GO2 LETO > Kefalonija / Autobus

KEFALONIJA / POROS&LASSI

Kao pravi dragulj Jonskog mora, godinama je odolevala masovnom  turizmu. Kefalonija ostaje jedinstvena i originalna u svojoj prirodi i tradiciji. Očaraće Vas od trenutka kada na nju kročite! Želećete da upoznate ovo tajanstveno i romantično ostrvo okruženo visokim čempresima, prostranim maslinjacima, jedinstvenim jelama koje rastu samo ovde. Sve to iznad kristalno plavog mora…

KEFALONIJA je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga sa površinom od 780km2. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Glavni grad i luka Kefalonije je još od 1757. godine Argostoli. On je ujedno i sedište Grčke pravoslavne crkve. Na Kefaloniji se nalazi i međunarodni aerodrom, smešten na 8 km od glavnog grada.

LASSI – je poznato i živo turističko letovalište Kefalonije, udaljeno 3 km južno od glavnog grada Argostolija i 11 km od aerodroma.Naselje Lasi je najatraktivnije turističko mesto na ostrvu. Pun je borovine, mesta za šetnju i zabavu, hotela i prodavnica. Ima i brojne barove, restorane i taverne koje privlače raznovrsnom ponudom i teško je odupreti se izvrsnim grčkim specijalitetima. Bogatu ponudu dopunjuju i živopisne radnje, suvenirnice i brojni noćni lokali. Lassi je omiljen zbog prelepih, sivim i belim peskom posutih plaža. U ovoj oblasti se nalaze neke od najlepših plaža Kefalonije Makris Jalos (duga plaža) i Platis Jalos (široka plaža), obe sa prilično velikim gužvama tokom sezone. Ove plaže odvojene su stenom kojom ide betonska staza i koja vam omogućava da za par minuta pređete sa jedne na drugu.   Mesto je odlična tačka i za brojne izlete, a na samo dvadesetak minuta vožnje nalazi se mirna, južna obala Kefalonije.

POROS – turističko naselje u jugoistočnom delu Kefalonije sa oko 1.100 stalnih stanovnika. To je vrlo miran gradić, poznat po lepim plažama koje se pružaju u celoj regiji. Treća je luka na Kefaloniji i odavde kreću trajekti za Peloponez, odnosno mesto povezuje Kefaloniju sa kopnenom Grčkom. Od glavnog grada Argostolija udaljeno je 40 km, a od Skale 12 km. Poros je jedno od najlepših i najatraktivnijih mesta na Kefaloniji, sa brojnim turistima pre svega iz Zapadne Evrope. Smešteno je u podnožju planina Atros i Pahni i okruženo bujnom vegetacijom.. Gradić ima gotovo sve sadržaje koje ćete  poželeti, od lepih plaža, preko romantičnog šetališta, do nekih od najlepših taverni i restorana na Kefaloniji, odnosno prodavnica, butika i suvenirnica. Glavna plaža zove se Aragia i smeštena je desno od gradske plaže. Aragia je više šljunkovita nego peskovita, sa kristalno čistom vodom i okružena zelenilom. Duž nje se nalazi i najveći broj taverni i barova u kojima je atmosfera uvek opuštena.

#dođemidaodem

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

18. jul / 27. jul / 05. avg 2017. / Beograd – Makedonija – Grčka:
Polazak autobusa sa parkinga u bloku 42, Novi Beograd (preko puta OTC Buvljak) u podnevnim časovima (okvirno vreme 12:00). Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2-10.
dan

19. – 27. jul / 28.jul – 05. avgust / 06 – 14.avg 2017. / Kefalonija (Poros / Lassi):
U ranim popodnevnim satima dolazak u luku Kilini. Vožnja trajektom  do Porosa na Kefaloniji, nakon čega sledi transfer do apartmana u Porosu i Lassi-u. Smeštanje u apartmane i upoznavanje sa mestom boravka. Boravak na Kefaloniji punih  9 noći. Veče je rezervisano za žurke u kafićima i klubovima a dani za dnevne žurke, druženje, uživanje u čarima mora, sunca i peska na najpoznatijim plažama, Makris Giaolos, Myrthos, Petani, Assos, Antisamos, Platia Ammos plaži. Doživljaj upotpunite obilaskom pećine Melisani, sa neverovatnom bojom  podzemnog jezera, kao i posetom glavnom gradu Argostoli. Iskoristite svaki trenutak da upoznate ostrvo kome ćete se uvek vraćati.

11.
dan

28. jul / 06. avgust / 15. avgust 2017.  – Kefalonija – Grčka – Makedonija:
Pakovanje i napuštanje apartmana. Vožnja do luke Poros i dalje trajektom do Kilinija, odakle se put nastavlja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Noćna vožnja preko Grčke i Makedonije.

12.
dan

12. dan: 29. jul / 07. Avgust / 16. avgust 2017. – Srbija:
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Cena aranžmana po osobi: SMEŠTAJ (NA) BUS TRAJEKT

APARTMAN Usluga 18. – 29. jul 27. jul – 07. avgust 05.  – 16. avgust
1/2 1/3 1/4 1/5 1/2 1/3 1/4 1/5 1/2 1/3 1/4 1/5
Blue House – Lassi RR 289€ 259€ 219€ 209€ 289€ 259€ 219€ 209€ 289€ 259€ 219€ 209€
Hotel Santa Irene - Poros RR x 219€ 199€ x x x 239€ x x x x x
Giannatos Studios - Poros RR 259€ x x x x x x x x x x x
Captain Georgio Apartmani – Poros RR x x x x x x x 249€ x x x x
Frederica house - Poros RR x 249€ x x x x x x x x x x
Louisa apartmani - Poros RR x x 239€ x x x x x x x x x
Pension Galini  – Poros RR 249€ x x x 249€ 219€ x x 249€ 219€ x x

Legenda: NA – najam apartmana (sobe) bez usluge ishrane; STD – “studio“ smeštajna jedinica koja u sklopu spavaće sobe poseduje i čajnu kuhinju; APP – “Apartman“ smeštajna jedinica koja ima odvojenu spavaću sobu od kuhinje ili dnevnog boravka.

Katalog smeštaja možete pogledati OVDE.

Katalog izleta možete pogledati OVDE.
 • Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€
 • Za polaske iz NOVOG SADA cena se uvećava za 5€
 • Za SOPSTVENI prevoz cena se umanjuje za 30€
U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40, prevoz će biti organizovan iz Niša,  Novog Sada i Kragujevca (proveriti u agenciji).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
 1. 6000 RSD prilikom rezervacije - akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
 2. ostatak aranžmana 30 dana pre početka putovanja.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja bilo kojom karticom Vojvođanske banke,  ostvaruje se popust od 10%  na osnovnu cenu aranžmana. Popust se odnosi samo na redovnu ponudu (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje .
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).
Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Agencija Max Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskljadjeni sa YUTA standardom.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 3 od 05.05.2017.           Licenca APR registar turizma kategorije OTP  br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
199

Termin I / 18. - 29. Jul 2017.

12 dana / 9 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju
209

Termin II / 27. Jul - 07. Avgust 2017.

12 dana / 9 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju
209

Termin III / 05. - 16. Avgust 2017.

12 dana / 9 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Magične plaže Kefalonije

Najveće dragocenosti ostrva Kefalonije su zasigurno njene plaže. Go2 Vas vodi u obilazak ostrva i nudi Vam mogućnost pet celodnevnih izleta na fascinantim plažama Myrtos, Antisamos, Skala, Xi Orange i Blue Paradise! Očekuju Vas Igre bez granica, sportovi na vodi, turnir u odbojci, mojito, Fredo Capuccino (kafa koju nikako ne smete da preskočite kada dođete na ostrvo).

Island Tour

Ono što su piramide za Egipat, to je Melisani pećina za Kefaloniju! Uživajte u famoznoj plovidbi po jezeru Melisani pećine, poznate po nimfama i magičnoj atmosferi. Obogatite svoj duh i um posetom cenjenom pravoslavnom manastiru čudotvorca Sv. Gerasima posle poludnevnog uživanja u predivnoj Agia Efimiji. Začinićemo ovaj dan nekim od najlepših kefalonijskih vina posetom najpoznatijoj vinariji na ostrvu. U cenu su uključene ulaznice, degustacija vina, prevoz i usluge vodiča.