LISABON I MADRID

ŽENEVA – MADRID – LISABON – BARSELONA – RIM – VENECIJA

Cena 329€ / 14 Dana

Lisabon | Madrid

Cena 329€ / po osobi

 • 14 Dana
 • +18 Godina

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

ŽENEVA – MADRID – LISABON – BARSELONA – RIM – VENECIJA

22. MART 2019 – 04. APRIL 2019 / 14 DANA – 7 NOĆENJA / AUTOBUSOM

19. APRIL 2019 – 02. MAJ 2019 / 14 DANA – 7 NOĆENJA / AUTOBUSOM

26. APRIL 2019 – 09. MAJ 2019 / 14 DANA – 7 NOĆENJA / AUTOBUSOM

 

Madrid je glavni grad i nalazi se u srcu Španije, na 655 m nadmorske visine , i u njemu je našlo dom preko 3 miliona stanovnika. Deo Madrida koji su podigli španski Habzburgovci i danas se zove austrijski Madrid. U tom periodu sagrađeni su Puerta del Sol, Deskalzas Reales, Palasio de Useda, Plasa de la Vilja, Plasa Major, katedrala San Isidro. U 18. veku menjao je vladare, Engleze i Portugalce, a početkom 19. veka bio je u posedu Francuza. 1873. g. proglašena je prva republika pod diktatorom Emilijom Katelarom, a 1931. g. proglašena je Druga Republika. U Španskom građanskom ratu 1936-1939, Madrid je pretrpeo velika razaranja italijanskim i nemačkim bombardovanjem. Vlast i diktatura Fransiska Franka, trajala je do 1975. Nakon smrti generala, kralj Huan Karlos je sproveo demokratizaciju. Danas je Madrid moderan grad, poslovni centar, dom kraljevske porodice. U ulici Paseo del Prado nalaze se tri muzeja umetnosti : Muzej Prado, Nacionalni muzej i umetnički centar kraljice Sofije, Muzej umetnosti Tisen Bornemica

Lisabon je glavni grad i po mnogima najlepši grad Portugala, ali i čitave istočne obale Atlantika. Grad slikovitosti, šarmantnih ulica, arapskog uticaja, liftova koje voze strminama od kojih zastaje dah – bez obzira na godišnja doba Lisabon je uvek živahan, a tramvaji žute boje su jedna od znamenitosti koja uveseljava turiste…

Lisabon se smatra gradom najugodnijim za život na svetu. Jedan je od pet najposećenijih gradova južne Evrope. Iz brojnih restorana ovog grada odzvanjaju nostalgične pesme pevača Fada  koju karakterišu tužne melodije i tekstovi, a uz pasteis de bacalhau (tradicionalno jelo od bakalara) i čašu odličnog portugalskog vina uživaćete u pesmi pevača svih generacija. Jer Fado nije samo pesma, Fado je u Lisabonu i stil života.

 

1

Srbija, Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija – Švajcarska:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u popodnevnim časovima. Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije Italije i Švajcarske, uz zadržavanje radi graničnih fromalnosti i pauza za osveženje.

2

Švajcarska, Ženeva:

Stižemo u Ženevu u popodnevnim časovim i započinjemo info turu po gradu. Krećemo u obilazak Ženeve i obilazimo stari deo grada i slušamo zanimljivu priču o istoriji i kulturi ovog grada: Ženevesko jezero, fontana, katedrala Svetog Petra, palata Nacija, trg Bur de Fur, zid Reformatora. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do večernjih sati kada krećemo preko Francuske za Španiju.

3

Švajcarska – Francuska – Španija, Madrid:

Dolazak u Madrid u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Puerta del Sol (Sunčana kapija), Kraljevska palata, Kraljevsko pozorište, katedrala Almudena, Puerta de Toledo (slavoluk), Neptunov trg, Trg Sibeles, park Retiro, Kapija Alkala, kvart Salamanka, Nacionalna biblioteka, Kolumbov trg, Gran Via, Španski trg. Po završetku razgledanja smeštanje u hostel. Slobodno vreme. Žurka. Noćenje.

4

Španija, Madrid:

Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska nekadašnje prestonice Španije – grada Toledo, koji i danas mnogi Španci zovu “Carski grad”. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar), u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom “Sahrana grofa od Orgaze” i sinagoge Svete Marije Blanke. Slobodno vreme za individualnu šetnju uskim ulicama prepunim raznovrsnih radnjica, uz obaveznu posetu nekoj od mnogobrojnih lokalnih prodavnica marcipana…Povratak u Madrid u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

5

Španija, Madrid – Portugal:

Doručak. Ch-out. Slobodno vreme za individualne i fakultativne aktivnostii. U večernjim časovima pozdravljamo Madrid i krećemo put Portugala.

6

Lisabon:

Stizanje u Lisabon u ranim popodnevnim časovima. Smeštanje u hostel. Sledi info tura po centru grada. Obilazimo Trg Luisa Kamieša, Park sv Pedra, stanica Rosio, Restauratorski trg, Nacionalni teatar, trg Figueira, trgovački trg sa Augustovim lukom, muzej fada, nacionalni Panteon. Uveče organizovani odlazak na žurku. Povratak sa žurke, noćenje.

7

Lisabon:

Nakon doručka sledi panoramsko razgledanje Lisabona, a nakon izleta, slobodno vreme. Uveče organizovani odlazak na žurku. Povratak sa žurke, noćenje.

8

Lisabon:

Nakon doručka sledi fakultativni izlet u Porto, Sintra i kabo de roka. Nakon izleta sledi slobodno vreme. Uveče organizovani odlazak na žurku. Povratak sa žurke, noćenje.

9

Portugal – Španija Barselona:

Nakon doručka napuštamo hostel, slobodno vreme do polaska za Barselonu u večernjim satima. Polazak u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Portugalije i Španije.

10

Španija, Barselona :

Stižemo u Barselonu u prepodnevnim satima, sledi pešačka info tura. Razgledanje ove “katalonske kraljice“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha. Šetaćemo glavnim gradskom ulicom-Las Ramblas glavnim trgom Piaca Katalunja, ulicom La Rambla, posetiti pijaca sa voćem, Barigotik (Gotska četvrt), stara tvrđava Citadela, statu-u Kristofera Kolumba. U zakazano vreme polazak prema luci, ukrcavanje na brod i smeštaj u kabine. U večernjim satima žurka. Noćenje u modern opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC…) na “plovećem hotelu“ usidrenom u luci Barselona koja se nalazi u centru grada.

11

Barselona – Krstarenje do Rima:

Celodnevni boravak u Barseloni. Mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanje grada. Obići ćemo čuveni Tore Agbar toranj koji je fascinantan arhitektonski simbol Barselone, Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera-kamena kuća (Kaya Mila), No Kamp, Plazza Espania, proći ćemo pored magičnih fontana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u četvorokrevetne kabine. Žurka na brodu i krstarenje
Meditaranom!

12

Španija, Krstarenje – Italija, Rim:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U prepodnevnim časovima pristaje se u luku Civitavekija. Vreme predviđeno za posetu Rimu u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima… Otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćna vožnja ka Veneciji.

13

Italija – Venecija, Slovenija, Hrvatska, Srbija:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Prevoz brodićem do Venecije. Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanimuličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Povratak za Srbiju, noćna vožnja preko Italije i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i odmora…

14

Srbija, Beograd:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 329€

 

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 2 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama u hostelu u Madridu,
 • 3 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama u hostelima u Lisabonu,
 • 2 noćenje na brodu u 1/4 kabinama,,
 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije(audio,video,A/C,tv i n dvd) ,
 • pratioca grupe i usluge predstavnika agencije,
 • organizaciju putovanja u celini.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ po danu (18 – 70 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
  • 1€ po danu (ispod 18 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
 • NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Doplatu za 1/2 sobu u iznosu od 20€ po osobi. (doplatom se garantuje smeštaj u 1/2 sobi u Madridu i Lisabonu).
 • Doplatu za peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu u iznosu od 50din (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se plaća u agenciji, a preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • fakultativne izlete,
 • individualne troškove putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,,
  • 5000 RSD do 01.12.2018.
  • 5000 RSD do 15.02.2019.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (19.mart 2019.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE.

Izleti

Rezervacija