KRSTARENJE MEDITERANOM

VENECIJA – FIRENCA – RIM – BARSELONA – NICA – MONAKO

Cena 229 € / 10 Dana

Krstarenje Mediteranom

Cena 229 € / po osobi

 • 10 Dana
 • +18 Godina

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

VENECIJA – FIRENCA – RIM – KRSTARENJE MEDITERANOM – LJORET DE MAR – BARSELONA – NICA – MONAKO – MONTE KARLO

21. APRIL 2019 – 30. APRIL 2019 / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM I BRODOM

26. APRIL 2019 – 05. MAJ 2019 / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM I BRODOM

 

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Venecija je grad u severoistočnoj Italiji koji se nalazi na ukupno 117 manjih ostrva koja razdvajaju kanali i povezuju mostovi. Venecija je najviše poznata po svojoj raskošnoj arhitekturi i umetničkim delima, a deo grada se čak nalazi pod zaštitom Svetske baštine. Ono što je interesantno pomenuti jeste da su građevine u Veneciji sagrađene na usko postavljenim drvenim osnovama. Osovine građevina leže na pločama istarskog krečnjaka koji se nalazi povrh drvenih osnova. U takvim uslovima u vodi bez prisustva kiseonika drvo ne propada tako brzo kao na površini. U Veneciji se mogu videti brojne atrakcije, a najpoznatiji od njih su Bazilika Svetog Marka i Pjaca San Marko. Obavezno zastanite na tren na mostu Rijalto i uživajte u pogledu koji se sa njega pruža. Ako imate vremena, možete i da se provozate u gondolama, plovilima koja predstavljaju simbol Venecije.

 

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Firenca je prestonica italijanske regije Toskana i najnaseljeniji grad u toj regiji sa oko 380.000 stanovnika. Istorija Firence je veoma bogata. Firenca se smatra jednim od najbogatijih gradova srednjevekovne Evrope, a mnogi veruju da je ona kolevka renesanse, te je tako dobila nadimak „Atina srednjeg veka“. Firenca je puna renesansnih spomenika, crkava i građevina, a najpoznatija atrakcija Firence je čuvena katedrala Santa Marija del Fjore, poznata još i kao Duomo. Kupola ove katedrale je i dan-danas najveća kupola sagrađena od cigala na svetu. Istorijski centar Firence je 1982. godine dospeo pod zaštitu UNESKO-a. U centru se još uvek nalaze srednjevekovni zidovi koji su sagrađeni u 14. veku radi odbrane grada.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

 

 

1

Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastank grupe ispred glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima. (okvirno vreme 19h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2

Venecija – Firenca:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativno). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Nastavak putovanja ka Rimu, uz usputni (kasni noćni) obilazak Firence – proveravamo zašto je još od ranog 19.veka slavljena kao najlepši grad u Italiji. Na svakom koraku zatičemo neki vredni spomenik: Duomo, Uffizi galerija,čuveni most Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore… Noćna vožnja ka Rimu.

3

Rim – krstarenje do Barselone:

Dolazak u italijansku prestonicu u jutarnjim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Nakon obilaska sledi ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

4-7

Barselona – Ljoret de Mar:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristaje se u Barselonu odakle se dalje autobusom nastavlja put ka Ljoret de Maru. Dolazak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim satima i smeštanje u hotel. Boravak u Ljoret de Maru na bazi punog pansiona. Ako pod savršenim odmorom podrazumevate prelepe plaže, čisto more, zabavu, onda će vas 4 noći u Ljoret-u uveriti da ste na pravom mestu. Barselona takođe čeka na Vas. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera-kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, zabavni park Port Aventura, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, čuveni Nou Kamp kao i uživanje u tradicionalnom španskom plesu – Flamenko. Poseta Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti.

8

Ljoret de Mar – Španija – Francuska:

Napuštanje soba i slobodno vreme u Ljoret de Maru. Polazak ka Azurnoj obali u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Španije i Francuske.

9

Nica – Monako – Monte Karlo – Francuska – Italija – Slovenija – Hrvatska:

U ranim jutarnjim časovima stižemo do Nice, sledi gradska tura i obilazak grada : “Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja uz usputni obilazak Monaka – Monte Karla i Kana. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja. Nakon obilaska Monaka sledi noćna vožnja do Srbije preko Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

10

Beograd:

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 229€

 

ONLINE PRIJAVA ZA PUTOVANJE: Klikni ovde

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima turističke kategorije na navedenim relacijama prema programu (ac,tv,dvd)
 • 4 puna pansiona u Lioret de Maru u hotelu sa 3* u 1/3 sobama (doručak, ručak, večera – švedski sto / izbor više jela – samoposluživanje),
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) u 1/4 kabinama,
 • Usluge pratioca grupe,
 • Organizaciju i tehničko vođenje puta.

 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, vožnju brodićem do Venecije i ulaznice za muzeje i lokalitete,
 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji: 1€ po osobi dnevno (ispod 18 god.) / 1,25€ po osobi dnevno (od 18 – 70 god.) do osigurane sume od 35.000€ – plaćanje u agenciji,
  NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Doplatu za 1/2 sobu: 25€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama)
 • Doplatu za peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu u iznosu od 50din (važi samo za putnike koji
  putuju iz Beograda). Peronski vaučer se plaća u agenciji, a preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Doplatu za 1/2 sobu: 25€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama)
 • Doplatu za polazak iz Niša: 10€ – plaćanje u agenciji (minim. broj prijavljenih putnika za polazak iz Niša je 40)
 • Boravišne takse: Ljoret de Mar – 0,5€ po noći – plaćanje na licu mesta (cene podložne promeni),

 

 • NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,,
  • 5000 RSD do 01.12.2018.
  • 5000 RSD do 15.02.2019.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (21.mart 2019.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE.

Izleti

Rezervacija