JEDRENJE

od 299€ / 8 dana

Jedrenje 2018

Cena od 299€ / po osobi

 • 8 Dana
 • +20 Godina

8 DANA – 7 NOĆENJA

Egejsko more je zapravo deo Sredozemonog mora. Nalazi se izmedju kontitenalnog dela Grčke, Turske i najvećeg Grčkog ostrva Krit na jugu. Jedna od najpopularnijih regija za jedrenje u Grčkoj su Saronička ostrva koja ćemo obilaziti jedrilicama. Veliki broj jedrilica i jahti, kako iz Grčke tako i iz celog sveta, jedri ovom regijom, obilazeći tačke na mapi među kojima su najpopularnija Hidra, Ermioni, Poros, Sepia, Pedrika.

*POROS* Ostrvo popularno kod jedriličara, na kome se nalazi samo jedan gradić – Poros. Prirodna uvala koju pravi ostrvo omogućila je da se tu napravi velika marina sa puno vezova za brodove, a koja je sa svih strana zaštićena od talasa. Sa mora gradić izgleda veoma živopisno, a kuće se pružaju do vrha brda gde se naravno nalazi crkva. Odatle se pruža prelepi pogled na zaliv i na veliki broj jarbola koji se lagano ljuljaju.

*HIDRA* Nezaobilazno ostrvo na vašem  krstarenju. Poznato kao Grčki San Trope. Jedno od svega desetak prirodnih ostrva, a verovatno jedino mesto u Evropi bez saobraćaja nema čak ni skutera. Jedino transportno sredstvo su magarci i mule, a saobraćaj se odvija brodskim taksijima. Čak se i voda za potrebe grada i turizma leti doprema brodom. Još jedna od atrakcija je maskota ostrva – pelikan koji se samouvereno šepuri gradskim trgom i nestrpljivo čeka ribare da se vrate sa ulovom kako bi dobio svoje sledovanje. Ostrvo na kome je kuću kupio Leonard Cohen, na turističkoj mapi Grčke je obeležena kao top destinacija – rame uz rame sa Mikonosom i San Torinijem.

*ERMIONI* Simpatično mestašce koje se nalazi na malom poluostrvu, ima izlaz na more sa obe strane a veći deo poluostrva pripada crkvi i pokriven je šumom. Pruža mogućnost za prelepu šetnju u šumi gde se na svakih pedesetak metara nalazi putić ka nekoj maloj i pustoj plažici/steni.

1.

25.08. / 01.09.2018. – Atina- Egina:

Avantura počinje okupljanjem putnika u marini Alimos u Atini oko 13-14h. Iščekivanje je na samom vrhuncu, jer se uskoro upoznajemo sa jedrilicama na kojima ćemo provesti narednih nedelju dana. Pre samog ukrcavanja obavljamo nabavku  potrebnih namirnica u mega marketu u blizini marine. Oko 16:30h počinje ukrcavanje. Palimo motore i lagano krećemo prema malom ostrvu Egina, gde u blizini Agea Marine spuštamo sidra i spremamo se za prvu noć na brodu.

2.

26.08. / 02.09.2018. – Egina – Poros:

Prva noć na jedrilicama je prošla. Lagano budjenje, oko nas je tirkizno plavo more. Kupanje pa krećemo. Danas ćemo spoznati čari jedrenja, osetiti vetar u kosi, kupati se i sunčati jedreći ka jedriličarskoj meki – Porosu. Posle oko sat do dva jedrenja pravimo pauzu za kupanje na pustoj plaži na Egini, gde će nam jedine komšije biti drugi brodovi. Oko 16 – 16:30h krećemo ka Porosu. Oko 18 – 18:30h – kada budemo vezali jedrilice u marini, spremamo se za šetnju po gradu gde nas očekuje mnoštvo ljudi na uskim ulicama, buka, muzika, miris hrane i mora.

3.

27.08. / 03.09.2018. – Poros – Hidra:

Posle jutarnje kafe i doručka krećemo ka biseru grčkog turizma – Hidri. Usput stajemo zbog kupanja na pusto ostrvo Kelevini ili u neku od prelepih uvala na samom vrhu Peloponeza. Oko 16 – 17h stižemo u uvalu Mandraki na Hidri, gde spuštamo sidro i spremamo se za večernju šetnju do glavnog i praktično jedinog grada na ostrvu – Hidra, koji se nalazi na oko 20-tak minuta hoda od Mandrakija. Za one koji nisu u fazonu šetnje postoji i gliser-taksi koji vozi do Hidre i nazad – cena je oko 5-6 Eura povratna karta.

4.

28.08. / 04.09. 2018. – Hidra – Ermioni:

Ustajemo i momentalno skačemo sa jedrilice u more za razbuđivanje. Dižemo sidra i plovimo uz Hidru gde pravimo pauzu za kupanje u zalivu Molos na Hidri (usamljeno mestašce gde su letovali mnogi državnici). Posle već dobro poznatog rituala skakanja, ronjenja i plivanja krećemo ka Ermioniju, širimo jedra i koristimo vetar koji skoro uvek duva u kanalu izmedju Hidre i Dokosa. Ako vreme posluži uživamo u jedrenju uz vetar uz sav adrenalin koji nagnuta jedrilica pruža. Kada izadjemo iz kanala spuštamo jedra i lagano klizimo ka Ermioniju.

5.

29.08. / 05.09.2018. – Ermioni – Sepia:

Budimo se ali ovoga puta nema kupanja, nalazimo se u marini. Ne brinite ceo dan ćemo opet provesti na vodi i biće više nego dovoljno kupanja. Organizujemo nabavku mesa, salate i neophodnog pića i krećemo u novu avanturu – to veče organizujemo roštilj na pustoj plaži. Isplovljavamo prvo ka pustom ostrvu Dokos, gde pravimo pauzu za kupanje, a potom jedrimo ka malom ostrvcetu Sepia koje je praktično stena u moru, ali u blizini obale, gde bacamo sidro i na obližnjoj plaži pravimo pripreme za roštilj. Predveče odlazimo na plažu i pravimo žurku uz roštilj.

6.

30.08. / 06.09.2018. – Sepia – Moni – Perdika ili Metana:

Već smo se navikli na spavanje na jedrilcama i buđenje u ranim jutarnjim časovima. Jutra su na moru zaista posebna, pogotovu posle spavanja na sidru, kada odmah po budjenju možemo da se okupamo u najčistijem moru koje možete zamisliti.  Iskoristićemo boravak na sidru kako bismo se još jednom okupali, a zatim dižemo jedra i plovimo prelepim plavim prostranstvom. Uputili smo se ka Moniju, ostrvu koje nema ni struju ni vodu, ali ipak ima kafe. Takodje ima tirkizno plavo more, jelene i paunove koji slobodno šetaju ostrvom i plažom i možete ih hraniti. Pruža prelepu priliku da se prošeta četinarskom šumom koja pruža odličnu zaštitu od sunca i jedinstven osećaj za sva čula. Predveče krećemo ka Perdici – malom ribarskom seocetu na ostrvu Egina, koje ima veoma malu marinu u nadi da ćemo naći mesta za naše brodove. Ako to ne bude slučaj nastavljamo ka Metani – mestu na istoimenom poluostrvu vulkanskog porekla koje ima više mesta na doku. Metana je takodje lepo malo ribarsko naselje.

7.

31.08. / 07.09.2018. – Perdika ili Metana – Atina:

Polako se približava kraj letovanja, za koje smo sada već sigurni da je bilo najbolje u životu. Poslednji dan na jedrilicama iskoristićemo za odmaranja i uživanje u suncu i prelepim plažama ostrva Egina, na koje ćemo svratiti na putu do Atine. U popodnevnim časovima stižemo u marinu Alimos, vežemo se i koristimo priliku da još jednu noć uživamo u novom društvu i Atini, gradu koji pruža mnoštvo mogućnosti za noćni život.

8.

01.09 / 08.09.2018. – Atina – Beograd:

Budimo se prepuni utisaka. Pomalo tužni zbog kraja putovanja, napuštamo jedrilice u 10h ujutru i svako kreće na svoju stranu uz obavezne razmene telefonskih brojeva i zadovoljstva koje pruža činjenica da smo stekli nova prijateljestva koja će trajati, uz želju da celu akciju ponovimo i sledeće godine, po mogućnosti na novoj destinaciji.

CENA ARANŽMANA U EUR PO OSOBI:

25.08.- 01.09.2018. / 01.09. – 08.09.2018.
Jedrilica / kabina / toaleta Godište Broj gostiju Cena po osobi u €
Lagoon 440 / 4 + 2 / 4 2008 10 699
Ocean Star 51.2 / 4 + 1 / 4 2003 10 359
Bavaria 49 / 5 / 3 2004 10 349
Benetau Oceanis 411 / 4 / 2 2003 9 329
Benetau Oceanis 411 / 4 / 2 2000 9 329
Benetau Oceanis 36.1 / 3 / 1 2000 7 299

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 7 noćenja na odgovarajućem jedrenjaku izabranom iz ponude
 • Organizaciju putovanja u celini
 • Mali pomoćni gumeni čamac
 • Dva peškira po osobi (veliki i mali)

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Opcioni autobuski prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd)
 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Atina – Beograd
 • Troškove goriva, tehničke vode i marina
 • Individualne troškove putnika
 • Troškove čišćenja jedrilice
 • Usluge skipera
 • Obavezni depozit čija se visina utvrđuje u zavisnosti od izabranog jedrenjaka iz ponude
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  1,25€ po danu (18 – 70 god.) – do osigurane sume 35.000 € – plaćanje u agenciji,
  NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša),

NAČIN PLAĆANJA:

 

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 30% prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
  • 20% 60dana pre početka aranžmana
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Lagoon 440

Katamaran dužine 14 metara i širine 7,7 metara, veoma komforan brod i spada lux klasu. Kormilarsko mesto je podignuto na flybridge, što obezbedjuje bolju vidljivost i racionalnije iskorišćenje prostora u kokpitu. Sadrži veliki centralni salon koji se nastavlja u veliki centralni kokpit, tendu koja štiti od sunca, prostranu kuhinju sa 3 frižidera i plinskim šporetom sa tri ringle. Kapaciteta je 10+1 osoba, koje se smeštaju u četiri dobro osvetljene prostrane dvokrevetne kabine + dve prednje singl kabine + singl salon. Sadrži visoki paket opreme i sigurnosne opreme.

Ocean Star 51.2

Jedrilica dužine 16m,  širine 4,7 m i dubine gaza 2m. Može primiti 10 gostiju u 4 kabine sa francuskim krevetima + 2 prednje kabine sa dodatnim singl krevetima na sprat. Svaka od četiri kabine ima sopstveno kupatilo sa tušem i toplom vodom i toaletom, klima uredjaj, dva frižidera, plinski šporet, sprayhood (tendu koja štiti od talasa), tendu za kokpit, motorni čamac, GPS navigaciju i još mnogo toga. Tank za tehničku vodu može primiti 1000 litara vode, što je komfor sam po sebi za brod.

Bavaria 49 

Jedrilica dužine 15,40m i širine 4,46m. Moze primiti 10 gostiju. Ima strukturu od 5 kabina. Tri kabine sa francuskim ležajevima i dve kabine sa singl krevetima na sprat + 1 krevet u salonu. Ova jedrilica sadrži 3 kupatila sa tuševima i toplom vodom i 3 toaleta, prostrani salon i kokpit. Bavarija generalno ima dobru hidrodinamiku i jedri mirno.

Benetau Oceanis 411 

Spada u 13 metarsku klasu jedrilica. Duzine 12,71m, širine 4 metara, dok dubina gaza iznosi 1,70m. Težina plovila iznosi 8,5 tona. Poseduje 10 kreveta, 3 francuska i 2 singl kreveta + 2 u salonu. Sadrži dva kupatila sa tuš kabinom i dva toaleta.

Benetau Oceanis 36.1

Jedrilica dužine 11,10m, širine 3,80m dok je težina plovila 5,5tona. Može primiti 7 gostiju. Poseduje 8 ležajeva, 3 kabine sa francuskim krevetima i dva krevete u salonu. Ekonomičan brod koji za svoju dužinu pruža optimalni komfor. Oceanis 36.1 poseduje kupatilo sa tušem i toplom vodom, toalet, klima uredjaj, frizidere, šporet, sprayhood,CD player, tendu, pomoćni motorni čamac, GPS navigaciju i još mnogo toga.

Rezervacija