

Port Aventura

U ovom zabavnom parku, nadomak grada Taragona, svako ce pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite adrenalin, ili jednostavno volite da uživate u šarenilu, dobroj zabavi i muzici, ovo je pravo mesto za vas. Bez obzira da li dolazite da testirate svoje strahove od visine, dubine, brzine ili samo da uživate, Port Aventura pomera sve granice i ostavlja dan proveden na ovom mestu duboko urezanim u vaše pamcenje. *Minimum za realizaciju 50 putnika. U cenu su uključeni prevoz, usluge vodiča i ulaznica.

Flamenko Show

Pravi duh i temperament Španije doživecete uz nezaboravan flamenco ples, prelepe igračice, kastanjete i dobro prepoznatljiv ukus španske sangrije. Sreća, ponos, inat, tuga, ljubomora i gnev, samo su neka od osećanja koja mogu da se osete kad se izvodi ovaj ples. Mnoštvo igrača na sceni i zanosni zvuk gitare učiniće ovo veče nezaboravnim. Ovo je, po ocenama svih putnika, izlet koji ne smete propustiti! *U cenu su uključeni ulaznica, usluge vodiča i konzumacija sangrije.

Muzej Salvadora Dalija

Poseta gradiću Figuerasu uz obilazak muzeja jednog od najpoznatijih svetskih umetnika, gde je izložena fascinantna i neprocenjiva kolekcija i životno delo Salvadora Dalija. Pre skoro pola veka, gradonačelnik Figuerasa zamolio je poznatog umetnika da podari gradskom muzeju jednu svoju sliku. Na ovo Dali je odgovorio da ne želi da pokloni samo jednu sliku, već ceo muzej. Ne propustite! *U cenu su uključeni prevoz, ulaznica i usluge vodiča.

Costa Brava (kaktusi)

Tossa del Mar, Pinya de Rosa - Bašta kaktusa, Bodega. Relaksirajući izlet gde cete uživati u pravom duhu Španije. Uz vino i pesmu provešćemo nekoliko sati u predivnoj regiji Costa Brava-e, a obići ćemo i Tossa del Mar, mondensko letovalište gde su u ljubavi bili Frank Sinatra i Ave Gardner. U nepreglednim poljima kaktusa, tražicemo put do starih vinskih podruma, gde se prave neka od najboljih vina na svetu. *U cenu su uključni prevoz, ulaznice, usluge vodiča i degustacija vina.

Elegance Party, Opium Mar

Za vas smo spremili najbolji provod u Barseloni – Elegance Party, u najluksuznijoj diskoteci Opium Mar, koja se nalazi uz samu plažu Barseloneta, tik uz more. Opustite se i uživajte u dobroj muzici, koja će vas uz prelep ambijent i uvek nasmejane i opuštene Katalonce zabaviti do maksimuma. *U cenu su uključeni prevoz, ulaz na žurku i usluge vodiča.

Misterije anđela i demona

Svi ste sigurno čuli za čuvenu knjigu Den Brauna, “Anđeli i demoni”. Mnogi su je verovatno i čitali, ili ste maker gledali fenomenalnu holivudsku adaptaciju ove knjige sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovo je idealna prilika da prošetate ulicama Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant’Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetacemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je ovaj bestseler probudio. *U cenu je uključena usluga vodiča.

Vatikan

Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, smeštena na Vatikanskom brežuljku u zapadnom delu centra Rima, nekoliko stotina metara udaljen od obala reke Tibar. Granice prema Italiji u potpunosti slede gradske zidine, ali one prestaju na trgu Sv.Petra, gde granica sledi Berninijeve kolonade. Vatikan je sedište Pape i teritorija Sv.Stolice. Ono što ćemo videti su dela neprocenjljive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv.Petra i Sikstinske kapele, koje se vezuje za poznate renesansne umetnike Boticelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela. *U cenu su uključeni ulaznica, slušalice i lokalni vodič.

VENECIJA

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije samo u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već u specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval. Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na celu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv.Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada-države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona. *U cenu su uljučeni prevoz brodićem i usluge vodiča.

Murano

Ukoliko se već nalazite u venecijanskoj laguni, ne propustite da posetite i ostrva Murana, koji piše jednu legendarnu istoriju od 13. veka. Proizvodnja čuvenog Murano stakla se nalazi upravo ovde, a vi ćete imati priliku da posmatrate kako izgleda tradicionalna, ručna izrada raznih predmeta od stakla, koji je vrlo cenjen kako u oblasti Veneto, tako i u Italiji i svetu. *U cenu su uključeni prevoz brodom, ulaz u radionicu, usluge vodiča.